Români, ținuți în sclavie în Marea Britanie. Erau aduși din Iași
Dimensiune font:
Mai mulți sclavi români au lucrat în fabricile și în spălătoriile auto din Corby, a anunțat Poliția din Marea Britanie care a oferit o actualizare a anchetei.
Traficanții români care au forțat 27 de sclavi să muncească în Corby, iar acum sunt trimiși în judecată în instanțele din România, a confirmat poliția.
O bandă de traficanți români a fost distrusă de Europol și Eurojust, precum și de forțele de poliție din România și Marea Britanie, la sfârșitul lunii aprilie.
După trei săptămâni de la finalizarea cazului, au apărut noi detalii despre anchetă, arată Northants Telegraph.
Rețeaua infracțională a fost desființată după ce polițiștii au descoperit dovezi de trafic de persoane, exploatare prin muncă și spălare de bani.
Europol a confirmat că, pe 27 aprilie, s-au efectuat 25 de percheziții domiciliare (13 în România și 12 în Corby), și au fost făcute cinci arestări și au confiscat două mașini de ultimă generație, arme și echivalentul a 200.00 lire sterline în diferite valute.
Victimele fuseseră forțate să lucreze în fabricile Corby și în spălătorii auto pentru o plată mică sau deloc.
Sclavii români lucrau pentru zeci de companii britanice
De la începutul lui 2018, rețeaua criminală a ademenit persoane vulnerabile în situații financiare instabile, oferindu-le locuri de muncă în Marea Britanie. Suspecții au recrutat victime direct din județul Iași, dar și prin intermediari.
Furnizau companiilor lucrători care munceau pentru un salariu mic sau fără bani
Până în prezent, anchetatorii au identificat 27 de victime, atât bărbați, cât și femei, de origine română.
Rețeaua criminală a transportat victimele în Marea Britanie, unde li s-au luat actele de identitate și telefoanele și le-au forțat să muncească pentru un salariu mic sau deloc.
Victimele au fost forțate să muncească 16 ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Suspecții stabiliseră o rețea largă de recrutare, transport, cazare și exploatare a victimelor.
Membrii bandei criminale au furnizat companiilor, precum fabrici și spălătorii auto, muncitori cu salarii mici, totul în colaborare cu managerii firmelor.
Întrucât suspecții dețineau actele de identitate ale victimelor, puteau contracta diferite împrumuturi folosind numele acestora. Suspecții au controlat și cardurile bancare ale victimelor, retrăgând toate plățile salariale făcute acestora de către angajatori.
Banda amenința victimele și familiile lor de acasă cu violență fizică. Fără mijloace de comunicare și sub control strict de către banda criminală, victimele au lucrat fără să primească nicio plată, fără aprovizionare cu alimente sau îngrijiri medicale de bază.
Suspecții au spălat banii obținuți din infracțiuni prin investiții în imobiliare în România și prin achiziționarea de bunuri de lux.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau