Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi poate începe, după ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins o contestaţie depusă privind pachetul 1 de lucrări
Dimensiune font:
Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi ar putea începe în curând, întrucât Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a respins o contestaţie depusă privind pachetul 1 de lucrări.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, construcţia Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) din Iaşi ar putea începe curând.
Contestaţia pentru pachetul 1 de lucrări a fost respinsă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.
Noul spital va avea 850 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare, heliport şi spaţii speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor şi asistenţilor. Investiţia totală se ridică la aproximativ 600 de milioane de euro, iar banii provin din fonduri nerambursabile, buget de stat şi împrumuturi.
La momentul finalizării, Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va avea o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi, structurat pe 9 niveluri (2S+P+5E+Eth), totul desfăşurat pe o suprafaţă de teren de 120.000 de metri pătraţi.
În ceea ce priveşte SRU Cluj, la final de 2023, pachetul 1 de lucrări a fost selectat şi nu a fost înregistrată nicio contestaţie. În 9 ianuarie a fost lansată licitaţia pentru frunizarea serviciilor de supraveghere a lucrărilor, iar la acest moment procedura se află în termenul legal de depunere al contestaţiilor.
În cazul SRU Craiova, în 20 noiembrie 2023 a fost făcută selecţia ofertei câştigătoare şi nu este nicio contestaţie înregistrată. Pentru pachetul 1 de lucrări, procedura de atribuire a contractului de lucrări se află în faza de evaluare a ofertelor depuse, selecţia ofertei câştigătoare fiind estimată pentru prima jumătate a lunii februarie..
“Toate aceste investiţii vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România şi la un acces mai bun la servicii de sănătate. Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate şi unitare din punct de vedere al construcţiei, al circuitelor, al echipamentelor şi, nu în ultimul rând, al condiţiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecţiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi”, declara ministrul Alexandru Rafila, în mai anul trecut.
Valoarea totală a investiţiilor în cele trei spitale regionale de urgenţă ajunge la 1,22 miliarde de euro. În 14 noiembrie 2023, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a deschis apelul de proiecte ”Continuarea investiţiilor în spitalele regionale de urgenţă: Iaşi, Cluj, Craiova (faza a II a), proiecte etapizate”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau