Alegerea modelului de outsourcing potrivit este la fel de importantă precum angajarea unui nou membru al echipei. Și deși poate părea un proces complicat, dacă ții cont de câteva aspecte, întreaga experiență se poate realiza fără prea multe bătăi de cap.
Astfel, răspunsurile la următoarele întrebări îți pot fi de folos:
Care este motivul pentru care intenționezi să externalizezi volumul de muncă?
De regulă, cele mai frecvente răspunsuri se leagă de ceea ce îți lipsește atunci când vine vorba de dezvoltare. Poate fi vorba de un volum prea mare de muncă, raportat la o echipă prea mică. Iar dacă vrei să nu-ți aglomerezi oamenii cu task-uri, outsourcingul se dovedește soluția potrivită.
Pe de altă parte, poate fi vorba de know-how. Dacă nu ai cunoștințele necesare pentru a dezvolta un proiect, o soluție mai bună poate fi externalizarea. Și deși deprinderea cunoștințelor necesare poate suna ca o idee mai bună, punerea în practică a acesteia se poate dovedi un proces mai costisitor din punct de vedere al timpului.
Un alt motiv pentru care companiile aleg să externalize este dorința de a acoperi anumite roluri. De exemplu, poate din echipa ta de dezvoltare lipsește partea de testare. Sau poate nu ai un consultant tehnic care să decidă care sunt funcționalitățile potrivite pentru aplicație și cum se poate dezvolta aceasta.
Cât timp intenționezi să externalizezi?
Poate fi vorba de câteva task-uri, o parte a proiectului sau chiar întreaga aplicație. De asemenea, o opțiune populară este externalizarea părții de management a aplicației, căutând persoane care să coordoneze proiectul tău atunci când nu ai resursa umană necesară. De asemenea, soluția se dovedește avantajoasă atunci când angajarea unui manager pe termen lung nu se dovedește necesară.
Cât de importantă este distanța pentru tine?
În funcție de răspunsul la această întrebare, poți decide dacă ți se potrivește un model de externalizare de tip onshore, offshore sau nearshore. Modelele onshore - reprezintă externalizarea către o echipă care se află în aceeași țară cu tine, ceea ce înseamnă o aliniere ușoară în ceea ce privește costurile, cultura și limba. De asemenea, ai ocazia să-ți întâlnești echipa de dezvoltare mult mai ușor.
Dacă ești dispus să externalizezi task-uri sau proiecte către o echipă din afara țării, dar nu foarte departe de locul în care se află compania ta, poți alege o variantă de tip nearshore. Acest lucru înseamnă o creștere a șanselor de identificare a experților de care ai putea avea nevoie.
Iar dacă distanța nu reprezintă niciun impediment pentru tine, poți opta pentru varianta offshore, unde ai opțiuni de a găsi software developeri pentru aplicația sau proiectul tău din orice țară.
Cât timp intenționezi să dureze dezvoltarea și care sunt deadline-urile?
În funcție de acest răspuns, poți decide dacă este vorba de o dezvoltare pe termen scurt, mediu sau lung. De asemenea, setarea deadline-ului te poate ajuta să îți dai seama de disponibilitatea echipei către care intenționezi să externalizezi.
Cât de diferită este aplicația de care o ai nevoie?
Răspunsul la această întrebare te poate ajuta să-ți dai seama dacă poți găsi în portofoliul de produse al unei companii exemple de aplicații dezvoltate prin modele outsourcing care să corespundă necesităților tale. Totodată, din discuția cu echipa aleasă îți poți da seama dacă sunteți pe aceeași lungime de undă și dacă împărtășiți aceleași valori.
Cum preferi organizarea procesului de lucru?
Deși cele mai multe companii preferă să lucreze în sprinturi, este recomandat încă de la început să stabilești anumite aspecte ce țin de partea de comunicare, de organizarea procesului de lucru și de întâlnirile pe care intenționezi să le aici, (chiar și online) cu echipa de dezvoltare.
Iar dacă te întrebi unde ai putea găsi echipa potrivită, cea mai bună recomandare rămâne să faci un research online în care să compare proiectele și ofertele companiilor. De asemenea, nu uita de verificarea review-urilor, în special în cazul celor de pe platforme dedicate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau