Animale preistorice „înghețate în timp”
Dimensiune font:
Animale preistorice „înghețate în timp”
Mamuți lânoși și bizoni preistorici se numără printre creaturile descoperite de-a lungul timpului în solul înghețat din Siberia. Deși unele animale au rămas blocate în gheață timp de milenii, rămășițele acestora s-au păstrat extrem de bine. Astfel, oamenii de știință reușesc mereu să afle mai multe detalii despre animalele care cutreierau cândva Pământul.
1. Puiul de rinocer lânos numit Sasha
Acest pui de rinocer lânos, numit Sasha de bărbatul care l-a descoperit, a fost primul membru tânăr al speciei sale descoperite de cercetători. Nu este clar dacă era mascul sau femelă, însă dimensiunea cornului sugerează că animalul fusese înțărcat înainte de momentul morții. Puiul de rinocer lânos cutreiera stepa aridă și rece care se întindea din Spania până în Siberia.
2. Un pui de râs sau unul de leu de peșteră eurasiatic
Birthday, Solange Knowles!
Oamenii de știință au descoperit o pisică strivită și mumificată în Siberia în anul 2017. Animalul ar fi putut să fie un pui de râs sau unul de leu de peșteră eurasiatic. Blana sa a fost păstrată într-o stare extrem de bună, însă cercetătorii nu pot fi siguri în privința speciei pentru că nu știu cu certitudine cum arătau leii de peșteră eurasiatici.
3. Pui de mamut înecați cu noroi
Exploratorii au dezgropat doi pui de mamut care datează din urmă cu 40.000 de ani în două zone diferite ale Siberiei. Cercetătorii au analizat mai în detaliu specimenele și au descoperit că ambii pui de mamut au murit după ce s-au înecat cu noroi. Micuții mamuți păreau de alfel sănătoți atunci când și-au găsit sfârșitul.
4. Bizonul antic cu inimă, creier și sistem digestiv
Mumia aproape perfectă a bizonului a fost descoperită pe malul unui lac din nordul Siberiei, scrie Live Science.
Cel mai complet specimen de bizon de stepă descoperit vreodată este vechi de 9.000 de ani. Specimentul are inima, creierul și sistemul digestiv în întregime, alături de vase sangvine aproape perfecte. Unele organe s-au micșorat în timp, însă mumia este de-a dreptul remarcabilă.
5. Mânzul înghețat
Rămasă în gheață timp de milenii, această mumie siberiană este cel mai bine conservat cal antic descoperit vreodată. Calul avea doar luni atunci când a murit, între 30.000 și 40.000 de ani în urmă, ajungând la aproximativ 100 de metri sub suprafață, adânc într-un crater din Siberia. În timpul vieții, tânărul cal avea aproape 1 metru înălțime, iar copitele sale sunt încă intacte, precum și mici fire de păr care sunt vizibile în interiorul nărilor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau