Unul dintre cele mai faimoase tablouri atribuite lui Rubens de la National Gallery este un fals. Descoperirea a fost făcută de o româncă
Dimensiune font:
Majoritatea muzeelor spera sa detina cel putin o capodopera realizata de unul dintre cei mai faimosi pictori din istoria artei pentru ca o astfel de lucrare atrage constant vizitatori din intreaga lume, atat pe cei pasionati de arta dar si pe cei curiosi. Pentru National Gallery din Londra, una dintre vedetele colectiei sale este „Samson si Dalila”, pictura atribuita lui Peter Paul Rubens care a fost cumparata in 1980 la un pret record pentru vremurile respective.
Un studiu recent efectuat de Dr. Carina Popovici, de origine din Turnu Magurele, Romania, a concluzionat ca exista 91% sanse ca tabloul sa fie un fals.
In ultimii ani, tehnologia de deep learning cunoscuta sub numele de Inteligenta Artificiala a schimbat modul in care este privita arta de orice fel. Sistemele AI sunt programate sa creeze metode si sabloane de identificare ale stilurilor specifice unui artist, fie ca e vorba de muzica, pictura, film sau arta digitala.
De origine din Turnu Magurele, Dr. Carina Popovici a absolvit ciclurile de licenta si master in Fizica la Universitatea din Bucuresti si a devenit doctor la Universitatea din Tuebingen, Germania (una dintre cele mai vechi universitati din Europa, asociata cu 11 laureati la Nobel). S-a stabilit langa Zurich, in Elvetia si, fiind pasionata de lumea artei si dezvoltarea Inteligentei Artificiale, in 2018 a fondat „Art Recognition”, o afacere care analizeaza si autentifica lucrari de arta cu ajutorul AI, avand peste 400 de proiecte in portofoliu realizate pentru 50 de colectionari, vanzatori si galerii de arta si o casa de licitatie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau