Treci printr-un divorţ? Iată ce poţi face pentru a ajuta copiii să depăşească momentul în funcţie de vârstă

divortul-cu-copii-1280x720

Dimensiune font:

| 25-01-2023 18:28

 Divortul reprezintă o schimbare pivot şi adesea traumatizantă în lumea copilului – şi din perspectiva lor, o pierdere a familiei. Când li se spune despre divorț, mulți copii se simt triști, furioși și anxioși și ar putea avea dificultăți în a înțelege cum se va schimba viața lor. Vârsta copilului influențează, de asemenea, răspunsul său la noua structură familială, conform Parents.

Trecerea printr-un divorț atunci când aveți copii necesită luarea în considerare a modului în care divorțul îi poate afecta. Iată un scurt rezumat a ceea ce înțeleg copiii la vârste diferite și cum le puteți ușura tranziția după divorț.

Efectele divorțului asupra copiilor: 0 - 18 luni

Deși poate fi o surpriză pentru unii, chiar și bebelușii sunt afectați de divorț. În timpul copilăriei, bebelușii pot simți tensiune în casă (și între părinții lor), dar nu pot înțelege raționamentul din spatele conflictului. Dacă tensiunea continuă, bebelușii pot deveni iritabili și agitați, în special în jurul oamenilor noi și au izbucniri emoționale frecvente. Ele pot, de asemenea, să regreseze sau să prezinte semne de întârziere în dezvoltare.

Facilitarea tranziției după divorț

 

Părinții care divorțează pot ușura tranziția copilului după divorț prin crearea unui mediu sigur din punct de vedere emoțional. Bebelușii au nevoie de consecvență și rutină. Prin urmare, este util să mențineți rutinele zilnice normale, în special în ceea ce privește somnul și mesele, în timpul și după divorț. Oferă-i copilului jucăriile sau obiectele de securitate preferate și petrece timp suplimentar ținându-l în brațe și oferindu-i confort fizic. Bazați-vă pe prieteni și familie pentru ajutor și odihniți-vă suficient, astfel încât să fiți atenți atunci când copilul este treaz. 

Efectele divorțului asupra copiilor mici: 18 luni și 3 ani

Divorţul poate avea un impact emoţional şi psihologic asupra copiilor cu vârste cuprinse între 18 luni şi 3 ani. În timpul copilăriei, principala legătură a copilului este cu părinții, astfel încât orice perturbare majoră în viața de familie poate fi dificil de acceptat și de înțeles. Mai mult, copiii mici sunt egocentrici și pot crede că au cauzat destrămarea părinților lor. Ei vor plânge adesea și vor dori mai multă atenție decât de obicei, vor regresa și se vor întoarce la suptul degetului mare, vor rezista antrenamentului la toaletă, vor dezvolta teama de a fi abandonați sau vor avea probleme cu somnul sau cu somnul pe timp de noapte.

Facilitarea tranziției după divorț

Părinții ar trebui să ia în considerare prioritizarea rutinelor copilului lor pentru a facilita tranziția la viața post-divorț. Dacă este posibil, părinții ar trebui să lucreze împreună pentru a dezvolta rutine normale, previzibile, pe care copilul lor le poate urma cu ușurință. De asemenea, este important să petreceți timp de calitate cu copilul dvs. şi să oferiți o atenție suplimentară; cereți prietenilor și rudelor de încredere să facă același lucru. Discutați despre sentimentele copilului (dacă este suficient de mare pentru a vorbi), citiți cărți împreună și asigurați-vă că nu se simt responsabili pentru divorț.

Efectele divorțului asupra preșcolarilor: 3 și 6 de ani

Divorţul este un concept dificil de înţeles pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, în principal din cauza nivelului înfricoşător de incertitudine pe care îl aduce. Preșcolarii nu înțeleg noțiunea de divorț și nu doresc ca părinții lor să se despartă, indiferent cât de tensionat este mediul lor de acasă.

Ca și copiii mici, preșcolarii ar putea crede că sunt în cele din urmă responsabili pentru separarea părinților lor. Ei pot experimenta sentimente nesigure despre viitor, își pot păstra furia în interior, pot avea gânduri sau idei neplăcute sau pot fi afectați de coșmaruri.

Facilitarea tranziției după divorț

Pentru a-i ajuta pe copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani să treacă mai ușor de la divorț, părinții ar trebui să se angajeze să modeleze comportamentul și atitudinea pe care doresc să le vadă la copiii lor.

Părinții ar trebui să gestioneze divorțul într-o manieră deschisă și pozitivă, dacă este posibil, deoarece preșcolarii vor reflecta stările și atitudinile părinților lor. Probabil că vor dori să vorbească cu cineva și să-și exprime sentimentele și pot răspunde bine la cărți adecvate vârstei despre acest subiect. Copiii de această vârstă trebuie, de asemenea, să se simtă în siguranță și în siguranță, știind că vor continua să-și vadă părintele non-custodial (cel cu care nu trăiesc) în mod regulat. Stabiliți un program de vizitare regulat și respectați în mod constant acest lucru.

Efectele divorțului asupra copiilor: 6 și 11 ani

Divorțul poate lăsa copiii de vârstă școlară cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani să se lupte cu sentimente de abandon. Copiii mai mici, în special cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani, s-ar putea să nu înțeleagă conceptul și să se simtă ca și cum părinții lor divorțează de ei. Ei se pot îngrijora de pierderea unuia dintre părinți și își imaginează că părinții lor se vor întoarce împreună. De fapt, ei cred adesea că pot "salva" căsătoria părinților lor.

Copiii de la 8 la 11 ani pot da vina pe un părinte pentru separare și se pot alinia cu părintele „bun” împotriva celui „rău”. Ei își pot acuza părinții că sunt răi sau egoiști, exprimându-și mânia în diferite moduri: luptând cu colegii de clasă, luptând împotriva lumii sau devenind anxioși, retrași sau deprimați. 

Facilitarea tranziției după divorț

Părinții care divorțează pot ajuta la prevenirea abandonului copiilor lor prin crearea unor oportunități consistente și fiabile pentru un timp de calitate împreună.

Copiii de școală primară pot simți pierderi extreme și respingere în timpul unui divorț, dar părinții pot reconstrui sentimentul de stimă de sine și siguranță al copilului lor. Pentru a începe, fiecare părinte ar trebui să petreacă timp de calitate cu copilul, îndemnându-l să se deschidă despre sentimentele sale. Asigurați-i că niciunul dintre părinți nu îi va abandona și repetați că divorțul nu este vina lor. (De asemenea, părinții nu ar trebui să se învinovățească unul pe altul pentru despărțire, ci să explice că a fost o decizie reciprocă.) De asemenea, este important să se mențină un program regulat de vizitare, deoarece copiii se dezvoltă pe predictibilitate - în special în perioadele de turbulențe.

În cele din urmă, încurajați-vă copilul să se implice în evenimente și distracții de care se bucură (școala, prieteniile și activitățile extracurriculare sunt din ce în ce mai importante la această vârstă). Ajută-i să-și reaprindă stima de sine și încurajează-i să-şi facă noi prieteni în loc să se retragă din lume.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:15

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Programul „Masa caldă
22/03/2023 15:59

În sedinta de plen de miercuri, Senatul a adoptat o propunere legislativă pentru modificarea si completarea Legii educatiei nationale 1/2011. Aceasta ar permite extinderea programului-pilot „Masă ...

Bărbat strivit de o bucată de BCA. Cărămida a căzut de la etajul al şaselea al unei clădiri în construcţie
22/03/2023 14:09

Un bărbat de 59 de ani a murit, miercuri, in urma unui accident de muncă produs la Constanţa, după ce o bucată de BCA a căzut de la etajul la şaselea al unei clădiri aflate in construcţie. ” ...

Poliția Română a modificat circulația în sensul giratoriu
21/03/2023 16:44

Politia Romană a modificat modul in care se face circulatia in sensul giratoriu.  Vechea practică nu mai este valabilă, conform noilor reguli de circulatie. Astfel, soferii nu vor mai putea să iasă d ...

Argeş: Doi băieţi, căutaţi după ce au dispărut de acasă încă de sâmbătă
13/03/2023 10:51

Doi băieţi din judeţul Argeş, de 12 şi 13 ani, sunt căutaţi, după ce au dispărut de acasă incă de sambătă. Copiii au fost văzuţi in Bucureşti, dar ultrior nu s-a mai putut lua legătura cu ei. ...

Plan Roșu de Intervenție în Teleorman, după un incident feroviar. Trei persoane au fost transportate la spital
13/03/2023 10:17

Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie, in noaptea de duminică spre luni, după anunţarea deraierii unui tren in judeţul Teleorman, insă accidentul nu s-a confirmat, informează Inspect ...

BANCUL ZILEI: O explicație pentru a te simți bine...
03/03/2023 03:35

  Nu, multumesc, ce le-aş spune după aceea copiilor la şcoală, ii răspunde tanăra? Merg mai departe şi o invită la un pahar. - Nu, multumesc, ce le-aş spune după aceea copiilor la şcoală ...

Beneficiile incredibile ale verzei murate: 4 motive să o consumi regulat
28/02/2023 12:18

 Varza murată nu este doar gustoasă, ci si sănătoasă. Cand varza este fermentată, legumele proaspete sunt imbogătite suplimentar cu vitamine si noi substante valoroase, care răman in prod ...

Adolescent de 17 ani, arestat preventiv pentru viol. Victima este un tânăr cu trei ani mai mare
27/02/2023 16:26

Un adolescent de 17 ani a fost arestat preventiv pentru violarea unui tanăr de 20 de ani, informează, sambătă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Conform sursei citate, poliţiştii din cadrul ...

 De ce Mircea Badea a ajuns cel mai longeviv om de televiziune din postcomunism, alături de Andreea Esca
24/02/2023 14:48

Arthur Suciu, scriitor, comunicator si publicist, specialist in discurs, a vorbit despre Mircea Badea, explicand de ce, in viziunea sa, a ajuns să fie cel mai longeviv om de televiziune din postcomunism, ...

Spaimă în Oltenia după cutremur
14/02/2023 14:44

Cutremurul de 5,2 grade pe scara Richter, care s-a petrecut, luni, in Oltenia a afectat mai multe imobile. Peretii si tavanurile blocurilor s-au crăpat, tencuiala a căzut iar oamenii au intrat in panică. M ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei