De ce să nu strigi niciodată la câinele tău
Dimensiune font:
Poate că eşti tentat, uneori, la nervi să ridici tonul la câinele tău. Află din următorul articol de ce nu e bine să faci asta!
Să strigi sau să ridici vocea poate fi dăunător și ineficient în comunicarea cu animalul tău de companie. Iată câteva motive pentru care este recomandat să eviți să ţipi la câinele tău şi să-ţi păstrezi calmul chiar şi atunci când blănosul face o boacănă, nu te ascultă sau trage de lesă, potrivit dogsbestlife.com.
Stresul și frica: Câinii sunt animale sensibile, iar strigătele le pot provoca stres și frică. Astfel, încrederea și relația dintre tine și câinele tău pot avea de suferit iar animalul poate să devină nesigur sau retras.
Efectul opus: Atunci când ţipi la câinele tău, animalul va vedea în comportamentul tău un semnal de amenințare sau agresivitate, ceea ce poate duce la reacții negative sau la evitarea interacțiunii cu tine.
Dresaj eşuat: Atunci când câinele face ceva greșit, este important să ai răbdare și să folosești metode de educație pozitive pentru a-l corecta. Vocea răstită nu este o metodă eficientă de predare a comportamentului dorit și poate întrerupe procesul de învățare.
Anxietate: Vocea stridentă poate contribui la dezvoltarea anxietății la câinele tău, ceea ce va avea efecte negative asupra comportamentului său și asupra stării generale de bine.
În schimb, este important să folosești metode de educație pozitive și să oferi recompense și încurajări când câinele îndeplinește comportamente dorite. Folosește o voce calmă și prietenoasă pentru a comunica cu el și pentru a-l învăța noi comenzi sau comportamente. Consistența și răbdarea sunt cheia în comunicarea cu prietenul tău necuvântător și în formarea unei legături puternice pe viaţă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau