Avertismentul psihologilor după cazul polițistei care s-a aruncat de la etajul 9: „Depresia poate fi foarte ușor mascată”
Dimensiune font:
Cazul polițistei în vârstă de 51 de ani, angajată a Direcției Generale Anticorupție, care s-a aruncat, marți noapte, de la etajul 9 al unui bloc din București, atrage atenția asupra testărilor psihologice făcute de cele mai multe ori superficial la locul de muncă.
Raluca Anton, psihoterapeută și autoare a Paginii de Psihologie, a explicat pentru Gândul rolul testării psihologice în mod periodic la locul de muncă, subliniind că specialiștii recomandă ca aceste evaluări să fie făcute la fiecare șase luni.
„Dacă întrebați pe cineva din sistem, fie din poliție, fie din sistemul medical, fie din sistemul de învățământ, vă va răspunde că aceste testări se fac, lucru care este adevărat. Se fac niște testări psihologice, însă aceste testări, marea majoritate dintre ele, nu măsoară simptomatologia anxioasă, depresivă sau de orice altă natură din domeniul clinic. Pacientul sau angajatul poate spune că nu-și dorește să fie testat. Desigur, lucrând într-un sistem medical sau militar, o asltfel de testare poate fi impusă”, explică psihoterapeutul Raluca Anton, pentru Gândul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau