Specialiștii avertizează! La ce pericole sunt expuse persoanele care folosesc telefoane mobile în această perioadă
Dimensiune font:
Pericol iminent pentru toți cei care folosesc telefoanele mobile în această perioadă, fără a respecta niște măsuri de siguranță. Ce ne avertizează specialiștii în contextul unei pandemii de coronavirus.
Ce trebuie să știe toți utilizatorii de telefoane mobile
Oamenii de știință au descoperit că virusul COVID-19 poate să reziste pe anumite suprafețe timp de 9 zile, printre acestea regăsindu-se și telefonul mobil, un dispozitiv extrem de folosit de fiecare dintre noi. Aceștia au scos la iveală faptul că noul virus COVID-19 poate rezista pe unele suprafețe timp de 9 zile, una dintre aceste suprafețe fiind chiar telefonul mobil.
Având în vedere că telefonul mobil este unul dintre cele mai folosite dispozitive, fiind atins în nenumărate rânduri pe parcursul uni zile, orice virus sau bacterie pot fi transmise cu ușurință pe față și ulterior în organismul nostru. Fără să ne dăm seama că telefonul mobil este o sursă inepuizabilă de infestare, suntem tentați să punem adesea mâna pe telefon, pe față și pe orice alt lucru din jurul nostru.
Așa cum am fost sfătuiți de doctori și persoanele specializate, igiena este un factor imbatabil de autoprotecție, iar spălatul corect pe mâni, timp de cel puțin 20 de secunde, ne poate ajuta să ne protejăm de multe probleme. Din păcate, telefonul mobil reprezintă însă o altă problem, pe care dacă nu o conștientizăm, riscăm să ne autoinfectăm.
Iată cum poți dezinfecta telefonul și cum te poți proteja de viruși și bacterii care îți pot afecta sănătatea
Există printre noi persoane care au conștientizat acest risc și au tendința de a se proteja după ce au atins o suprafață contaminată și apoi telefonul cu spirt. Am învățat încă de la bunici că spirtul este sfânt și ne scapă de orice microorganism răufăcător.
Din păcate, spirtul nu ajută în aceste situații, ci el distruge stratul hidrofob și oleofob care protejează ecranul de petele provocate de lichide sau de grăsime, inclusiv de amprente.
Soluția în cazul acesta ar putea fi utilizarea unei soluţii de alcool izopropilic cu o concentraţie de 70%, dar și folosirea şerveţelelor dezinfectante, care ar trebui să fie suficientă pentru distrugerea microbilor de pe telefon. Chiar și așa, acest obicei trebuie să vă intre în reflex și să îl puneți în aplicare frecvent, datorită utilizării excesive a telefonului de o amre parte din populație.
Dacă nici după aceste măsuri luate, nu considerați că telefonul dumneavoastră este perfect curat, compania recomanda folosirea lămpii cu UV care distruge nu mai puțin de 99.99% din germeni, potrivit cnet.com
Specialiștii recomandă evitarea altpr agenți de curățare, care deși li-ar face treaba de a distruge virusul, ar putea avea efecte nedorite asupra telefonului mobil, distrugând ecrane sau component din interior.
Pentru telefoanele care au rezistență la apă, acestea pot fi spălate cu apă și săpun, dar nu trebuie lăsate pentru multă vreme sub apă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau