Medicament împotriva COVID, retras de pe piață. Avea o eficacicatte de doar 30 la sută
Dimensiune font:
Merck and Co și partenerul Ridgeback Biotherapeutics au anunțat marți că și-au retras cererea pentru pilula COVID-19 în Uniunea Europeană, la câteva luni după ce autoritatea de reglementare din regiune nu a susținut medicamentul, invocând date insuficiente.
Merck solicitase Comitetului pentru medicamente de uz uman (CHMP) al autorității de reglementare să reexamineze cererea pentru molnupiravir, care este vândut sub marca Lagevrio în mai multe țări, după ce, în februarie, CHMP a avizat împotriva autorizării sale pe piață.
Agenția afirmase că medicamentul nu a putut demonstra beneficii în tratarea pacienților cu COVID care nu aveau nevoie de suport de oxigen și care riscau ca boala lor să se agraveze.
„Ne evaluăm opțiunile cu privire la modul în care putem genera dovezi suplimentare care să susțină Lagevrio pentru tratamentul COVID-19”, a declarat marți, într-o declarație, Dean Li, șeful departamentului de cercetare al Merck. Compania a precizat că s-a angajat să continue să furnizeze Lagevrio prin intermediul „programelor de utilizare din compasiune sau de urgență” autorizate de fiecare stat membru al UE. Lagevrio este autorizat ca tratament COVID pentru pacienții cu risc ridicat în peste 25 de țări, inclusiv Australia, Japonia, SUA, Marea Britanie și China, dar vânzările sale au scăzut în ultima vreme, pe măsură ce numărul cazurilor a scăzut. Vânzările medicamentului s-au prăbușit cu 88%, ajungând la 392 milioane de dolari în primul trimestru.
Pastila a avut de asemenea de suferit deoarece s-a constatat că are o eficacitate de doar 30%, comparativ cu eficacitatea de aproape 90% a medicamentului COVID Paxlovid de la Pfizer, așa cum au arătat studii separate.
Nicoleta ZANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau