Tratament minune pentru bolnavii cardiaci. Reduce mortalitatea cu 33%

gethumb.details

Dimensiune font:

| 02-03-2023 12:40

Cercetători de la Centrul Național Spaniol de Cercetare Cardiovasculară (CNIC) au anunțat rezultatele unui studiu la Congresul Societății Europene de Cardiologie (ESC 2022), arătând că o polipastilă compusă din trei medicamente a redus moartea cardiovasculară cu 33% în populația de pacienți care a suferit anterior un infract miocardic.

„Rezultatele studiului SECURE arată că, pentru prima dată, polipastila, care conține aspirină, ramipril și atorvastatină, reușește o scădere semnificativă, din punct de vedere clinic, a evenimentelor cardiovasculare recurente în rândul persoanelor care s-au recuperat după un infarct suferit anterior”, a declarat dr. Valentin Fuster, directorul și medic șef al Mount Sinai Heart și director general al CNIC.

Pacienților, care se recuperează după un infarct miocardic, li se prescriu tratamente specifice pentru a preveni evenimente cardiovasculare ulterioare.
Terapia standard include trei medicamente diferite: un agent antiplachetar (cum ar fi aspirina), ramipril sau un medicament similar pentru controlul tensiunii arteriale, și un medicament care reduce colesterolul, cum ar fi o statină.

În general, mai puțin de 50% dintre pacienți respectă în mod constant regimul de tratament prescris

„Deși majoritatea pacienților respectă inițial tratamentul după un eveniment acut, cum ar fi un infarct, ei renunță să-l mai urmeze după primele câteva luni. Scopul nostru a fost să dovedim un impact chiar de la început, iar majoritatea pacienților din studiu au început să ia polipilula în prima săptămână după ce au avut un infarct”, a explicat dr. Fuster.

„Respectarea tratamentului după un infarct miocardic acut este esențială pentru a preveni eficient un al doilea atac”, a declarat dr. José María Castellano, primul autor al studiului.

Oamenii de știință de la CNIC au demonstrat pentru prima dată că prescrierea acestei polipastile a îmbunătățit semnificativ respectarea tratamentului în rândul pacienților care se recuperează după un infarct miocardic, în studiul FOCUS, publicat anterior în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie (JACC).

Polipastila analizată în studiu, comercializată sub numele de Trinomia, conține aspirină (100 mg), inhibitorul enzimei de conversie a angiotensinei ramipril (2,5, 5 sau 10 mg) și atorvastatin (20 sau 40 mg).

„Polipilula, este o strategie foarte simplă care combină trei tratamente esențiale pentru acest tip de pacient, și și-a dovedit valoarea deoarece a îmbunătățit respectarea tratamentului, ceea ce a înseamnat că acești pacienți primesc un tratament mai bun și, prin urmare, au un risc mai mic pentru reapariția unor evenimente cardiovasculare”, a precizat dr. Castellano.

Studiul SECURE a inclus 2.499 de pacienți din șapte țări europene (Spania, Italia, Germania, Republica Cehă, Franța, Polonia și Ungaria) care s-au recuperat după un infarct. Participanții la studiu au fost repartizați aleatoriu pentru a primi terapie standard sau polipilula CNIC. Vârsta medie a participanților a fost de 76 de ani, iar 31% au fost femei. Populația studiată a inclus 77,9% indivizi cu hipertensiune arterială, 57,4% cu diabet și 51,3% cu antecedente de fumat.

Cercetătorii au analizat incidența a patru evenimente cardiovasculare majore: decesul din cauze cardiovasculare, infarct miocardic non-fatal, AVC non-fatal și necesitatea revascularizării coronariene de urgență (restabilirea fluxului sanguin printr-o arteră coronară blocată).

Studiul a urmărit pacienții pentru trei ani și a produs rezultate concludente: pacienții care luau polipastilele CNIC au avut un risc cu 24% mai mic pentru apariția acestor patru evenimente decât pacienții care au luat separat cele trei medicamente.

O constatare remarcabilă a studiului a evidențiat efectul polipastilei asupra decesului cauzat de boli cardiovasculare, arătând o reducere a mortalității cu 33%.

De asemenea, studiul a constatat că pacienții din grupul care au luat polipastila au respectat tratamentul într-un număr mai mare decât cei din grupul de control.

„Descoperirile studiului SECURE sugerează că polipastila ar putea deveni un element integral al strategiilor de prevenire a evenimentelor cardiovasculare recurente la pacienții care au avut un infarct. Prin simplificarea tratamentului și îmbunătățirea respectării acestuia, abordarea are potențialul de a reduce, la nivel global, riscul de boli cardiovasculare recurente și moartea”, a mai precizat dr. Fuster.
Rezultatele studiului au fost publicate în The New England Journal of Medicine. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul
18/05/2024 00:19

Stim că margarina, ca si untul, este o substantă grasă. Dar e mai putin cunoscut care este cea mai bună pentru organism. „Grăsimile sunt adesea intelese gresit si simplificate excesiv, chiar si de că ...

Tusea convulsivă și sugarii. Primele decese
18/05/2024 00:18

Tusea convulsivă a provocat decesul a doi sugari, anuntă Institutul National de Sănătate Publică.Este vorba despre doi sugari: unul de 4 luni, din Bucuresti, vaccinat corespunzător varstei, cu 2 doze de ...

Cancerul ovarian, în creștere! Atenție la simptome!
18/05/2024 00:17

Incidenta cancerului ovarian, cel mai letal dintre cancerele detectate la femei, este in crestere. Anual, in tara noastră, sunt diagnosticate aproximativ 1.800 de femei cu acest tip de cancer si mai mult de ju ...

ANSVSA trebuie să facă ordine pe piața suplimentelor alimentare, spune prof. Ion Fulga
18/05/2024 00:14

Pentru a face ordine piata suplimentelor alimentare, ANSVSA trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor Directivei europene in acest domeniu , a precizat prof.univ.dr. Ion Fulga, seful catedrei farmacologi ...

S-au găsit 'vinovații' pentru cheagurile de sânge în urma vaccinării anticovid: Victimele erau predispuse genetic
17/05/2024 21:28

Cheaguri de sange care au cauzat moartea in urma vaccinării cu anticovid cu vaccinuri Johnson & Johnson (J&J) şi AstraZeneca au fost cauzate de o reacţie autoimună la care sunt predispuse anumite pe ...

Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
17/05/2024 18:46

Un articol de opinie publicat recent in New York Post sustine că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerand că oamenii de stiintă au ascuns adevărul despre virus. C ...

AREST la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti care ar fi uitat o compresă într-o pacientă
17/05/2024 16:46

Chirurgul de la Institutul Oncologic Bucuresti suspectat că a uitat o compresă intr-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, in co ...

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise în judecată. Au falsificat un diagnostic
17/05/2024 13:33

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise in judecată de Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de fals intelectual, fiind acuzate c ...

Un chirurg de la Institutul Oncologic, cercetat pentru ucidere din culpă. O pacientă a decedat din cauza unei comprese uitate în abdomen
15/05/2024 14:27

Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din Targoviste, sub conducerea unui procuror de la Parchetul de pe langă Judecătoria Targoviste, au efectuat miercuri, 15 mai, două perchezitii Ins ...

Alertă în Europa: comprimatele de Ecstasy Donkey Kong, un pericol letal pentru consumatori. „Se distribuie în apropierea festivalurilor”
15/05/2024 13:41

Dealerii de droguri sunt tot mai inventivi atunci cand vine vorba de atragerea noilor consumatori. De aceea, pe piata drogurilor a apărut un nou tip de comprimat, ce poartă numele personajului Donkey Kong, di ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei