Alianța Părinților: Apel către medicii ginecologi de Ziua Copilului

16_11zon

Dimensiune font:

| 01-06-2024 00:27

Stimate Domnule Doctor,

Vă rugăm să vă acordați câteva minute de întoarcere a privirii către oglinda dinlăuntru – conștiința - care este glasul lui Dumnezeu în om.

Inevitabil, toți ne confruntăm, în cele din urmă, cu întrebări referitoare la relația noastră cu semenii și cu Dumnezeu - interogație necesară pentru definirea propriei identități și a valorilor la care ne raportăm.

Dacă în urmă cu trei decenii momentul în care începe viața unui copil putea fi considerat incert, în prezent tehnologia medicală de vârf a spulberat orice îndoială: ea începe în momentul concepției.

Eufemismul "întrerupere desarcină”, folosit curent în profesia dumneavoastră, pervertește simțul responsabilității și înăbușă facultatea interioară care apreciază justețea morală a propriei conduite."Sarcina” nu este un dispozitiv a cărui funcționare poate fi întreruptă și, eventual, reluată. "Sarcina” este un copil și vieții acelui copil i se pune capăt prin avort. Dacă nu doriți să-l numiți copil când are doar câteva grame, numiți-l om! Statutul de om este definit prin apartenența la specia umană și nu depinde de mărime

Ignorarea repetată a glasului conștiinței duce la atrofierea ei. Unii oameni se simt vinovați dacă au omorât niște pui de pisică. Alții nu se mai simt vinovați nici dacă ani la rând au inventariat membre, coloane vertebrale și capete umane pentru a se asigura că au extras în întregime corpul fragmentat al copilului

Cu siguranță, nu ați prescrie unei femei însărcinate medicamente care pot dăuna copilului, mai ales în primele 3 luni de sarcină, când este mai vulnerabil, pentru că nu ar fi etic. Dar dacă peste două zile aceeași femeie ar hotărî că nu dorește să-l nască, i-ați face chiuretaj la cerere.

Deci, nu este etic ca acel copil nenăscut să fie vătămat cu bună știință, dar este etic ca același copil să fie omorât prin avort. De ce?

"Pentru că este decizia femeii” - puteți spune. Ați ucide copilul deja născut al aceleiași femei dacă ea v-ar cere asta? Uciderea celui încă nenăscut înseamnă același lucru. Femeia poate lua decizii pentru sine, într-adevăr, dar copilul este altcineva, cu un cod genetic diferit. Mâna dumneavoastră este cea care pune în aplicare o decizie greșită, deși nimeni nu are drept de viață și de moarte asupra altcuiva.

Doamnă doctor/domnule doctor, o femeie însărcinată înseamnă doi pacienți, pentru că viețile umane au valoare egală! Viața copilului nedorit este egală ca valoare cu viața copilului dorit și egală ca valoare cu viața mamei lui!

"Este legal”- puteți argumenta. Nu vă amăgiți! Conștiința morală este mai importantă decât legile pentru că, de multe ori, ceea ce este legal nu este și moral. Aveți în jur nenumărate exemple.

Dacă valoarea vieții umane nu este recunoscută ca atare începând de la concepție, orice dată ulterioară nu poate fi decât arbitrară, lucru care se vede clar comparând vârstele gestaționale diferite până la care este permis avortul în diverse țări.

Pe umerii dumneavoastră apasă o povară uriașă: din perspectivă socială, considerând avortul nu mai mult decât o activitate obișnuită care aduce câștig, ați contribuit decisiv la deficitul demografic care afectează deja vizibil piața forței de muncă, bugetele de pensii, asigurările de sănătate și va avea consecințe dramatice pe termen lung.

Din perspectiva veșniciei, suntem responsabili atât pentru răul pe care l-am făcut, cât și pentru binele pe care-l puteam face și nu l-am făcut.

Multe dintre femeile care vin la dumneavoastră pentru avort nu fac asta fiindcă nu-și doresc copilul, ci pentru că sunt speriate, presate sau lăsate singure într-un moment greu. Atitudinea dumneavoastră poate schimba destine. Multe au nevoie de foarte puțin pentru a decide să-și nască copilul, indiferent de situația în care se află.

Le arătați imaginea copilului pe monitorul ecografului? Le spuneți că inima lui bate de la 21 de zile (când nici nu are încă aspect de inimă) și că la 40 de zile de la concepție bătăile inimii pot fi detectate cu stetoscopul ultrasonic (adevăruri indubitabile stabilite de medicina nucleară)? Le spuneți că acel copil ar putea fi singurul pe care îl vor avea vreodată? Le dați timp să se gândească?

Puteți avea și alte argumente care anesteziază conștiința:

"Dacă nu o fac eu, o face altcineva”. Probabil. Și fiecare om este responsabil pentru faptele proprii. Un discurs despre valoarea vieții poate să sune destul de abstract. Uneori însă, Dumnezeu hotărăște să ne mai dea o șansă și ne trezește în mod brutal. Atunci când viața care se pierde este a copilului propriu sau a cuiva foarte apropiat și drag, lucrurile capătă o altă dimensiune, valoarea vieții încetează să fie o abstracțiune. Intr-o asemenea situație sau în alte situații nefericite, întrebarea "Ce am făcut ca să merit asta?” este retorică.

"Este un serviciu de sănătate”. Nu este. O femeie însărcinată nu este o femeie bolnavă. După cum știți, avortul la cerere nu este un act medical cu scop terapeutic.

"Este o obligație de serviciu”. Nu este. Beneficiați de dreptul la obiecție pe motive de conștiință, drept fundamental, protejat de legislația națională și de cea europeană. Din fericire, mulți medici ginecologi, din alte țări și din țara noastră, își reconsideră rostul propriei vieți și renunță la avort. După declarațiile domniilor lor, niciunul nu regretă această decizie și niciunul nu a pus în pericol siguranța materială a familiei sale prin această decizie.

"Ajut femeia”. Oare câte dintre cele ajutate astfel au rămas sterile pe viață și își doresc cu disperare un copil? Oare câte nu se pot ierta și se luptă ani de zile sau toată viața cu depresii datorate sentimentelor de vinovăție? Oare câte au trecut prin diverse alte complicații cauzatoare de suferință fizică sau sufletească?

Poate că unii dintre dumneavoastră aveți un duhovnic și vă spovediți. Primirea iertării păcatelor prin spovedanie trebuie să fie urmată de încetarea lor. "Du-te și nu mai păcătui”- a spus Iisus. Repetarea acelorași fapte pentru care s-a dobândit iertare prin spovedanie arată că nu există căință, că nu s-a produs nicio schimbare și atunci nici iertarea nu există.

Poate că unii dintre dumneavoastră aveți un duhovnic care, din rațiuni lumești, vă și împărtășește, încălcând canoanele. Nu vă amăgiți! Duhul Sfânt nu este acolo, pentru că Dumnezeu nu poate fi păcălit. Căința și iertarea nu se pot negocia. Există sau nu există.

Dumnezeu v-a oferit și libertatea de a alege să fiți ateu. Pentru unii oameni este o opțiune confortabilă deoarece "dacă Dumnezeu nu există, totul este permis” (Dostoievski). Dar dacă există?

Doamnă doctor/domnule doctor, nu v-am adresat această scrisoare pentru a vă judeca ori pentru a vă jigni, ci cu speranța că veți decide să faceți un bilanț al carierei dumneavoastră și să o reconsiderați din perspectiva veșniciei.

De ce ne pedepsește Dumnezeu o veșnicie pentru păcatele unei vieți efemere? Pentru că ne-a pus în față binele și răul și ne-a lăsat să alegem, liberi de orice constrângere. Căci cum i s-ar putea cere omului socoteală pentru o faptă pe care el n-ar fi avut libertatea să o facă, ori să nu o facă?

Doamnă doctor/domnule doctor, aveți în față viața și moartea. Alegeți viața!

Cu considerație,

1 iunie 2024

Prof. Popa Olimpi

Dir Departament Educație-Sănătate- Alianța Părinților

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Un cardiolog dă alerta: Aceste obiceiuri pot să te omoare, dacă afară e caniculă!
19/06/2024 15:45

Cardiologul Florin Mitu afirmă că, in această perioadă caniculară, persoanele hipertensive sau cele cu afecţiuni cardiovasculare trebuie să işi adapteze medicaţia in funcţie de aceste modificări ale ...

  Generația Alpha. Provocările sănătății într-o lume digitală
18/06/2024 14:43

  Generatia Alpha este un termen folosit pentru a descrie copiii născuti intre 2010 si 2025. Ei sunt urmasii Generatiei Millennials si sunt caracterizati printr-o familiaritate innăscută cu tehnologia ...

O investigaţie europeană dezvăluie cum ajung statele mici din UE să plătească mai mult decât cele mari pentru medicamentele inovative
17/06/2024 15:36

Pacienţii care suferă de cancer sau de alte boli grave realizează rareori că soarta lor poate depinde de inţelegeri secrete privind preţurile de decontare incheiate intre reprezentanţii statelor şi cei ...

Ziua mândriei autiste. Celebrând diversitatea neurocognitivă
17/06/2024 13:28

Sărbătorită anual pe 18 iunie, Ziua mandriei autiste este dedicată recunoasterii si celebrării autismului ca parte integrantă a diversitătii umane. Initiată in 2005 de organizatia „Aspies For Fr ...

Cât de scump plătesc românii pentru a-și distruge sănătatea: Țara noastră se află în top 3 printre țările europene
14/06/2024 18:55

„Dacă ne uităm la preturi, Romania e in top 3 printre tările europene cu cele mai scumpe tigarete, raportat la puterea de cumpărare. Sunt datele Organizatiei Mondiale a Sănătătii, preluate recent si de ...

Revoluția radiofrecvenței. Cheia sănătății și frumuseții durabile
13/06/2024 13:12

  Radiofrecventa, o metodă non-invazivă si eficientă, a devenit rapid o solutie preferată pentru multe persoane care doresc să imbunătătească aspectul pielii, să reducă semnele imbătranirii si ...

Un vaccin combinat contra a două boli: gripă și Covid
12/06/2024 20:15

Un vaccin combinat, testat de compania Moderna, pe persoane cu varste de 50 de ani si peste, oferă rezistentă crescută la gripă si Covid-19. Potrivit companiei, vaccinul combinat a fost testat pe cateva mi ...

Scandalul pudrei cu talc pentru copii: Gigantul Johnson & Johnson a acceptat să plătescă 700 de milioane de dolari.
12/06/2024 18:35

Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 700 de milioane de dolari pentru a soluţiona o investigaţie a 42 de state din SUA şi Washington, D.C. privind comercializarea pudrei pentru copii şi a altor ...

Prevenirea infecţiei asociate asistenţei medicale, obligatorie în spitale
12/06/2024 13:53

Prevenirea infecţiei asociate asistenţei medicale (IAAM) este obiectiv major naţional şi o obligaţie a autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, iar nerespectarea prevederilor in acest s ...

Dispneea sau senzația de lipsă de aer: de ce apare și cum se poate trata
12/06/2024 10:09

Dispneea sau senzatia de lipsă de aer: de ce apare si cum se poate trata Dispneea este termenul medical folosit pentru a descrie senzatia de lipsă de aer. Nu este o afectiune, ci un simptom ce poate apăr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei