Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat a fost internat la Psihiatrie
Dimensiune font:
Un timişorean care l-a ameninţat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat, prin intermediul aplicaţiei Facebook, a fost internat medical la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, până la ameliorarea stării de sănătate a acestuia, având în vedere evidenţele raportului de expertiză medico-legală, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.
La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat la data de 12 martie dosarul penal în care se efectuează urmărirea penală faţă de un suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, potrivit unui comunicat al Parchetului remis AGERPRES.
"În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10 martie, în jurul orelor 12.00, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (Raed Arafat, n.r.), în sensul ca îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă, aceste acte având legătura cu activitatea profesională a persoanei vătămate", pecizează procurorii.
În vederea stabilirii existenţei discernământului cu privire la săvârşirea faptei, procurorul a dispus faţă de suspect efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, întrucât "organul de urmărire penală are o îndoială asupra discernământului suspectului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei".
Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19 martie, s-a concluzionat că "persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect", arată comunicatul.
Având în vedere aspectele evidenţiate în cuprinsul raportului de expertiză medico-legală, la aceeaşi dată procurorul a formulat propunere către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, de "luarea a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol".
Propunerea Parchetului a fost admisă, iar faţă de suspect s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializata de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Împotriva încheierii se poate formula contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare.
Măsura de siguranţă a internării medicale are drept scop înlăturarea unei stări de pericol şi preîntâmpinarea săvârşirii faptelor prevăzute de legea penală.
De asemenea, judecătorul de drepturi şi libertăţi poate dispune în cursul urmăririi penale internarea medicală provizorie a suspectului sau inculpatului care este bolnav mintal ori consumator cronic de substanţe psihoactive, dacă luarea măsurii este necesară pentru înlăturarea unui pericol concret şi actual pentru siguranţa publică.
Efectuarea în continuare a urmăririi penale şi dispunerea măsurii internării medicale provizorii nu pot să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, suspectul/inculpatul fiind nevinovat până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau