Pietrele călăuzitoare din Georgia, cel mai misterios monument din SUA

0000  0141700

Dimensiune font:

| 25-02-2021 15:35

 Pietrele călăuzitoare din Georgia sunt uneori numite „Stonehenge-ul american” datorită formei și dimensiunii lor, dar mai ales pentru misterul din jurul monumentului și al creatorilor săi.

Pietrele călăuzitoare din Georgia sunt alcătuite din patru blocuri înalte de granit, o coloană centrală de aceeași înălțime și o piatră care stă deasupra celorlalte cinci elemente. Cele patru blocuri de granit verticale identice au 4.97 metri înălțime.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
Pietrele călăuzitoare din Georgia. Foto: Mark Hyre/Flickr

 

 

Au lățimea de 1.97 metri și grosimea de 48 de centimetri. Fiecare cântărește peste 20 de tone. Piatra de sus este ceva mai ușoară, cântărește circa 11.340 de kilograme. realizat până atunci) fără să fie sigură că-și va primi banii. Așa că Richard C. Christian s-a dus la o bancă, unde a vorbit cu bancherul Wyatt Martin.

I-a spus acestuia că „Richard C. Christian” era un pseudonim și că el și un grup privat plănuiau construirea monumentului de 20 de ani. Doreau ca întregul proiect să rămână strict anonim.

Mai târziu, Wyatt a declarat că Christian era bine îmbrăcat și părea că știe despre ce vorbește. Nu avea niciun motiv să creadă că bărbatul era nebun.

Totuși, trebuia să afle numele adevărat al lui Christian înainte de orice tranzacție. Christian a fost de acord să îl dezvăluie, însă cu câteva condiții. După ce înțelegerea avea să fie făcută, documentele care conțineau numele său trebuiau distruse.

 

 

Lucrătorii așază cu atenție „capacul” pe stâlpii verticali ai Pietrelor călăuzitoare din Georgia. Piatra de sus are o fantă prin care pătrunde o rază de lumină ce indică pe una dintre coloane ce zi a anului este. Foto: The Municipal

 

 

De asemenea, Wyatt trebuia să semneze un document prin care se angaja să nu dezvăluie niciodată identitatea lui Christian. Condițiile au fost acceptate, așa că Christian s-a apucat să caute un loc pentru monument și să stabilească toate detaliile.


ietrele călăuzitoare din Georgia sunt opera unei organizații necunoscute

Numele grupului din partea căruia acționa Christian nu a fost dezvăluit niciodată, și nici identitatea altor părți implicate. Construirea Pietrelor călăuzitoare din Georgia a început în 1980.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
Pietrele călăuzitoare au fost ridicate în nord-estul statului american Georgia. Foto: Captură Google Maps

 

 

Încă dinainte ca pietrele să fie cioplite, au apărut zvonuri care spuneau că erau „lucrarea diavolului”. Alte zvonuri spuneau că pietrele „aveau să devină un centru păgân”.

Zvonurile s-au înrăutățit după ce monumentul a fost terminat. Unii cred că a fost comandat de un grup ce reprezintă așa-zisa Nouă Ordine Mondială. Alții cred că cuprinde „poruncile Antihristului”.

lții, în schimb, cred că monumentul conține sfaturi pentru „cei care vor supraviețui apocalipsei”. O altă supoziție este că monumentul a fost comandat de adepții raționalistului englez Thomas Paine.

Acest lucru ar putea fi adevărat, dat fiind faptul că se pot face paralele între pietre și lucrarea „Epoca Rațiunii” a lui Paine. Cele mai multe întrebări sunt ridicate de funcția monumentului și de mesajele de pe el.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
O particularitate ieșită din comun a monumentului este alinierea sa față de mișcările Soarelui, ceea ce sporește și mai mult controversa. Foto: Will Folsom/Flickr

 

 

Richard C. Christian – oricine a fost acest om – a prezentat constructorilor o listă de cerințe. Pietrele aveau crestături și găuri care permiteau ca structura să fie folosită ca busolă și calendar.

Soarele strălucește printr-o gaură din piatra de deasupra celorlalte și arată ce zi este în fiecare zi la prânz, printr-o proiecție pe piesa centrală. Steaua Nordului poate fi văzută mereu printr-o tăietură din piesa centrală.

Există și alte modalități prin care Pietrele călăuzitoare din Georgia urmăresc mișcarea Soarelui și a stelelor. Funcțiile de mai sus îi conferă monumentului o aură de monument păgân.

Totuși, altul este motivul pentru care mulți creștini contestă monumentul. Problema pare să fie cauzată de „poruncile” care au fost scrise pe fiecare latură a celor patru blocuri și propoziția ca un fel de titlu care a fost ștanțată pe piatra de sus.

Pe piatra de deasupra, cuvintele „Fie ca acestea să fie pietre călăuzitoare spre o epocă a rațiunii” au fost scrise în greacă veche, sanscrită, hieroglife egiptene și cuneiforme babiloniene.

 

 

 

 

Pe pietre se află zece „reguli”, „sfaturi” sau „porunci”, în funcție de cum le înțelege fiecare. Au fost scrise în engleză, swahili, ebraică, spaniolă, rusă, arabă, chineză și hindi.

Iată ce spun aceste „porunci”:

 • Menține populația planetei sub 500.000.000 de oameni, în echilibru cu natura.
 • Ghidează cu înțelepciune reproducerea – îmbunătățind starea de sănătate și diversitatea.
 • Unește omenirea printr-o limbă vie.
 • Condu pasiunea-credința-tradiția și toate lucrurile cu o rațiune echilibrată.
 • Protejează oamenii și națiunile cu legi și tribunale drepte.
 • Lasă toate națiunile să se conducă intern, rezolvând disputele externe într-un tribunal mondial.
 • Evită legile meschine și oficialii inutili.
 • Prețuiește adevărul-frumusețea-dragostea căutând armonia cu infinitul.
 • Nu fi un cancer pe Pământ – Lasă loc pentru natură – Lasă loc pentru natură.

Semnificația monumentului este relativ clară. Un grup de oameni a vrut să-și înscrie credințele pe un monument care să poată fi văzut de restul omenirii.

 

 

Este, de asemenea, clar că sperau ca aceste credințe să rămână vizibile pentru o perioadă lungă de timp. Aceasta este o practică comună și nu este misterioasă în sine.

 

 

O mulțime de aproximativ 400 de spectatori a participat la dezvelirea Pietrelor călăuzitoare din Georgia, pe 22 martie 1980, a doua zi după echinocțiul de primăvară. Foto: The Municipal

 

 

Totuși, faptul că nu știm cui aparțin aceste credințe neliniștește un număr mare de oameni. Să fie doar niște idei pe care acești oameni sperau că lumea le va înțelege și într-o zi le va urm Sunt cumva niște idealuri care să ghideze lumea după o eventuală catastrofă globală? Sau sunt credințele Noii Ordini Mondiale? S-ar putea să nu aflăm niciodată.

Omul care cunoștea identitatea singurului individ legat de textele de pe Pietrele călăuzitoare din Georgia a jurat să ducă secretul cu el în mormânt.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
La 57 de ani, Nicolas Cage s-a căsătorit pentru a cincea oară. Mireasa are 26 de ani
07/03/2021 11:57

Nicolas Cage este unul dintre cei mai indrăgiti actori de peste ocean. Talentul său actoricesc i-a adus succesul international. Actorul, in varstă de 57 de ani, s-a căsătorit cu iubita sa Riko Shibata , i ...

VIDEO Roverul Perseverance a parcurs primii metri pe Marte
06/03/2021 00:56

 Roverul Perseverance al NASA s-a miscat cu succes pe Marte pentru prima dată de la asolizarea din urmă cu două săptămani, miscandu-se cativa metri, a declarat vineri agentia spatială americană, pot ...

Google nu va mai folosi instrumente de urmărire a traficului pe internet
04/03/2021 16:30

 Google, divizie a grupului Alphabet, nu va mai construi sau utiliza instrumente de urmărire a traficului pe internet, după eliminarea tehnologiei existente din browserul său Google Chrome, anul viitor, ...

 Un japonez caută opt companioni pentru o călătorie spaţială în jurul Lunii
03/03/2021 15:29

  Un excentric miliardar japonez caută opt doritori din intreaga lume pentru a-l insoţi intr-o călătorie spaţială in jurul Lunii, programată pentru 2023 cu SpaceX. Yusaku Maezawa, un magnat al mode ...

Revoluție în lumea științifică - Găurile negre emit o formă de radiație
03/03/2021 11:25

Fizicienii dintr-o echipă de la Institutul Tehnologic Technion din Israel au reuşit să demonstreze o teorie formulată de Stephen Hawking, conform căreia găurile negre emit o formă de radiaţie, pornind ...

Eveniment astronomic rarisim. Asteroidul Apophis se apropie de Pământ
01/03/2021 12:34

Asteroidul Apophis, botezat după zeul egiptean al răului şi distrugerii, va trece la 5 martie prin apropierea relativă a Pămantului. Următoarea sa vizită va fi pe 13 aprilie 2029, informează Agerpres. & ...

De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
28/02/2021 11:41

 Oamenii caută pe Marte urme ale unor presupuse forme incipiente de viată, desi Planeta Rosie este un loc rece, uscat si indepărtat. Nu a fost mereu asa, iar acum 4 miliarde de ani se crede că Marte av ...

Dacă folosești Office, trebuie să știi asta: schimbarea care vizează toți utilizatorii de Word, Excel, Outlook
28/02/2021 11:32

Microsoft Office nu a mai avut parte de multi ani de o reinventare radicală. Lucrurile se vor schimba in 2021. Desi pe parcursul vietii noastre s-ar putea să nu mai vedem niciun sistem de operare radical d ...

A fost aprobat bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării
28/02/2021 10:30

Bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru anul 2021 a primit, sambătă, raport favorabil in Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, in forma propusă de Guvern. S-au ...

Australia pune piciorul în prag. Giganții Facebook şi Google vor păti contținutul media
27/02/2021 09:30

  Potrivit unei legi adoptate de parlamentul din Australia, giganţii tech vor plăti continutul media. Legea a fost adoptată cu uşurinţă după ce companiile Facebook şi  ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei