Peste 300 de angajați din sectorul de sănătate privat, instruiți pentru telemedicină, cu fonduri europene

telemed_banner_webdesktopwallpaper

Dimensiune font:

| 12-04-2023 11:36

 

Investiția în platformele de telemedicină, ceea ce implică și instruirea angajaților pentru lucrul cu acestea, crește accesul la servicii medicale.

În prezent, pot fi acordate servicii medicale la distanță pentru 50 de specialități, despre care puteți citi mai multe aici. Scopul principal al acestora este prevenirea.

În acest context, un număr de peste 300 angajați din IMM-uri din sănătate, aflate în regiunea Nord-Est a țării, vor urma cursuri pentru dezvoltarea activităților de telemedicină în companiile pentru care lucrează. Finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Astfel, angajații își vor îmbunătăți nivelul de cunoștințe și competențe digitale pentru  a susține adaptarea și dezvoltarea activităților pentru telemedicină, industrie 4.0 și domenii de specializare inteligentă.

Totodată, prin dezvoltarea competențelor digitale de bază și avansate, angajații vor contribui la îmbunătățirea adaptării IMM-urilor din sectorul sănătății din regiunea Nord Est la schimbările actuale și viitoare ale pieței.

Instruirea celor 305 angajați este finanțată din fonduri europene, prin proiectul “TELEmed - Competențe digitale pentru angajați - suport pentru IMM-urile din sectorul sănătății în asimilarea tehnologiilor și dezvoltarea serviciilor de telemedicină". Finanțarea este asigurată prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020 prin Fondul Social European - POCU/860/3/12/143069.

Inițiatorul proiectului este Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED, în parteneriat cu Asociația Partener - Grupul de Inițiativă pentru Dezvoltarea Locală și SC Stabris SRL.

120 de ore de cursuri online

Cursurile se vor desfășura online, având o durată de 120 ore, astfel:

· 1 modul CDB - competențe digitale de bază;

· 2 module CDA - competențe digitale avansate, fiecare modul având 40 de ore pregătire teoretică și practică.

Unul dintre elementele de bază ale proiectului este elaborarea curriculumului programului de formare, prin utilizarea unor metode și instrumente moderne, care și-au dovedit eficiența în țări precum Franța, Canada sau Germania. Printre aceste metode se numără:

· gestiunea previzională a posturilor de lucru și a competențelor aferente acestora (GPEC);

· metodologia bazată pe competențe (Approche par competences).

De asemenea, cursurile se diferențiază semnificativ față de cele mai multe dintre programele de formare existente în prezent, în țara noastră. Metodologia cursurilor adaugă o valoare ridicată calității și adaptării programului de formare, pentru nevoile IMM-urilor din sănătate.

Beneficiile înscrierii în grupul țintă al programului de formare

Competențele digitale îmbunătățite ale angajaților din IMM-urile cu activitate în sectorul sănătății vor ajuta la oferirea de servicii medicale eficiente și sigure, prin:

· managementul mai multor pacienți:

· supravegherea medicală centralizată și confidențială;

· transmiterea imediată și eficientă a informațiilor;

· accesarea datelor în timp real de către medic;

· creșterea preciziei și eficienței actului medical;

· scăderea costurilor, prin reducerea numărului de zile de spitalizare, a cheltuielilor cu timpul și munca administrativă;

· urmărirea facilă a istoricului medical electronic al pacientului de către medic, în cadrul aplicațiilor;

· acces rapid la consultațiile medicale;

· notificări prin sms, email, mesaje în cadrul aplicațiilor, pentru optimizarea relației medic – pacient;

· integrarea serviciilor de contabilitate, ePayment, facturi electronice, rapoarte.

Condiții pentru angajați pentru a putea participa la programul de formare

Angajații care vor să participe la cursurile pentru dezvoltarea activităților de telemedicină în companiile pentru care lucrează trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care:

· să fie angajat cu contract individual de muncă, cu normă întreagă sau parțială;

· să aibă vârsta peste 16 ani;

· locul de muncă să aibă sediu sau punct de lucru în regiunea Nord Est;

· compania angajatoare se încadrează în categoria IMM-urilor.

Cursurile sunt acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). La sfârșitul cursului, va avea loc evaluarea finală și obținerea diplomelor. 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, Axa prioritară nr. 3 - Locuri de muncă pentru toți. Proiectul are o valoare totală de 4.831.406,59 lei.

Pentru detalii și informații suplimentare vizitați website-ul proiectului: www.telemed.org.ro, pagina de Facebook „TELEmed” sau puteți lua legătura cu persoanele de contact, după cum urmează:

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED

Persoana de contact – dl. Cristian Hotoboc, tel.: 0734 000 220, e-mail: office@palmed.org.ro

Asociația PARTENER – GIDL

Persoana de contact – dl. Cătălin Ilașcu, tel.: 0722 586 225, e-mail: catalin@asociatia-partener.ro 

SC Stabris SRL

Persoana de contact – dl. Cristian Obreja, tel.: 0727 948 032, e-mail: contact@stabris.ro 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul
18/05/2024 00:19

Stim că margarina, ca si untul, este o substantă grasă. Dar e mai putin cunoscut care este cea mai bună pentru organism. „Grăsimile sunt adesea intelese gresit si simplificate excesiv, chiar si de că ...

Tusea convulsivă și sugarii. Primele decese
18/05/2024 00:18

Tusea convulsivă a provocat decesul a doi sugari, anuntă Institutul National de Sănătate Publică.Este vorba despre doi sugari: unul de 4 luni, din Bucuresti, vaccinat corespunzător varstei, cu 2 doze de ...

Cancerul ovarian, în creștere! Atenție la simptome!
18/05/2024 00:17

Incidenta cancerului ovarian, cel mai letal dintre cancerele detectate la femei, este in crestere. Anual, in tara noastră, sunt diagnosticate aproximativ 1.800 de femei cu acest tip de cancer si mai mult de ju ...

ANSVSA trebuie să facă ordine pe piața suplimentelor alimentare, spune prof. Ion Fulga
18/05/2024 00:14

Pentru a face ordine piata suplimentelor alimentare, ANSVSA trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor Directivei europene in acest domeniu , a precizat prof.univ.dr. Ion Fulga, seful catedrei farmacologi ...

S-au găsit 'vinovații' pentru cheagurile de sânge în urma vaccinării anticovid: Victimele erau predispuse genetic
17/05/2024 21:28

Cheaguri de sange care au cauzat moartea in urma vaccinării cu anticovid cu vaccinuri Johnson & Johnson (J&J) şi AstraZeneca au fost cauzate de o reacţie autoimună la care sunt predispuse anumite pe ...

Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
17/05/2024 18:46

Un articol de opinie publicat recent in New York Post sustine că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerand că oamenii de stiintă au ascuns adevărul despre virus. C ...

AREST la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti care ar fi uitat o compresă într-o pacientă
17/05/2024 16:46

Chirurgul de la Institutul Oncologic Bucuresti suspectat că a uitat o compresă intr-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, in co ...

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise în judecată. Au falsificat un diagnostic
17/05/2024 13:33

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise in judecată de Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de fals intelectual, fiind acuzate c ...

Un chirurg de la Institutul Oncologic, cercetat pentru ucidere din culpă. O pacientă a decedat din cauza unei comprese uitate în abdomen
15/05/2024 14:27

Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din Targoviste, sub conducerea unui procuror de la Parchetul de pe langă Judecătoria Targoviste, au efectuat miercuri, 15 mai, două perchezitii Ins ...

Alertă în Europa: comprimatele de Ecstasy Donkey Kong, un pericol letal pentru consumatori. „Se distribuie în apropierea festivalurilor”
15/05/2024 13:41

Dealerii de droguri sunt tot mai inventivi atunci cand vine vorba de atragerea noilor consumatori. De aceea, pe piata drogurilor a apărut un nou tip de comprimat, ce poartă numele personajului Donkey Kong, di ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei