Carne artificială creată din fulgii de găină
Dimensiune font:
Un cercetător a descoperit o modalitate de a transforma fulgii de găină în preparate comestibile din carne artificială.
Găinile reprezintă una dintre cele mai la îndemână surse de carne pentru consum, creșterea acestora în fermele din lumea întreagă implicând un uriaș consum de resurse (ex. furaje), dar și risipă prin folosirea incompletă a produsului obținut.
Creșterea găinilor de fermă este deja un proces foarte eficient, rămășițele necomestibile precum oasele și cartilagii fiind procesate în furaje și folosite pentru hrănirea „recoltei” viitoare, în timp ce alte resturi biologice sunt transformate în fertilizator pentru industria agricolă. Însă anumite resturi precum fulgii, deși cumulează cantități impresionante, până la un milion de tone ajungând fie să fie incinerate în fiecare an, sau îngropate.
Însă dacă inițiativa unui cercetător thailandez este dusă mai departe de industrie, în curând am putea ajunge să consumăm preparate din „carne” obținute prin procesarea fulgilor de găină.
Deși în forma lor naturală nu arată deloc apetisant, fulgii de găină conțin totuși proteină, care dacă ar fi procesată într-un mod din care să rezulte un aliment sau aditiv alimentar, ar contribui la reducerea cantității de deșeuri și protejarea mediului înconjurător prin folosirea mai eficientă a resurselor.
Pe nume Sorowut Kittibanthornm, inventatorul cărnii din fulgi de găină a studiat disciplina Material Futures ca student la Londra.
Potrivit Reuters, din proteina extrasă din penele de pui poate obținută carne artificială care imită pieptul de pui și chiar friptură. Cei care au gustat preparatele experimentale ale cercetătorului au oferit impresii pozitive, sugerând că planul de a transforma penele în mâncare este realizabil.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau