Strategii care îți mențin mintea ascuțită!

brainstorm-4222728_960_720

Dimensiune font:

| 29-09-2021 10:31

Strategii care îți mențin mintea ascuțită!

Cum putem să avem mereu o minte tânără și alertă? Prin câteva metode la îndemâna oricui, ne-ar răspunde specialiștii. Una dintre ele ar fi studiul continuu. Să încercăm să învățăm ceva tot timpul, astfel ne putem ține creierul ocupat și concentrat, dar mai sunt și alte variante de luat în calcul.
 
 
O metodă care îți poate “ține” mintea tot timpul în priză și ‘tânără” este dacă o supui la un studiu continuu. Până la urmă, mintea noastră este un mușchi care trebuie lucrat la fel ca oricare alt mușchi. Chiar dacă am terminat școala, nu ar trebui să încetăm să învățăm niciodată. Cărțile sunt o foarte bună sursă de informație, dar și de imaginație. Am putea de asemenea să ne ținem mintea în priză prin învățarea unei limbi străine. Cu siguranță, franceza pe care am făcut-o în clasa a VI-a nu prea mai este “proaspătă” în mintea noastră, așa că nu ar strica să ne descărcăm în telefon o aplicație și să începem să repetăm gramatica și vocabularul. Unele dintre cele mai populare aplicații de limbi străine sunt Duolingo, Babbel sau Rosetta Stone.
Chiar și jucând jocuri te poate ajuta uneori să îți menții o minte sănătoasă și alertă. Depinde însă și de jocuri, da. Spre exemplu, dacă ești un fan al jocurilor de strategie, acest lucru te-ar putea ajuta să gândești în perspectivă. Dacă îți plac numerele, atunci blackjack-ul ar fi o alegere potrivită pentru tine. Dacă îți plac jocurile care sunt și mai complexe, atunci ar trebui să încerci și șahul ca să îți antrenezi mintea.
O altă metodă prin care mintea noastră se poate menține “tânără’ ar fi prin meditație. Chiar și dacă medităm câteva minute pe zi, pe termen lung am simți imediat efectele miraculoase. Am fi mai calmi, mai concentrați, mai siguri atunci când am lua o decizie și ne-am descurca mult mai bine cu furia, în caz că apare. Însă e foarte important să știm să medităm într-un mod corect. Poate părea simplu, doar respiri, nu? Ei bine, e ceva mai mult decât atât. Respirația trebuie să fie coordonată și adâncă, gândurile noastre potolite și liniștea ar trebui să ne înconjoare. Dacă ești începător în ale meditației, poți căuta pe YouTube o grămadă de filmulețe care te pot ajuta să pășești în tainele acestei metode antice de iluminare.
 
Bineînțeles că și alimentația joacă un rol important aici. În primul rând, dacă medităm dimineața devreme, am putea să ne setăm o rutină să o facem fix după ce ne-am trezit și când este o liniște deplină și în casă, dar și în noi. Ar fi indicat să o facem și pe stomacul gol. Dacă am dori să medităm seara, înainte de culcare, din nou ar fi bine să nu avem stomacul plin. Nu ne-am putea concentra foarte bine și specialiștii recomandă să mâncăm cu trei sau patru ore înainte de culcare. Este la fel de important și ce mâncăruri consumăm. Se spune că produsele cu omega-3 în ele ar fi o opțiune foarte sănătoasă deoarece ajută la menținerea sănătății inimii, a creierului, a sistemului circulator și ar scădea și inflamațiile. Găsim omega-3 în somon, nuci, semințe de in și de cânepă, broccoli sau soia.
O altă opțiune care ne poate ajută să avem o memorie mai bună ar fi ne organizăm gândurile și să segmentăm informațiile. Adică, dacă trebuie să reținem 20 de nume, atunci am putea grupa acei termeni pe categorii: de fete, de băieți etc. Putem aplica metoda această la orice altceva. Repetiția este mama învățăturii, era o vorbă odată… cu un sâmbure de adevăr. Dacă repetăm informațiile în diverse moduri, atunci creierul nostru răspunde la noutate și am putea să ne dezvoltăm o memorie puternică. De asemenea, și vizualizarea este o variantă foarte bună să reținem lucruri, dar să ne și punem mintea la treabă.

 

După cum puteți vedea, opțiuni sunt, ține doar de noi să le și punem în aplicare și să nu ne culcăm pe-o ureche, cum se spune în popor. Chiar dacă am terminat școala acum mulți ani, studiul ar trebui să ne însoțească o viață întreagă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:42

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
14 Noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului
14/11/2024 10:59

14 Noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului Ziua Mondială a Diabetului, marcată in fiecare an la data de 14 noiembrie, a fost lansată in anul 1991 de Federatia Internatională de Diabet (IDF) cu scopul pro ...

Studiu britanic: Consumarea unui pumn de nuci pe zi poate reduce riscul de demență
12/11/2024 12:10

Dementa se dovedeste a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de stiintă incearcă să găsească „ingrediente secrete” care stimulează creierul, ascunse deja in alimentatia noastră, potriv ...

Pneumonia,  cea mai mare afecţiune cauzatoare de moarte în rândul adulţilor şi în cel al copiilor
11/11/2024 10:30

În fiecare an, Ziua Mondială de Luptă impotriva Pneumoniei oferă activistilor, organizatiilor si indivizilor posibilitatea de a coordona actiuni de constientizare si de a atrage atentia asupra gravită ...

Ce se întâmplă dacă mori într-un vis. Oamenii de știință au găsit răspunsul
11/11/2024 00:34

Foarte multi oameni isi visează propria moarte, iar acest tip de cosmar poate fi din cauza stresului, ingrijorărilor si presiunii din viata de zi cu zi. Expertii spun că in timpul unui astfel de vis, corpul ...

 Când este cel mai bine să cumperi lentile de contact lunare precum PureVision 2 HD si Softlens 59?
10/11/2024 11:10

 Cand este cel mai bine să cumperi lentile de contact lunare precum PureVision 2 HD si Softlens 59? Lentilele de contact lunare sunt o alegere populară pentru multi purtători, datorită confortului s ...

Cât de benefic este, de fapt, consumul de cafea: Importanța modului de preparare
10/11/2024 10:27

  In trecut, cafeaua era asociată cu riscuri crescute pentru sănătate. Dar cercetările din ultimul deceniu arată că, de fapt, consumul de cafea poate fi benefic pentru sănătatea&nbs ...

Ce pățești dacă bei cafea pe stomacul gol? Ora surprinzătoare la care trebuie să bei prima ceașcă
09/11/2024 12:11

 Cafeaua este băutura cu care majoritatea oamenilor isi incep ziua. Aceasta poate avea multiple efecte si beneficii, dacă este consumată corect. Medicul Mihail Pautov, specialist in chirurgie generală ...

Una dintre cele mai sănătoase legume de pe Pământ - Sfecla roșie: proprietăți şi beneficii
08/11/2024 13:18

Una dintre cele mai sănătoase legume de pe Pămant - Sfecla rosie: proprietăti şi beneficii Despre sfecla rosie Sfecla rosie a castigat in popularitate ca super-aliment. Studii recente sustin că s ...

Statul într-un picior îţi poate arăta cât de sănătos ești
08/11/2024 11:40

Un nou studiu a găsit dovezi că, pe măsură ce o persoană imbătraneste, echilibrul său se deteriorează mai repede decat forta musculară sau viteza de mers. „Din cunostintele noastre, o astfel de ...

Ce este mierea de mană şi care sunt beneficiile sale pentru sănătate
05/11/2024 11:00

Ce este mierea de mană şi care sunt beneficiile sale pentru sănătate Într-o lume in care sănătatea si nutritia devin tot mai importante, mierea de mană se face remarcată ca un produs apicol cu pr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei