Păstura protejează ficatul și previne boala Alzheimer
Dimensiune font:
Polenul colectat de albine și păstura, cunoscută și sub numele de pâinea albinelor, au o valoare nutritivă ridicată și includ compuși bioactivi, care au un efect pozitiv asupra sănătății umane și, prin urmare, sunt considerate alimente funcționale. Aceste produse sunt bogate în proteine, zaharuri simple, aminoacizi esențiali și acizi grași Omega. Aceste caracteristici contribuie la întărirea imunității și ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor, dar par să aibă și efecte semnificative preventive și terapeutice asupra organismului împotriva îmbătrânirii premature.
Potrivit cercetătorilor, nenumărate rapoarte au demonstrat că unele dintre produsele stupului, cum ar fi păstura, ar putea fi explorate pentru a oferi protecție împotriva toxicităților induse de agenți anti-cancer, în special în fibroza hepatică și renală.
Păstura este un polen superior, plin de enzime sănătoase, miere, nectar și microorganisme benefice. Polenul proaspăt recoltat este prelucrat de albine tinere și lăsat pentru fermentare timp de trei luni până când devine păstură.
Păstura poate fi utilă ca adjuvant în tratarea hepatitei, a cirozei și a bolilor digestive datorită proprietăților sale, care ajută și la refacerea florei intestinale, prevenind dezvoltarea microorganismelor periculoase.
Pâinea albinelor susține și stimulează activitatea creierului, îmbunătățind concentrarea și capacitatea de învățare. Păstura este o sursă bogată de beta-caroten, ajutând la prevenirea unor boli degenerative precum Alzheimer și echilibrând sistemul nervos central.
Păstura poate fi consumată în fiecare zi, într-o cură de cel puțin o lună și jumătate, atât de copii, cât și de adulți, iar doza uzuală recomandată este de o linguriță pe zi, la o jumătate de oră după micul dejun.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau