Ține cont de următoarele criterii pentru a alege pompa submersibilă potrivită
Dimensiune font:
Dacă tocmai ți-ai cumpărat o casă de vacanță sau o casă la țară, într-o zonă în care nu există utilități, probabil te gândești care sunt cele mai bune soluții. În cele mai multe cazuri, există cel puțin energie electrică de la rețeaua publică, însă canalizarea și apa curentă ar putea să lipsească, mai ales dacă vorbim despre zone greu accesibile. Aceste inconveniente nu ar trebui să te împiedice să îți vezi visul cu ochii, acela de a avea casa visurilor tale departe de aglomerația orașului. În continuare, îți vom prezenta soluția ideală pentru a te bucura de apă potabilă fără prea mult efort: pompa submersibilă.
Pompa submersibilă: ce este și când o poți utiliza
Pompa submersibilă este un aparat folosit pentru a drena apa din pânza freatică sau pentru a pompa apele reziduale. Există două categorii principale de pompe submersibile în funcție de scopul acestora: pompe pentru apă potabilă și pompe pentru apă reziduală. Așa cum îi spune numele, pompa submersibila se va utiliza numai sub apă, niciodată într-un mediu uscat. Pompa poate împinge apa din subteran cu ajutorul forței centrifuge, astfel că poate ieși sub formă de jet puternic.
Dacă ne referim la o casă de vacanță sau o casă la țară, vei avea nevoie de o pompă submersibilă pentru ape curate, potabile. Astfel, nu va trebui să îți mai faci griji în privința apei și nici nu vei plăti pentru aceasta, ci doar pentru pompă și restul echipamentului necesar pentru a avea apă în casă. De asemenea, pompa submersibilă poate fi utilizată și pentru a uda grădina, spre exemplu. De aceea, dacă locuiești într-o zonă în care există rețea de apă potabilă, însă nu vrei să cheltui o sumă prea mare pentru irigarea grădinii, pompa submersibilă este soluția perfectă.
Criterii pe baza cărora alegi pompa submersibilă potrivită ție
În al doilea rând, trebuie să ții cont și de adâncimea la care va fi scufundată pompa. Mai exact, în funcție de adâncime, vei alege o pompă cu unul sau cu două rotoare pentru apa cu un nivel de maximum 10 m adâncime. Pentru adâncimi între 10 și 20 m, este nevoie de o pompă multietajată, care poate drena apa din subteran la o presiune suficientă pentru a putea fi folosită în orice mod. Ține cont de faptul că apa nu trece din subteran direct la robinet: trebuie să treacă printr-un traseu de țevi, de aceea, este nevoie de o presiune destul de ridicată, astfel încât să nu te ia prin surprindere debitul scăzut de la robinet.
Sursa foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau