Organizaţia Salvaţi Copiii dotează Maternitatea Cantacuzino cu echipamente medicale de aproape 100.000 de euro
Dimensiune font:
Salvaţi Copiii România dotează Maternitatea Cantacuzino, care tratează prematuri de la 24 de săptămâni de sarcină, cu echipamente medicale de ultimă generaţie, în valoare totală de aproape 100.000 de euro.
Potrivit unui comunicat al acestei organizaţii transmis, joi, AGERPRES, secţiile Obstetrică Ginecologie şi Neonatologie ale Spitalului Clinic "Dr. I. Cantacuzino" vor fi dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare totală de 97.467 de euro, un ecograf performant, care să ajute la stabilirea cât mai rapidă a diagnosticului, etapă vitală mai ales în cazul sarcinilor cu risc, şi un monitor AEEG, EEG & sistem cart, care să monitorizeze funcţia cerebrală a nou-născuţilor care provin din astfel de sarcini.
În ultimii ani, rata prematurităţii a crescut, ajungând la 23% în 2022 (334 de nou-născuţi prematur), dintre naşterile înregistrate la maternitatea din cadrul Spitalului Clinic "Dr. I. Cantacuzino".
Activitatea maternităţii se bazează prioritar pe examinarea ecografică a fătului, precum şi pe urmărirea ulterioară a nou-născutului, iar performanţa actului medical este cu mult îmbunătăţită de echipamentele conforme cu standardele Uniunii Europene. Maternitatea Spitalului Clinic "Dr. I. Cantacuzino" reprezintă un centru de referinţă, specializat în urmărirea sarcinilor, în special a celor cu risc.
În 2022, maternitatea spitalului a îngrijit 1.420 de nou-născuţi, dintre care 33 au venit prin transfer de la alte spitale.
Încă de la debutul Programului Naţional de Reducere a Mortalităţii Infantile, Spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino" Bucureşti a fost parte din programul Salvaţi Copiii, fiind donate către secţiile de specialitate ale spitalului 35 de echipamente de peste 300.000 de euro, printre care: cinci incubatoare şi mese de reanimare, trei aparate de ventilaţie, monitor fetal, ecograf, monitor transcutanat de gaze sangvine, zece injectomate etc.
Până în prezent, Organizaţia Salvaţi Copiii a susţinut cu echipamente medicale 107 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi obstetrică-ginecologie) din toate judeţele cu peste 1.200 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro.
Echipa Salvaţi Copiii România, susţinută de specialişti locali (medici de familie, asistenţi sociali, mediatori sanitari), a creat din 2010 o reţea de incluziune socială şi combatere a sărăciei, prin asigurarea de servicii integrate (medicale, sociale, educaţionale) la nivel local, astfel ajutând la creşterea accesului la servicii sustenabile şi de calitate pentru mame, gravide, gravide minore şi copii până în 5 ani.
Până în prezent, Salvaţi Copiii România a lucrat în 20 de judeţe, în 61 de comunităţi rurale defavorizate, cu 90.000 de mame, gravide şi copii până în 5 ani.
Potrivit datelor centralizate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2021, România se află pe locul 2 în UE la capitolul mortalitate infantilă, arată o statistică Eurostat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau