Orașul din România care s-a umplut de șerpi. Reptilele au fost stârnite de caniculă
Dimensiune font:
Temperaturile caniculare înregistrate în ultima perioadă în România determină scăderea nivelului apei, motiv pentru care zeci de șerpi au invadat malul canalului Bega din Timișoara. Specialiștii oferă asigurări că șerpii nu sunt periculoși și nu pot face niciun rău oamenilor, însă o parte dintre localnici sunt îngroziți și nu doresc să se apropie de locul în cauză.
Invazie de șerpi în centrul Timișoarei
Plimbarea unui timișorean a fost întreruptă, sâmbătă, de mai mulți „oaspeți” neprevăzuți, într-un loc în care se aștepta mai puțin. Șerpii și-au făcut simțită prezența pe malul canalului Bega, în partea centrală a Timișoarei, foarte aproape de zona de promenadă, chiar în spatele Cateralei Mitropolitane, lângă Podul Mihai Viteazul. acolo unde, din cauza căldurii, nivelul apei a scăzut. Specialiștii au transmis că reptilele nu sunt veninoase, deci nu pun oamenii în niciun fel de pericol.
Șarpele de apă nu este periculos. „Dacă te-ar prinde de deget nici măcar nu te-ar înțepa”
„Oamenii să se teamă de orice, numai de șarpele ăsta nu. Șarpele de apă este un șarpe care nici măcar nu are dinți în gură, are doar niște zimțișori pe partea internă a gurii, pentru a prinde peștele. Dacă te-ar prinde de deget nici măcar nu te-ar înțepa. În al doilea rând, nici nu se pune problema de a fi veninos”, a explicat biologul Lucian Pârvulescu de la Facultatea de Biologie și Geografie din Timișoara, potrivit Antena3.
Imaginile au fost surprinse de un timișorean care se plimba, sâmbătă, prin Parcul Rozelor, după ce a observat cum zeci de șerpi se strâng pe malul apei, nu departe de aleile pietonale. Potrivit relatărilor localnicilor, aceștia ies din apă și stau pe pietre sau se refugiază în iarbă.
De altfel, nu este prima dată când pe malurile Begăi, chiar în zone mai centrale, au fost surprinși mai mulți șerpi de apă. Aceștia se hrănesc cu pești și alte animale mici, acvatice. Nu pot înghiți hrana în apă, de aceea este surprins, adesea, pe malul apelor curgătoare, când se hrănesc. Nu este o specie veninoasă sau agresivă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau