Amaranthul, ajutor în boala varicoasă
Dimensiune font:
Amaranthul este o plantă ale cărei frunze și semințe sunt consumate în special în țările din America de Sud. Ingredient important în dieta aztecilor, amarantul nu este folosit numai pe post de ingredient alimentar, ci și pe post de remediu pentru o serie de afecțiuni. Ca și aspect, se aseamănă cu quinoa, fiind tot o sămânță. Nefiind o cereală propriu-zisă, amarantul nu conține gluten, ceea ce îl face să fie preferat de persoanele care suferă de intoleranță la gluten.
Amaranthul este benefic pentru sănătatea inimii, are proprietăți antioxidante, sporește densitatea osoasă și previne osteoporoza. Îmbunătățește digestia, tratează afecțiunile gastrice și ameliorează venele varicoase, prin conținutul bogat de flavonoide. Îmbunătățește vederea, previne degenerarea maculară și apariția cataractei. Ajuta la scăderea în greutate – cantitatea mare de proteine din amaranth menține sațietatea și com combate apetitul ridicat. Fibrele ajută la scăderea în greutate așa că amaranthul poate fi folosit cu succes în curele de slăbire.
Amaranthul poate fi fiert, copt, tras la tigaie sau folosit că atare, pe post de topping pentru preparate precum salatele. Dacă îl fierbem, la o cană și jumătate de apă avem nevoie de o jumătate de cană de amarant. Se fierbe și se consumă alături de fructe, nuci, scorțișoară sau îndulcitor. Se poate trage la tigaie, apoi poate fi consumat pe post de gustare sau pe post de dressing pentru supe, salate sau garnituri. Se poate amescteca și cu cereale precum orezul brun. Avem nevoie de un sfert de cană de amarant la trei sferturi de cană de orez. Se fierb și se consumă împreună sau în diferite amestecuri.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau