Reinventarea producției în diferite industrii prin imprimarea 3D

Cel-mai-mare-HUB-de-printare-3D-Nutechnologies.ro (1)

Dimensiune font:

| 13-10-2020 10:04

La nivel mondial, în ultimii ani marea majoritate a industriilor s-a concentrat pe inovare. Acestea au încercat să identifice noi mijloace prin care să crească capacitatea de producție prin utilizarea de tehnologii moderne care să le permită totodată scăderea costurilor.

Imprimarea 3D s-a dovedit a fi în ultimii ani mijlocul care să le permită acest lucru și mai mult de atât să le permită să inoveze pe piață.

Deși inițial a fost folosită doar le nivelul industriei pentru realizarea pieselor de bază, imprimarea 3D a devenit un trend. Acestea au început să fie integrate în proiecte inovatoare sau chiar în proiecte mici de tip hobby.

În ultimii ani, imprimarea 3D a adus contribuții semnificative în diferite industrii. Doar anul acesta se pare că a reprezentat soluția ideală pentru realizarea materialelor necesar împotriva SARS-COV-2.

La imprimantele 3D s-au produs atât viziere pentru protecție cât și ventilatoare mecanice, utile în cazul pacienților internați pe secțiile ATI.

În România, printre cei care importă imprimante 3D profesionale sunt cei de la Nutechnologies. 

Aceștia au pe site-ul lor o gamă foarte largă de imprimante 3D ce pot fi utilizate cu succes în diferite industrii. Modele propuse de ei au o capacitate mare de producție atât în realizarea pieselor din metal cât și din polimeri și asigură continuitate.

Aici puteți vedea toate tipurile de imprimante 3D pentru metal, cele mai des utilizate în producție.

Care sunt avantajele utilizării imprimantelor 3D în diferite industrii?

În primul rând, producția prin utilizarea imprimării 3D, în comparație cu cea clasică nu necesită niciun fel de scule sau dispozitive speciale. Imprimanta este cea care produce piesele, fără intervenție umană sau de altă natură.

Durata de producție a pieselor prin utilizarea printării 3D este mică, ceea ce permite realizarea pe loc a acestora fără a fi nevoie de creare stocurilor, iar economia de timp atrage după sine și costuri mai mici de producție.

Dezvoltarea de produse noi sau chiar inovative poate fi accelerată de tehnologia de printare 3D, deoarece aceasta facilitează procesul de iterație și contribuie la realizarea mai eficientă a produselor prototip, în special în cazul produselor la care se pune accentul pe design.

Astfel, pentru cei care vor sa lanseze produse noi pe piață, realizare lor prin utilizarea imprimantelor 3D diminuează riscurile asociate.

Pentru utilizare printării 3D, cei de la Nutechnologies propune cel mai puternic soft de creare și pregătire al datelor: Materialise Magics. Acest soft inteligent și versatil este echipat cu o interfață intuitivă și personalizabilă.

Soft-ul este conceput pentru a ghida în fiecare etapă din proiectarea și realizare a produsului. Oferă posibilitatea de a edita și converti fișiere în STL, repararea erorilor, modificarea designului și să pregătești platforma de imprimare.

Acest soft te ajută să creezi produsul pe care ți-l dorești într-un mod eficient reducând a maxim costurile de iterație și producție chiar și a produselor mai complicate.

Un alt avantaj al utilizării acestor tehnologii este faptul că se reduce la maxim implicare umană ceea ce reduce riscul accidentelor în timpul procesului de producție.

Bineînțeles, aceste imprimante 3D au și anumite limitări ce pot afecta anumite industrii.

Spre exemplu, unele imprimante sunt limitate din punct de vedere al realizării produselor de dimensiuni mari, ele fiind utilizate în mod special pentru realizare pieselor/ produselor de dimensiuni mici și medii.

În momentul de față există o gamă restrânsă de materiale și culori în comparație cu clasica variantă de producție, iar asta poate aduce anumite limitări din punct de vedere a designului.

Costurile utilizării acestei tehnologii în momentul de față sunt destul de ridicate ceea ce înseamnă că nu este accesibilă oricui, în special celor în care se produce în serii mari. 

În ciuda limitările pe care le au în momentul actul, tehnologiile de imprimare 3D se dezvoltă într-un ritm foarte alert, iar investiția într-un astfel de mecanism este tot în scădere. Acest lucru face din imprimarea 3D ca fiind în viitor o soluție viabilă și accesibilă tuturor producătorilor din diferite industrii.

Domeniile și industriile care se folosesc cel mai mult de tehnologia printării 3D sunt:

  • industria automotivelor care realizează atât prototipuri cât și piese funcționale;
  • industria medicală în realizarea protezelor, a organelor;
  • tehnică dentară;
  • industria aeronavelor;
  • tehnologia spațială;
  • artă/ design/ sculptură;
  • divertisment (producția de jucării, piese de colecție etc)
  • arhitectură;
  • modă și bijuterii;
  • industria alimentară;
  • educație.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:42

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Regulă importantă pentru chiriașii și proprietarii de la bloc! Ce trebuie să facă obligatoriu iarna
14/11/2024 11:23

 Regulă importantă pentru chiriasii si proprietarii de la bloc! Multi romani apelează la tot felul de trucuri in prag de iarnă pentru a mai reduce consumul la căldură sau la energie electrică. Locat ...

Anomalie bizară într-o regiune din Canada: acolo poți să slăbești instantaneu. Oamenii de știință caută explicații
12/11/2024 09:39

Stiati că gravitatia nu este aceeasi peste tot pe Pămant? In Golful Hudson din Canada, gravitatia este usor mai slabă decat media globală - o anomalie pe care oamenii de stiintă o studiază incă din anii ...

Cum distingi vinul făcut din struguri de cel falsificat? La ce să fii atent? Testul simplu
10/11/2024 18:35

  Cum distingi vinul făcut din struguri de cel falsificat? La ce să fii atent?     Romanii nu sunt printre cei mai mari consumatori de vin din Europa, dar fie si ocazional, sunt ...

VIDEO Descoperirile care schimbă tot ce știam despre Pompei: Cum arătau, de fapt, locuitorii legendarului oraș
10/11/2024 17:23

  Cercetătorii au realizat o descoperire remarcabilă in cadrul unui studiu recent despre victimele eruptiei vulcanice din Pompei, care a avut loc in anul 79 d.Hr, conform CNN.com.     ...

Memoria apei, un fenomen care fascinează şi intrigă lumea ştiinţifică
08/11/2024 15:37

Memoria apei, un fenomen care fascinează şi intrigă lumea ştiinţifică Are apa memorie? Poate un lichid diluat de 120 de ori sa pastreze proprietatile solutiei initiale? Daca incredibilul devine credibil, ...

Influenţa Lunii asupra vieţii de pe Pământ. Ce efecte puternice are?
06/11/2024 11:12

Influenţa Lunii asupra vieţii de pe Pămant. Ce efecte puternice are? Luna, singurul satelit natural al Pămantului, exercită o influentă profundă asupra vietii de pe planeta noastră. De la ciclurile ma ...

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – opera fundamentală a unui savant de excepţie
05/11/2024 14:24

 La data de 3 noiembrie 2024, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” implineşte 190 de ani de la infiinţare. Una dintre cele mai vechi instituţii de cercetare a biodiversită ...

S-a descoperit că generațiile mai tinere au creierul mai mare. Care sunt efectele?
05/11/2024 12:15

S-a descoperit că generatiile mai tinere au creierul mai mare. Care sunt efectele? Generaţiile mai tinere au creierul mai mare. Este mai sănătos? Iată ce spun studiile despre efectele acestui lucru. ...

Cum poate un telefon accesibil să aducă tehnologia de top la îndemâna ta?
04/11/2024 10:36

Cum poate un telefon accesibil să aducă tehnologia de top la indemana ta? În ultimii ani, industria smartphone-urilor a evoluat rapid, iar competitia acerbă dintre producători a făcut ca tehnologia ...

Cel mai vechi organism viu de pe Pământ trăiește în munții Carpați. Este o plantă care are peste 60.000 de ani
01/11/2024 10:51

Cercetători ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca au descoperit o plantă care trăieşte de peste 60.000 de ani in Carpaţii Orientali. Ei sustin intr-un comunicat transmis mart ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei