Ce trebuie să știi dacă vrei să te apuci de vânătoare
Dimensiune font:
Vânătoarea este o pasiune pentru mulți iubitori ai sporturilor inedite și, de multe ori, aceasta se transmite de la o generație la alta. Ca începător, este important să asimilezi elementele de bază ale vânătorii și ce face din aceasta un stil de viață, dacă o practici suficient de mult. De asemenea, cel mai important de reținut este că nu este permis să vânezi pe teritoriul României fără un permis special și ai voie să desfășori această activitate doar în locurile special amenajate. Iată câteva detalii de care trebuie să ții cont când vrei să intri în universul vânătorii:
Participă la un curs
Vânătoarea este un sport periculos pentru cei care îl practică și adesea apar evenimente nefericite în care vânătorii se rănesc neintenționat cu armele pe care le folosesc. De asemenea, vânătoarea înseamnă îndemânare și implică un nivel ridicat de abilități și atenție. Cea mai simplă metodă de a fi introdus în lumea vânătorii este prin persoanele din familia ta interesate de acest sport. Pasiunea pentru vânătoare se poate transmită din tată-n fiu, moment în care este foarte simplu să fii introdus în cercurile potrivite și să devii învățăcel. Dar dacă ai dezvoltat interes pentru vânătoare de unul singur, interesează-te de centrele care oferă astfel de cursuri. Acolo poți cunoaște oameni importanți, care te vor ajuta să-ți pui bazele în tot ceea ce înseamnă vânătoare.
De ce echipament ai nevoie
Vânătoarea implică o serie de investiții, la fel ca orice alt sport, iar acestea se concentrează în mare parte pe echipamentul și accesoriile de care vei avea nevoie. Printre acestea se numără:
costum de camuflaj; tricou din poliester respirant; polar; bocanci; rucsac; walkie-talkie; momeală;
toc pentru armă; căști.
Arma este elementul de bază al echipamentului unui vânător, iar carabina se alege în funcție de ceea ce vrei să vânezi, după felul în care se încarcă sau după calibru. De asemenea, nu poți pleca la vânătoare fără un binoclu. Alege din oferta de binocluri profesionale, cel mai potrivit exemplar, în funcție de nevoile tale. Binoclul este indispensabil, deoarece te ajută să ai mai multă precizie când vânezi și să te bucuri de succes la fiecare ieșire.
Cum obții permisul de vânătoare și ce legislație trebuie să cunoști
Permisul de vânătoare este singurul document care îți permite să practici această îndeletnicire, în zonele special dedicate și autorizate. Trebuie să ai peste 18 ani pentru a putea solicita un permis de vânătoare și, cel mai important, să participi la un curs de stagiatură în cadrul unei organizații de profil. Legea stipulează că în cadrul unei stagiaturi: „candidații participă la trei acțiuni de vânătoare și o instruire practică privind portul și mânuirea armei de vânătoare, precum și o ședință de tragere cu arma de vânătoare la punct fix și la talere”. Odată ce treci de această stagiatură, urmează examenul pentru dobândirea permisului de vânătoare permanent. Trebuie să te programezi pentru acesta și să te înscrii pe baza unui dosar. Află mai multe consultând Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006 și din Regulamentul pentru obținerea permiselor de vânătoare din 25.08.2009.
Vânătoarea nu este o îndeletnicire pentru toată lumea, dar odată ce prinzi gustul pentru aceasta și dezvolți o pasiune, trebuie să îți asumi responsabilitatea procesului de învățare și punere în practică.
Sursa foto: pexels.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau