Oamenii de știință vor să crească pisici non-alergenice
Dimensiune font:
Cercetătorii din Virginia vor să rezolve problema alergiilor dobândite din cauza pisicilor.
În urma testelor efectuate, se pare că aceștia au găsit cea mai bună modalitate.
Eficiența eliminării genei „vinovate” a fost demonstrată prin folosirea Crispr, un instrument de editare genetică.
Oamenii de știință vor să meargă și mai departe și, de data aceasta, își doresc să crească pisici non-alergenice. Aceștia vor folosi o tehnologie de editare genetică ce ar urma să ajute la eliminarea genei neesențiale ce este responsabilă pentru diferitele alergii.
În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că 90% din alergiile create de către pisici sunt cauzate de genă și de proteina sa omonimă, Fel d 1. Mai mult decât atât, cercetătorii vor să meargă direct la cauza problemei. Așadar, oamenii de știință de la InBio, o companie cu sediul în Virginia, specializată în biotehnologii, au de gând să elimine gena problematică.
Eficiența și siguranța eliminării genei au fost demonstrate prin folosirea Crispr, un instrument de editare genetică ce acționează ca o foarfecă genetică, izolând și eliminând Fel d 1.
Studiul a fost realizat prin intermediul a 50 de mostre de țesut prelevate din organele genitale de la pisici
Cercetătorii au folosit pentru acest studiu 50 de mostre de țesut prelevate din testiculele și din ovarele dobândite în momentul în care pisicile de companie au fost sterilizate sau castrate. Acest proces a fost urmat de extragerea ADN-ului pentru analiză.
Într-un mediu creat în laborator, oamenii de știință au reușit să folosească Crispr pentru a ținti gena, reușind să o elimine și să o neutralizeze, fără a întâmpina probleme, conform The Telegraph.
„Datele noastre indică faptul că Fel d 1 este un candidat rațional și viabil pentru eliminarea genei, ceea ce ar putea aduce beneficii profunde persoanelor care suferă de alergii la pisici, prin eliminarea alergenului major la sursă”, au menționat cercetătorii în cadrul studiului ce a fost publicat în The CRISPR Journal.
„Cu toate acestea, ștergerea fără ambiguitate a lui Fel d 1 cu ajutorul tehnologiei de editare a genelor rămâne pasul critic pentru identificarea funcției biologice a alergenului și pentru a determina dacă această funcție este vitală pentru supraviețuirea pisicilor”, a mai spus grupul de cercetători.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau