„Box pentru schimbare – Cu boxul înveți”
Dimensiune font:
* 2.000 de copii din România, Spania și Italia (1.750 de studenți și 250 de tineri deținuți), cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, vor participa la un proiect legat de integrare și de politicile de prevenire a violenței
Promovarea participării la sport, integrarea și incluziunea socială prin valorile boxului, implicând școlile, comunitățile cele mai defavorizate și periferice, considerate în pericol, și instituțiile penitenciare. Acesta este obiectivul „Boxing for Change – With boxing you learn”, un proiect promovat de Federația Italiană de Box și de partenerii Scholas Occurrentes și Federația Română de Box, în colaborare cu partenerul asociat Sport Senza Frontiere și Federația Spaniolă de Box și care a fost selectat de Comisia Europeană ca parte a apelului Erasmus „Parteneriat de cooperare – Sport”.
Președintele FPI, Flavio D'Ambrosi, care a vorbit cu un mesaj video la conferința de prezentare, a explicat cum proiectul „include și implementează formarea tinerilor noștri, cu Italia, Spania și România care vor lucra în sinergie pentru a oferi formare în cadrul școlilor și penitenciarelor, care vizează includerea și dezvoltarea copiilor”.
Secretarul general al federației, Alberto Tappa, a adăugat că „valoarea absolută a proiectului este legată de integrare și de toate politicile de prevenire a violenței”, reprezentând „un mesaj de pace”. Vor fi 2.000 de copii (1.750 de studenți și 250 de tineri deținuți), cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, care vor participa la proiect, care a început cu pregătirea specifică a tehnicienilor și profesorilor sportivi. În detaliu, între cele trei țări vor fi implicați 80 de tehnicieni și 40 de profesori, pentru un proiect care implică 35 de școli și 5 instituții penitenciare pentru minori.
La conferință au luat cuvântul și ceilalți protagoniști ai proiectului, începând cu Daniel Ion, secretar general al federației române, care a declarat: „Poate că din această inițiativă nu vor ieși sute de campioni dar, dacă rezultatul este să avem modele pentru viitor, atunci va fi un succes total”. „Este un proiect incredibil care transmite valori importante prin unirea a trei țări, nu-l puteam rata”, a precizat și Felipe Martinez, președintele federației spaniole. În cele din urmă, Josè Maria Del Corral, președintele Scholas Occurrentes, a amintit cum a fost fondată asociația, de către Papa Francisc, care „era convins că schimbarea trebuie să treacă prin educație și că totul trebuie să înceapă de jos”, mulțumind apoi federațiilor care s-au alăturat și fac acest lucru posibil, folosind această ocazie ca un manifest pentru pace.
Proiectul, care se va încheia cu ocazia Taberei de Vară Joy 2025, prezentată de președintele SSF Alessandro Tappa, va vedea și implicarea unor Ambasadori/Campioni din țările implicate, respectiv Michael Magnesi, Emanuele Blandamura, Pamela Malvina Noutcho. Sawa, Emmanuel Reyes, Ayoub Ghadfa și Robert Eusebiu Jitaru. Radu MARIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau