Recomandari pentru persoanele care au trecut prin boala din partea medicului Florin Rosu, manager al Spitalului de Boli Infectioase Iasi
Dimensiune font:
Datele clinice existente până în acest moment au evidențiat că procentul pacienților
vindecați de COVID-19 care ramân cu sechele la nivelul aparatului cardio-respirator, la nivelul unor țesuturi și organe este unul apreciabil, la acești pacienți fiind necesară reevaluarea periodică și recuperarea post-COVID.
Medicul Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, a facut cateva recomandari pentru recuperarea post-COVID a persoanelor care au trecut prin boala:
„Discutăm şi despre Long Term COVID, o nouă formă din punct de vedere clinic a pacientului post-COVID, in care acesta are nevoie pentru o perioadă de 2–3 luni de suport pe oxigen, chiar dacă este vindecat. Acest suport pe oxigen se poate face, bineinţeles, şi la domiciliul pacientului cu ajutorul unui concentrator sub stricta supraveghere a medicului de familie dar şi a medicului specialist iar ulterior, la o lună şi la 6 luni, pacientul care a avut COVID-19 trebuie să vină pentru o reevaluare, din punct de vedere clinic si paraclinic. Asta inseamnă o evaluare a stării de sănătate, o discuţie cu pacientul şi, desigur, analize specifice. Dupa 3 săptămâni, un pacient vindecat de COVID, poate şi este foarte indicat, să efectueze vaccinul anti-COVID-19”, a declarat doctorul Florin Rosu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau