Îți place berea? Ai cinci motive să NU o bei în fiecare zi – Bolile pe care le poți dezvolta
Dimensiune font:
Mulți dintre voi poate ați auzit că o bere pe zi vă poate ajuta să scăpați de pietrele la rinichi. Dar cum rămâne cu alte probleme de sănătate? Aceasta poate avea un impact negativ asupra sănătății mentale și fizice a unei persoane. Deși se crede că această băutură are o anumită valoare nutritivă, cu siguranță nu este bună pentru sănătate.
Alcoolul este alcool și, dacă este consumat zilnic, consecințele nu sunt niciodată pozitive. Dacă este consumat fără moderație, utilizarea frecventă poate duce la multe probleme de sănătate. În plus, consumul de bere nu este sigur pentru toată lumea.
Motive pentru care nu trebuie să bei bere zilnic
1.CONȚINUT CALORIC ÎNALT
Mărcile comerciale de bere conțin o cantitate mai mică de nutrienți, dar sunt bogate în calorii, așa că nu ar trebui să o consumi atunci când încerci să slăbești. Aceasta face ca organismul dumneavoastră să ardă mai puține calorii decât în mod normal. Conținutul de alcool din băutură este transformat în acetat de către ficat. Acesta arde apoi acetatul pentru energie, iar excesul de grăsime rămâne depozitat în anumite părți ale abdomenului. De aici vine expresia „burta de bere”.
2.INFLUENȚEAZĂ SĂNĂTATEA INIMII
Consumul cantitativ de alcool poate duce la afectarea mușchiului cardiac, ceea ce crește șansele de a suferi un accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, fibrilație atrială și diabet de tip 2. Riscul este foarte mare la consumatorii de alcool în exces săptămânal, în comparație cu consumatorii obișnuiți. Acest lucru se întâmplă din cauza fluctuațiilor bruște ale nivelului tensiunii arteriale.
3.DURERI NEURALE
Alcoolul face ca organismul să piardă mulți nutrienți, inclusiv magneziu și vitamina B, ceea ce provoacă dureri nervoase.
4.POATE CREȘTE NIVELURILE DE PRESIUNE SANGUINARĂ
Consumul mai multor pahare de bere pe zi poate crește nivelul tensiunii arteriale. Așadar, limitați-vă la un pahar de bere, care de asemenea nu trebuie să fie în fiecare zi, pentru a vă controla nivelul tensiunii arteriale.
5.PIERDEREA MUSCULARĂ
Dacă încercați să vă creați corpul de vis și sunteți un practicant activ de exerciții fizice, berea nu este băutura potrivită pentru a vă atinge obiectivul. Caloriile nenutritive din alcool duc la un consum mai mic de proteine, ceea ce duce în cele din urmă la pierderea de mușchi.
Cine trebuie să spună pas ”ieșirii la bere”
1.Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet
Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet se află printre cele pentru care berea nu este deloc recomandată. Berea conține zahăr, chiar dacă pe ambalaje nu o să găsiți acest lucru la secțiunea ”ingrediente”, el fiind creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.„Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos”, spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai, citat de EatThis.
Persoanele supraponderale și cele aflate la dietă
Dacă vreți să pierdeți câteva kilograme, este cazul să stați deoparte de această băutură foarte populară. „Berea este încărcată cu între 100 și 200 de calorii, cu o valoare nutritivă redusă”, spune Kung. Potrivit unei cercetări publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 0,5 litri cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit zilnic de calorii necesar pentru pierderea în greutate. Schimbați sticla de bere cu o sticlă de apă pentru a economisi acele calorii goale.
Persoanele cu intoleranță la gluten sau cu boală celiacă
Cei care urmează o dietă fără gluten ar trebui să încerce să evite consumul de bere, deoarece aceasta poate contribui la apariția unor viitoare probleme digestive. „Berea conține adesea gluten care poate declanșa un răspuns inflamator în intestinul multor pacienți, ceea ce duce la simptome gastrointestinale”, spune Kung. Există beri fără gluten care pot fi mai bune pentru cei cu sensibilități alimentare.
Persoanele cu antecedente de sindrom de colon iritabil
Problemele de stomac sunt lucruri foarte serioase, mai ales în cazul celor cu sindromul de colon iritabil. „Berea cauzează adesea balonare, gaze, diaree și, uneori, dureri abdominale prin iritarea peretelui intestinului sau prin faptul că provoacă retenție de lichide la unii pacienți”, spune Kung.
Persoanele cu antecedente de boală hepatică cronică sau ciroză hepatică.
„Berea este alcool care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adesea în cadrul cirozei, hepatitei virale sau a unei boli autoimune), poate grăbi și mai mult deteriorarea parenchimului hepatic și, în cele din urmă, poate duce la un declin al funcției hepatice”, mai spune Kung.
Pacienți cu antecedente de arsuri la stomac
Pe lângă evitarea alimentelor acide sau bogate în grăsimi, alimente ce provoacă arsuri la stomac, și berea intră în această categorie. „Se știe că berea slăbește capacitatea de închidere a sfincterului esofagian inferior (care separă stomacul de esofag), ceea ce are ca rezultat mai mult acid care se inversează în esofag, ceea ce duce la simptome de arsuri la stomac”, mai spune Kung
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau