Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?

4_11zon

Dimensiune font:

| 20-09-2023 10:59

Bucătăria românească este delicioasă. Fie că suntem la mare, la munte sau la țară la bunici, preparatele tradiționale pregătite atrag prin savoare și, de multe ori, prin aspect. Pentru mulți dintre români, aceasta este cea mai bună mâncare din lume. Cu toate acestea, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți străini vin în România, degustă preparatele locale și se declară încântați. Ce mănâncă străinii când vin în țara noastră?

Top cele mai delicioase bucătării din lume

Mâncarea, pe lângă faptul că ține foamea departe, aduce oamenii laolaltă. Fie că vorbim de petreceri, mesele de duminică sau simple întâlniri, atmosfera este cea mai relaxantă în timp ce toată lumea se desfată cu bucatele alese prezente pe mese.

România se bucură să aibă una dintre cele mai bune și recunoscute bucătării din lume. Acest lucru se datorează pe deoparte cetățenilor care au plecat în lumea largă și au prezentat străinilor mâncarea de acasă. Pe de altă parte, popularizarea bucătăriei noastre se bucură de un salt extraordinar și datorită turiștilor care vizitează România.

Anual, numărul celor care călătoresc în țara noastră crește exponențial. Astfel că, turiștii care au venit în România în anul 2022 a fost de peste 11 milioane de oameni. Fie că rămân în capitala București să încerce faimoșii mici sau călătoresc în Cluj să mănânce celebra „Varză a la Cluj”, ne putem mândri cu ce pun românii pe masă.

Cel mai important website internațional din domeniul bucătăriei a clasat România pe locul 22 în topul celor mai bune bucătării.

Topul arată astfel:

Italia,Grecia,Spania,Japonia,India,Mexic,Turcia,SUA,Franta,Peru,China,Brazilia,Portugalia,Polonia,Germania,Indonezia,Croatia,Argentina,Coreea de Sud,Vietnam,Ungaria,Romania

La o mică privire asupra clasamentului, putem privi cum în Top 10 sunt țările care au cea mai mare amprentă asupra bucătăriei internaționale. Cu toate acestea, pentru a privi partea bună, trebuie luat în considerare că există peste 190 de țări recunoscute la nivel internațional, fiecare cu bucătăria locală.

Ce mănâncă străinii în România?

Același site de specialitate a adunat datele și informațiile străinilor care au ajuns, la un moment dat, în România și a realizat un clasament al mâncărurilor românești. Cum era de așteptat, cel mai cunoscut fel de mâncare românesc este micul. Bucata de carne făcută pe grătar se gătește ușor și poate fi servit aproape la orice ocazie.

Clasamentul mâncărurilor iubite de străini este completat de: cozonac, borș pescăresc, mămăligă, ciorbă de fasole, ciorbă de burtă, chiftele, ciorbă de pui, covrigi și salată de vinete.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei