Cum ar reacţiona Consiliul Local la o nouă cerere de finanţare pentru CSM Politehnica Iași
Dimensiune font:
Trupa lui Mircea Rednic a bifat marți al doilea antrenament normal după aproape trei luni în care a fost nevoită să se pregătească online sau în grupuri de cel mult patru fotbalişti. Din păcate au apărut problemele medicale, Mihalache, care a acuzat dureri în zona lombară, fiind nevoit să rateze şedinţa de pregătire la care Bădic a efectuat alergări uşoare. A. Radu n-a oferit deocamdată răspunsul în privinţa prelungirii împrumutului său scadent la 30 iunie, iar soarta meciului amical cu FC Botoşani, probabil singurul prilej pentru Rednic de a verifica potenţialul echipei, va fi stabilită în urma unei discuţii pe care preşedintele executiv Ciprian Paraschiv o va purta cu antrenorul. Plănuită a se desfăşura sâmbătă, de la ora 17:00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi, partida încă nu are stabilită o brigadă de arbitri care să respecte prevederile prevăzute în starea de alertă, o decizie finală fiind aşteptată probabil astăzi.
Tot legat de starea de alertă, v-am informat ieri că AFAN, sindicatul fotbaliştilor, a semnalat cluburilor din Liga 1 un aspect important din Legea 55/15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Secţiunea a 6-a se referă la Domeniul Tineretului şi Sportului în Articolul 43 şi are două alineate, cel cu numărul (2) constituind un veritabil colac de salvare pentru cluburile din Liga 1. Iată conţinutul integral al aliniatului (2):„Pe durata stării de alertă, în scopul susţinerii structurilor sportive, definite conform Legii nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice locale pot aproba, prin hotărârea consiliului local şi/sau judeţean, după caz, diverse forme de sprijin pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare sau de natură salarială ale structurilor sportive care îşi au sediul pe raza administrativ-teritorială ale acestora. În cazul acestor forme de sprijin, pe durata stării de alertă, nu sunt aplicabile prevederile legale privind ajutorul de stat şi prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare”.
Aşadar, autorităţile locale şi judeţene pot asigura chiar şi plata salariilor pentru luna în care a fost instaurată starea de alertă, ceea ce ar însemna un veritabil colac de salvare pentru clubul ieşean care abia a făcut rost de bani pentru cele trei sesiuni de testare pentru COVID-19, club care a achitat doar 30% din salariile pe februarie şi nimic pentru primele 23 de zile din martie, contractele jucătorilor fiind suspendate pe perioada stării de urgenţă.
CSM Politehnica Iaşi n-a demarat deocamdată nimic oficial în privinţa unui nou ajutor din partea Consiliului Local după ce vineri i-a fost aprobată suma de 2,2 milioane de lei pentru proiectul de mentoring depus de Academia CSM Politehnica Iaşi. Un eventual demers ar trebui demarat până cel târziu pe 15 iunie, când expiră starea de alertă, iar cum ar putea fi primit un eventual nou proiect fotbalistic de către membrii Consiliului Local ne-a explicat consilierul local Mihai Liviu Gavril, cel care a susţinut, împreună cu colegul său, Bogdan Crucianu, amintitul proiect de mentoring. „O eventuală cerere de finanţare din partea CSM Politehnica Iaşi ar fi eligibilă, dar va trebui să desluşim oportunitatea sa. Ni se va cere probabil să asigurăm salariile pe perioada stării de alertă, dar abia ce am votat proiectul de mentoring şi încercăm să găsim soluţii pentru asigurarea bugetului echipei a II-a. Mai mult, nu trebuie uitate sumele mari alocate pentru infrastructura bazei sportive din Copou. Printre altele, am refăcut suprafeţele de gazon natural de pe două terenuri, am achiziţionat utilaje moderne pentru întreţinerea gazonului, pe terenul mare am refăcut instalaţia de degivrare, iar acum ne-am propus să punem la punct spaţiile de cazare de la stadion, dar şi camerele prevăzute pentru COVID şi antidoping. Dacă mai punem şi eventuala solicitare de plată a salariilor pe perioada stării de alertă cred că vom depăşi pentru actualul sezon competiţional suma de două milioane de euro de care ar beneficia echipa de fotbal, sumă în care am inclus toate cheltuielile de la baza sportivă din Copou”, ne-a declarat Mihai Liviu Gavril.
Ciprian Paraschiv îşi pune toate speranţele în ajutorul neaşteptat ce ar putea veni din partea Consiliului Local, varianta ideală fiind ca eventuala cerere de finanţare să fie votată într-o şedinţă extraordinară, la mijlocul lunii. „Le mulţumesc consilierilor locali pentru susţinerea proiectului de mentoring şi sper să fie alături de noi şi în continuare. Echipa de fotbal este a întregii comunităţi şi are nevoie de fiecare ieşean pentru a rezista. Este o perioadă cumplită, în care parcă nu era de ajuns că ne-au fost practic tăiate căile spre atragerea de fonduri, dar avem iată şi multe cheltuieli neprevăzute tot din cauza pandemiei de COVID-19, aşa că orice ajutor este binevenit”, ne-a spus preşedintele executiv Ciprian Paraschiv. Dragoş GAŞPAR
Sursa foto: CSM Politehnica Iași
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau