Îți place berea? Ai cinci motive să NU o bei în fiecare zi – Bolile pe care le poți dezvolta

17

Dimensiune font:

| 16-11-2022 14:42

Mulți dintre voi poate ați auzit că o bere pe zi vă poate ajuta să scăpați de pietrele la rinichi. Dar cum rămâne cu alte probleme de sănătate? Aceasta poate avea un impact negativ asupra sănătății mentale și fizice a unei persoane. Deși se crede că această băutură are o anumită valoare nutritivă, cu siguranță nu este bună pentru sănătate.

Alcoolul este alcool și, dacă este consumat zilnic, consecințele nu sunt niciodată pozitive. Dacă este consumat fără moderație, utilizarea frecventă poate duce la multe probleme de sănătate. În plus, consumul de bere nu este sigur pentru toată lumea.

Motive pentru care nu trebuie să bei bere zilnic

1.CONȚINUT CALORIC ÎNALT

Mărcile comerciale de bere conțin o cantitate mai mică de nutrienți, dar sunt bogate în calorii, așa că nu ar trebui să o consumi atunci când încerci să slăbești. Aceasta face ca organismul dumneavoastră să ardă mai puține calorii decât în mod normal. Conținutul de alcool din băutură este transformat în acetat de către ficat. Acesta arde apoi acetatul pentru energie, iar excesul de grăsime rămâne depozitat în anumite părți ale abdomenului. De aici vine expresia „burta de bere”.

2.INFLUENȚEAZĂ SĂNĂTATEA INIMII

Consumul cantitativ de alcool poate duce la afectarea mușchiului cardiac, ceea ce crește șansele de a suferi un accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, fibrilație atrială și diabet de tip 2. Riscul este foarte mare la consumatorii de alcool în exces săptămânal, în comparație cu consumatorii obișnuiți. Acest lucru se întâmplă din cauza fluctuațiilor bruște ale nivelului tensiunii arteriale.

3.DURERI NEURALE

Alcoolul face ca organismul să piardă mulți nutrienți, inclusiv magneziu și vitamina B, ceea ce provoacă dureri nervoase.

4.POATE CREȘTE NIVELURILE DE PRESIUNE SANGUINARĂ

Consumul mai multor pahare de bere pe zi poate crește nivelul tensiunii arteriale. Așadar, limitați-vă la un pahar de bere, care de asemenea nu trebuie să fie în fiecare zi, pentru a vă controla nivelul tensiunii arteriale.

5.PIERDEREA MUSCULARĂ

Dacă încercați să vă creați corpul de vis și sunteți un practicant activ de exerciții fizice, berea nu este băutura potrivită pentru a vă atinge obiectivul. Caloriile nenutritive din alcool duc la un consum mai mic de proteine, ceea ce duce în cele din urmă la pierderea de mușchi.

Cine trebuie să spună pas ”ieșirii la bere”

1.Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet

Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet se află printre cele pentru care berea nu este deloc recomandată. Berea conține zahăr, chiar dacă pe ambalaje nu o să găsiți acest lucru la secțiunea ”ingrediente”, el fiind creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.„Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos”, spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai, citat de EatThis.

Persoanele supraponderale și cele aflate la dietă

Dacă vreți să pierdeți câteva kilograme, este cazul să stați deoparte de această băutură foarte populară. „Berea este încărcată cu între 100 și 200 de calorii, cu o valoare nutritivă redusă”, spune Kung. Potrivit unei cercetări publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 0,5 litri cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit zilnic de calorii necesar pentru pierderea în greutate. Schimbați sticla de bere cu o sticlă de apă pentru a economisi acele calorii goale.

Persoanele cu intoleranță la gluten sau cu boală celiacă

Cei care urmează o dietă fără gluten ar trebui să încerce să evite consumul de bere, deoarece aceasta poate contribui la apariția unor viitoare probleme digestive. „Berea conține adesea gluten care poate declanșa un răspuns inflamator în intestinul multor pacienți, ceea ce duce la simptome gastrointestinale”, spune Kung. Există beri fără gluten care pot fi mai bune pentru cei cu sensibilități alimentare.

Persoanele cu antecedente de sindrom de colon iritabil

Problemele de stomac sunt lucruri foarte serioase, mai ales în cazul celor cu sindromul de colon iritabil. „Berea cauzează adesea balonare, gaze, diaree și, uneori, dureri abdominale prin iritarea peretelui intestinului sau prin faptul că provoacă retenție de lichide la unii pacienți”, spune Kung.

Persoanele cu antecedente de boală hepatică cronică sau ciroză hepatică.

„Berea este alcool care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adesea în cadrul cirozei, hepatitei virale sau a unei boli autoimune), poate grăbi și mai mult deteriorarea parenchimului hepatic și, în cele din urmă, poate duce la un declin al funcției hepatice”, mai spune Kung.

Pacienți cu antecedente de arsuri la stomac

Pe lângă evitarea alimentelor acide sau bogate în grăsimi, alimente ce provoacă arsuri la stomac, și berea intră în această categorie. „Se știe că berea slăbește capacitatea de închidere a sfincterului esofagian inferior (care separă stomacul de esofag), ceea ce are ca rezultat mai mult acid care se inversează în esofag, ceea ce duce la simptome de arsuri la stomac”, mai spune Kung

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Viitorul nu arată deloc bine. Tinerii sunt tot mai anxioși, disperați și speriați. Ce este solostalgia?
15/11/2024 12:03

O nouă formă de suferintă psihologică afectează generatia tanără la nivel global. Sase din zece tineri se simt speriati, anxiosi si disperati cand se gandesc la viitorul planetei, iar specialistii au num ...

Bolile copilăriei - cum să te pregătești pentru reîntoarcerea copilului în colectivitate
15/11/2024 10:25

Bolile copilăriei - cum să te pregătesti pentru reintoarcerea copilului in colectivitate Revenirea in colectivitate după vacantă poate fi un moment marcat de entuziasm pentru copilul tău, dar si de provo ...

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 1,4 miliarde lei
14/11/2024 19:57

Guvernul a suplimentat, joi, bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 1,4 miliarde lei reprezentand credite bugetare, pentru plata integral, in luna decembrie 2024, a materialelor şi prestărilor de servi ...

14 Noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului
14/11/2024 10:59

14 Noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului Ziua Mondială a Diabetului, marcată in fiecare an la data de 14 noiembrie, a fost lansată in anul 1991 de Federatia Internatională de Diabet (IDF) cu scopul pro ...

Studiu britanic: Consumarea unui pumn de nuci pe zi poate reduce riscul de demență
12/11/2024 12:10

Dementa se dovedeste a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de stiintă incearcă să găsească „ingrediente secrete” care stimulează creierul, ascunse deja in alimentatia noastră, potriv ...

Pneumonia,  cea mai mare afecţiune cauzatoare de moarte în rândul adulţilor şi în cel al copiilor
11/11/2024 10:30

În fiecare an, Ziua Mondială de Luptă impotriva Pneumoniei oferă activistilor, organizatiilor si indivizilor posibilitatea de a coordona actiuni de constientizare si de a atrage atentia asupra gravită ...

Ce se întâmplă dacă mori într-un vis. Oamenii de știință au găsit răspunsul
11/11/2024 00:34

Foarte multi oameni isi visează propria moarte, iar acest tip de cosmar poate fi din cauza stresului, ingrijorărilor si presiunii din viata de zi cu zi. Expertii spun că in timpul unui astfel de vis, corpul ...

 Când este cel mai bine să cumperi lentile de contact lunare precum PureVision 2 HD si Softlens 59?
10/11/2024 11:10

 Cand este cel mai bine să cumperi lentile de contact lunare precum PureVision 2 HD si Softlens 59? Lentilele de contact lunare sunt o alegere populară pentru multi purtători, datorită confortului s ...

Ce pățești dacă bei cafea pe stomacul gol? Ora surprinzătoare la care trebuie să bei prima ceașcă
09/11/2024 12:11

 Cafeaua este băutura cu care majoritatea oamenilor isi incep ziua. Aceasta poate avea multiple efecte si beneficii, dacă este consumată corect. Medicul Mihail Pautov, specialist in chirurgie generală ...

Una dintre cele mai sănătoase legume de pe Pământ - Sfecla roșie: proprietăți şi beneficii
08/11/2024 13:18

Una dintre cele mai sănătoase legume de pe Pămant - Sfecla rosie: proprietăti şi beneficii Despre sfecla rosie Sfecla rosie a castigat in popularitate ca super-aliment. Studii recente sustin că s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei