Condimentul care otrăvește toată mâncarea. Fiecare gospodină îl are în bucătărie
Dimensiune font:
În bucătărie, mulți oameni folosesc condimente lichide pentru a găti, a da gust și a rafina mâncărurile. În timp ce unii îl consideră gustul copilăriei, alții resping categoric condimentul lichid. Un lucru este cert: opiniile diferă despre condimentul Maggi.
Conform listei de ingrediente, sosul Maggi este un ingredient alimentar vegan, dar este format din trei tipuri de potențiatori de gust și aromă. Dacă este consumat cu moderație, glutamatul de amplificare a gustului este inofensiv. Cu toate acestea, aditivul a creat controverse de zeci de ani. Acest lucru este raportat de portalul științific online Spektrum.de.
Ca aditiv, glutamatul se găsește în multe alimente pentru a le face mai gustoase. Cu toate acestea, nu este creat de om. Glutamatul este o substanță naturală care se găsește în corpul uman, dar se găsește și în multe alimente naturale, cum ar fi parmezanul, roșiile și laptele matern.
După cum scrie Spektrum.de , oamenii de știință presupun că cantități mari de glutamat pot favoriza inflamația, sindroamele dureroase, bolile de inimă și cancerul.
În plus, condimentul lichid poate crea dependență. Acest lucru se datorează potențiatorilor de aromă și conținutului ridicat de sare. S-a dovedit că sarea dă dependență și că cantitatea trebuie crescută constant pe măsură ce papilele gustative se obișnuiesc. Ceea ce explică de ce adesea nu te poți opri din a mânca chipsuri sau tăiței instant .
Condimentele lichide sunt sigure cu moderație, dar nu sunt bune pentru sănătatea ta pe termen lung. Prin urmare, alimentele fără aditivi ar fi alternativa mai sănătoasă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau