Sfaturi simple ca să atragi fericirea în viața ta

download (1)

Dimensiune font:

| 17-10-2022 12:30


Neurocercetatorii isi petrec intreaga cariera incercand sa inteleaga mai bine creierul uman, centrul de control al fiecarui gand, miscare si senzatie. S-a accentuat din ce in ce mai mult studiul depresiei si modul in care oamenii pot fi mai fericiti.

Studiind centrele de recompense ale creierului nostru, neurologii au descoperit cateva comportamente mici, aparent nesemnificative, pe care le puteti face in fiecare zi, care va declanseaza creierul sa fie mai fericit.


1. Discutati despre problemele si sentimentele dvs.
Vorbind despre ceea ce te face sa fii trist, ingrijorat, stresat sau speriat de altcineva, fie ca este un prieten, un membru al familiei sau un profesionist, ne ajuta sa trecem prin problemele noastre si le face sa para putin mai mici (ca o greutate ridicata de pe piept / umeri).

Acest act simplu elibereaza serotonina din creier si un neurotransmitator care va ajuta sa va simtiti mai pozitivi si mai constructivi. Te simti ca si cum ai avea mai mult control asupra situatiei tale, in loc sa te simti neajutorat si in disperare, te simti imputernicit si gata sa rezolvi problema.

2. Rezolvati problemele cate una pe rand.
Acesta este primul element din aceasta lista: creierul dvs. cauta in mod constant solutii pentru fiecare problema si tot ceea ce va ingrijoreaza. Oricine a petrecut o noapte mincinoasa trezindu-si ingrijorarea daca ar trebui sau nu sa renunte la slujba lor, ce sa-i ia surorii pentru ziua ei de nastere si daca ar trebui sa picteze camera de zi una din doua nuante de albastru, pot atesta acest lucru.

De fiecare data cand luati o decizie de succes, creierul dvs. se rasplateste cu neurotransmitatorii care calmeaza sistemul limbic (responsabil pentru ganduri si emotii superioare) si va lasa cu o viziune mai pozitiva si o atitudine de posibilitate.

Sfatul nostru? Incepeti alegerea problemelor mici pentru a intra in ritm si a va deplasa pana la problemele mai mari.

3. Spune “multumesc” mai des.
Oamenii care au mai multa recunostinta sunt mai fericiti, mult mai mult decat agresiunea tuturor pesimistilor din jur.

De fiecare data cand multumiti, daca barista va da cafeaua de dimineata, colegul care v-a ajutat cu problema calculatorului dvs. sau acel cuvant de multumire tacut pe care il trimiteti cosmosului dupa un sprint de succes pentru tren, va concentrati asupra aspectelor pozitive ale vietii voastre.

Aceste amintiri pozitive, fericite, declanseaza productia de serotonina in creier, care, dupa cum stim, ajuta la inlocuirea anxietatii si a iritabilitatii cu bucurie si optimism. Recunostinta si aprecierea gesturilor mici si a castigurilor in fiecare zi va ajuta sa va dezvoltati o viziune globala mai pozitiva asupra vietii de zi cu zi.

4. Invatati ceva nou in fiecare zi.
De fiecare data cand inveti ceva nou, iti schimba creierul. Dobandirea de noi cunostinte determina o adaptare permanenta la un mediu in schimbare. Pe masura ce creierul se schimba si se dezvolta, acesta se rasplateste, de data aceasta cu o alta dopamina chimica, un neurotransmitator al fericirii.

Aceasta este substanta chimica care este eliberata atunci cand mancarea ajunge in cele din urma, atunci cand faceti sex si chiar de fiecare data cand primiti un mesaj text. Invatarea continua nu numai ca va va oferi o intelegere mai buna a lumii din jurul vostru si un nou set de abilitati, ci va va face si sa va simtiti fericiti si impliniti.

5. Daruiti o multime de imbratisari.
Oamenii sunt o specie tactila si atingerea fizica este extrem de importanta pentru bunastarea noastra. Acest lucru poate fi observat doar prin urmarirea progresului copiilor din terapie intensiva, carora li se da un pic mai mult timp de imbratisare.

Atingerea si imbratisarea sunt atat de importante incat creierul nostru percepe aceasta lipsa de conexiune fizica in acelasi mod in care percepe durerea fizica reala. Daca va simtiti pesimist, sau unul dintre prietenii sau membrii familiei dvs. simte asta, incercati o imbratisare mare si calda: o imbratisare tacuta poate spune adesea mai mult decat o mie de cuvinte deodata.

6. Iesi putin la soare.
Un pic de soare face mult bine pentru cresterea sentimentelor de fericire, in mai multe moduri:

De asemenea cunoscuta sub numele de soare sau vitamina fericita, vitamina D joaca un rol important in productia de serotonina, care, dupa cum stim acum, va ajuta sa va simtiti mai fericiti. Modul principal in care obtinem vitamina D este prin sinteza acesteia in pielea noastra de la lumina soarelui.

Lumina stralucitoare prin ochi creste si activitatea serotoninei din creier. Lumina soarelui este cea mai buna modalitate de a obtine acest lucru, deoarece, in ciuda a ceea ce ati putea crede, intensitatea luminii intr-o zi insorita este inca de aproximativ o suta de ori mai mare decat lumina ambientala din biroul dvs.

Daca va simtiti demoralizat, stresat sau anxios, mergeti in aer liber pentru cateva minute si absorbiti cateva raze, fie prin piele, fie prin ochii dvs., pentru a va simti chiar putin mai relaxati.

7. Pune-te in miscare.
Desi exercitiul fizic este bun pentru dvs. din atat de multe motive diferite, din punct de vedere tehnic, acesta este inca un stresor pe corpul vostru. Cand iti completezi sirul de exercitii, creierul tau este lovit de endorfine, substante chimice care au un efect similar cu opiaceele din creier.

Endorfinele au capacitatea de a ameliora durerea, de a-ti imbogati starea de spirit si de a te simti bine, in general. Indiferent daca va alaturati unei echipe sportive (puncte bonus pentru interactiunea umana!) sau faceti o plimbare rapida la pauza de pranz, eliberarea fizica care vine cu exercitiul va poate ajuta sa va simtiti implinit, sa va scutiti de anxietate si sa va oferiti o atitudine mai fericita, mai pozitiva.


8. Odihneste-te bine.
Cand nu dormi bine sau suficient, devii mental si fizic drenat, deoarece nivelurile hormonului de stres cortizol devin tot mai mari. Insomnia si depresia merg mana-in-mana, adesea contopindu-se intr-o problema masiva.

Esti stresat, deci ai probleme cu somnul, atunci esti obosit toata ziua, deci ai probleme cu concentrarea si obtinerea de lucruri, ceea ce creste nivelul de stres si ciclul continua. Din fericire, exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va ajuta sa incepeti sa dormiti mai bine, inclusiv yoga, ierburi si suplimente specifice si multe alte modalitati naturale de imbunatatire a tiparelor de somn.

9. Concentrati-va pe amintirile pozitive si evenimentele viitoare.
Gandindu-te la amintiri fericite, cum ar fi distractia la camping pe care ati petrecut-o saptamana trecuta sau un lucru frumos pe care ti l-a spus prietenul tau, precum si asteptarea cu nerabdare a lucrurile bune care vin, cum ar fi ziua ta de nastere sau decizia ta de a comanda de la locul preferat in aceasta seara, poate creste serotonina si provoaca un “raspuns la salivare”.

Prin amintirea lucrurile bune care ti s-au intamplat deja si anticipand lucrurile bune care vor veni, te vor ajuta sa te simti mai pozitiv cu privire la viata ta in ansamblu.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
bancul zilei

05:46

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Deschide Raiul din tine
06/05/2024 07:42

  Pe măsură ce lumanările din noaptea de Înviere incep să se topească, iar cantările „Hristos a Înviat!” incă mai răsună in urechile credinciosilor, cea de-a doua zi de ...

Doliu în lumea filmului! A murit un cunoscut actor din Stăpânul Inelelor
06/05/2024 07:30

Este doliu in lumea filmului international, după ce un actor indrăgit s-a stins din viată. Bernard Hill a murit la varsta de 79 de ani, după o carieră ideală. Este cunoscut in intreaga lume datorită rolu ...

Sînziana Mircea, pianista inclusă de Universitatea Bocconi din Milano în topul celor mai de succes absolvente
05/05/2024 17:45

Sinziana Mircea este pianista care a fost inclusă de Universitatea Bocconi din Milano in topul celor mai de succes absolvente din istoria sa. A fost un volum cu 99 de povesti, iar ea este singura romancă din ...

Un bărbat din Buzău a fost amenințat de o viperă
05/05/2024 10:30

Desi s-a dus in pădure ca să caute metale pretioase si alte artefacte, un buzoian a dat peste unul dintre cei mai rari serpi din Romania: vipera neagră. Întalnirile cu şerpii pe munte devin din ce in ...

Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
04/05/2024 11:51

 În timpul interviurilor pentru angajare, candidatii pot avea parte de intamplări neplăcute sau umilitoare si de multe ori sunt discriminati fătis din cauza varstei, a sexului sau a aspectului fiz ...

Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere”
01/05/2024 18:14

Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? O retetă din 1920, scrisă intr-o epistolă chiar de bucătarul-sef de la renumitul restaurant „Caru' cu Bere” contine secretul preparării corecte a cel ...

Sute de aparate de radar vor fi folosite pe toate şoselele din ţară în minivacanţa de 1 mai şi de Paşte
01/05/2024 14:16

Sute de aparate de radar vor fi folosite pe toate şoselele din ţară in minivacanţa de 1 mai şi de Paşte. Poliţiştii nu vor sta doar pe şosele, ci şi pe pasarele sau in diverse refugii, pentru a măsu ...

Atenție la vopseaua pentru ouă! Poate fi toxică!
01/05/2024 14:12

Vopseaua pentru ouăle de Paşte poate conţine peste 10 E-uri, susţine Asociaţia InfoCons. Organizaţia recomandă achiziţionarea acesteia din locuri autorizate şi atrage atenţia că pot apărea probleme ...

O femeie din Bihor a sunat la 112 ca să spună că fiul ei s-a sinucis. De fapt, ea l-a omorât
01/05/2024 13:12

O femeie din Bihor a ajuns in Arestul Poliţiei după ce, marti seara a sunat la 112 să sesizeze faptul că fiul ei s-a injunghiat cu cuţitul de bucătărie in piept şi a murit. Ajunşi la locul faptei, poli ...

Mâncare pentru bebeluși, plină de otrăvuri
30/04/2024 14:45

Autoritătile sanitare din Romania au emis o alertă alimentară după ce s-a descoperit o substantă toxică intr-un sortiment de mancare destinat bebelusilor. Produsul afectat, „Paste cu broccoli, morc ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei