Află din acest articol esențialul despre ce înseamnă izolația cu spumă izolatoare și care sunt efectele sale benefice, fără date tehnice plictisitoare.
Spuma, cunoscută ca izolator de decenii
De când lumea și pământul, casele au beneficiat de izolare termică, pentru ca răcoarea de dimineață să se mențină chiar și în toiul zilelor caniculare, iar pe timp de iarnă și viscol focul din sobă să reușească să asigure căldură întregii familii.
De decenii, societatea industrializată a permis dezvoltarea de materiale și sisteme de izolații mai performante, chiar dacă poluante. Dar de două decenii încoace s-au popularizat în lume izolații din spumă poliuretanică, nepoluante, care acționează mai multe zeci de ani decât celelalte și care nu încarcă pereții.
În plus, s-a observat că aceasta, pentru că se pulverizează și nu se aplică în plăci, poate ajunge în locuri cu greu accesibile în alte cazuri sau în locuri imposibil de izolat cu alte materiale (goluri, fisuri, crăpături dificile).
Încă un lucru pro spumă izolatoare este faptul că aceasta este un polimer, obținut din compuși, și că asocierea compușilor se poate face în două modalități: ori într-una prin care se obține spuma cu celulă deschisă (având o densitate potrivită, fiind recomandată pentru poduri și tavane) și într-un alt mod, modificând raportul dintre cei doi compuși, prin care rezultă spumă izolatoare și anume cu celulă închisă.
Spuma izolatoare: variante, utilizări, specificități
Varianta cu celula închisă este foarte densă. Astfel încât este un izolator termic perfect, dar și un fonoizolator și un hidroizolator de admirat. Desigur, este ceva mai scumpă decât cealaltă variantă sau decât celelalte materiale cu caracter izolator, dar costul se amortizează destul de repede – scade factura la energie, durează cât o viață de om, chiar și optzeci de ani și avantajele pot continua.
Spuma nu poate fi aplicată în mod corespunzător altfel decât de firme specializate. Există un tip de pistol mai sofisticat, conectat la o rezervă în care substanțele componente se amestecă. Pentru un maximum de eficiență, spuma se realizează pe loc și se pulverizează ținând furtunul la un anumit unghi, păstrând spuma la o anumită temperatură și aplicând-o pentru doar câteva secunde deci folosind o mișcare lentă dar continuă pe porțiunea în cauză.
Ea se aplică și peste stâlpi, căpriori și alte denivelări, ceea ce este dificil sau chiar imposibil în cazurile în care izolația casei se realizează folosind altceva. Este utilă (în mod specific în funcție de varianta de celulă) pentru a izola podul, mansarda, tavanul/plafonul, pereții interiori, pereții exteriori, podeaua.
Ai reușit din paragrafele de mai sus să afli cum se obține spuma izolatoare (mixare a doi compuși), de câte feluri este (cu celulă închisă și deschisă), la ce este bună (izolarea întregii case) și de ce este mai bună față de alte izolații (eficiență ridicată, o mai bună acoperire, nepoluantă) , dar și cum poate fi aplicată și de către cine (cu aparatură și procedură, de către firme specializate precum Isoterm).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau