Pas înainte în lupta cu noul coronavirus - Descoperirea cercetătorilor australieni
Dimensiune font:
Munca cercetătorilor pentru găsirea unui leac pentru noul coronaviru începe să dea rezultate. Cercetătorii australieni au anunţat marţi că au reuşit maparea răspunsurilor imune la coronavirus în urma studierii unuia dintre primii pacienţi testaţi pozitiv în această ţară, o realizare descrisă de ministrul Sănătăţii drept un pas înainte important în dezvoltarea unui potenţial vaccin şi a unui tratament, informează Reuters potrivit Agerpres.
Coronavirusul a infectat peste 170.000 de persoane la nivel mondial şi a ucis cel puţin 7.019, potrivit cifrelor Organizaţia Mondiale a Sănătăţii (OMS).
În timp ce mare parte dintre cei infectaţi prezintă simptome minore, boala COVID-19 este severă sau critică la 20% dintre pacienţi. Rata de deces în urma contractării virusului este de aproximativ 3,4%, conform estimărilor OMS.
Pe măsură ce oamenii de ştiinţă accelerează demersurile pentru dezvoltarea unui vaccin, cercetătorii de la Institutul Peter Doherty pentru Infecţii şi Imunitate din Australia au anunţat că au făcut un pas important în înţelegerea acestui virus.
În urma examinării rezultatelor analizelor de sânge în cazul unei paciente în vârstă de circa 40 de ani, ei au descoperit că sistemul imunitar uman răspunde la fel ca în cazul gripei.
Giuseppe Conte are vești proaste pentru italieni: ’Este cea mai riscantă perioadă, vor fi săptămâni grele. Încă nu am ajuns la apogeu’
Rezultatele îi pot ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă de ce unii pacienţi se vindecă, în timp ce alţii dezvoltă probleme respiratorii mai grave, au explicat cercetătorii.
"Oamenii pot utiliza metodele noastre pentru a înţelege răspunsurile imune pe cohorte mai mari de COVID-19 şi, de asemenea, pentru a înţelege ce lipseşte în cazul celor cu rezultate fatale", a declarat Katherine Kedzierska, profesoară de microbiologie şi imunologie la Universitatea din Melbourne, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.
Cercetătorii au monitorizat imunitatea pacientei din Australia şi au putut prezice cu acurateţe momentul în care aceasta se va vindeca.
Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că acest studiu reprezintă un important pas înainte. "Reprezintă accelerarea demersurilor pentru un vaccin prin identificarea candidaţilor cu cea mai mare rată de succes", a spus Hunt. "De asemenea, reprezintă accelerarea demersurilor pentru potenţiale terapii şi tratamente pentru pacienţii care au deja coronavirus", a adăugat oficialul.
Cel puţin doisprezece producători din domeniul farmaceutic din întreaga lume lucrează în prezent la vaccinuri sau antivirale şi alte tratamente contra epidemiei cu răspândire rapidă. Însă, costurile investiţiilor pentru vaccinuri se pot ridica la 800 de milioane de dolari, într-un proces care, chiar dacă este accelerat, va dura probabil mai mult de un an până la aprobare, potrivit directorilor companiilor implicate în acest demers.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau