6 exercitii cardio pentru vara in aer liber
Dimensiune font:
Cum vara deja s-a instalat de ceva vreme, cred că este o idee destul de bună dacă îți sugerez să nu mai stai în casă (sau închis la sala de forță), ci să ieși în aer liber și să faci și altfel de mișcare și de exerciții cardio decât cele pe care deja le știi și le-ai făcut de atâtea ori, mai ales în acele zile mohorâte de toamnă sau iarnă, când nu-ți permiteai să ieși prea mult din casă din cauza vremii. Există o gamă variată de exerciții cardio pe care le poți face în aer liber, așa că nu strică să le schimbi între ele, să le combini sau să le faci alături de altele clasice. Iată, așadar, câteva exemple de astfel de exerciții, menite să te readucă în formă și să nu te facă să te plictisești de moarte!
1. ALERGATUL PE SCĂRI
Acest tip de exercițiu ar trebui să fie primul pe lista ta de exerciții cardio de făcut în aer liber. Reprezintă o bună oportunitate de-ați pune la treabă cvadricepșii și mușchii fesieri, scăpând astfel de caloriile în plus care, poate, s-au mai adunat de-a lungul timpului. Este mult mai interesant să alergi pe niște scări adevărate, la aer curat, la soare, decât să te antrenezi la sala de forță pe steppere.
2. MERSUL CU ROLELE
O a doua idee bună de exerciții este mersul cu rolele, o activitate numai bună și potrivită pentru zilele frumoase de vară. Dacă este executat cât mai corect, mersul cu rolele reprezintă o altă modalitate de antrenare a cvadricepșilor, care poate fi comparată cu alergatul, în termeni de arderi de calorii. Ceea ce trebuie să știi în cazul mersului cu rolele, este că genunchii tăi trebuie să trebuie să fie îndoiți când te deplasezi, iar picioarele cât mai întinse în spate, pentru a pune mai multă tensiune pe cvadricepși. Acest lucru te va ajuta să-ți lucrezi mai bine mușchii exteriori ai coapselor prin efectuarea întregii game de mișcări implicată în deplasarea cu rolele.
3. ALERGATUL LA DEAL
A treia formă de antrenament cardio care poate fi efectuată în aer liber, este alergatul la deal. Practic, acest exercițiu este destul de asemănător cu antrenamentul pe intervale (care nu trebuie nici el neglijat, deoarece are propriile sale avantaje), dar cu un nivel mai sus față de acesta. Pentru a începe, trebuie să te decizi, înainte de toate, cât de mult vrei să sprintezi (sau să alergi), pe ce distanță mai exact, apoi să cauți un deal potrivit pe care să faci acest lucru. Dacă sprintul tău este unul scurt, cu intensitate sporită, atunci trebuie să cauți un deal ceva mai abrupt și mai scurt. Dacă dorești să faci o alergare mai lungă, atunci ai nevoie de un deal mai lung, cu o înclinație a pantei de alergare mai lină. Indiferent de distanța aleasă, nu uita să alergi întotdeauna la deal, apoi, când revii jos, să mergi normal. Repetă acest exercițiu de 6 până la 10 ori.
4. ÎNOTUL
Înotul reprezintă o formă de antrenament cardio care este, de cele mai multe ori, trecută cu vederea, cu toate că prezintă numeroase beneficii și, dacă este executată cum trebuie, la o intensitate mare, cu siguranță va fi în avantajul tău. Dacă vei ajunge undeva în preajma unui lac (de preferat, cât mai curat și mai limpede) în vara asta, sau dacă te duci la mare, atunci nu trebuie să ratezi sau să ignori o sesiune de înot de câteva minute în fiecare dimineață. Pentru cei care nu au posibilitatea de a înota într-un lac sau nu pot ajunge la mare în acest sezon, le recomand să caute o piscină sau un bazin unde să înoate de câteva ori pe săptămână. Se poate începe cu 15 minute pe zi, adăugându-se câte 5 minute în plus pe săptămână, până când se va ajunge la o sesiune de antrenament de 40-45 de minute.
5. ALERGATUL PE PLAJĂ
Dacă sprintul la deal nu este tocmai unul dintre tipurile tale de antrenament preferat, poți încerca alergatul pe plajă. Știu, nu toți vor putea să facă un astfel de antrenament, deoarece nu locuiesc pe malul mării sau nu vor ajunge în acest an acolo, dar pentru tine, cel care vei avea ocazia să ajungi pe o plajă, recomand să încerci. Ceea ce este interesant la alergatul pe plajă, este faptul că nu te deplasezi pe o suprafață foarte plană și, mai ales, foarte solidă. Și asta este un lucru bun, deoarece corpul tău va trebui să depună ceva mai mult efort pentru a-și menține echilibrul, antrenând, astfel, mai mulți mușchi la fiecare pas. De preferat ar fi să nu alergi desculț pe plajă, din cel puțin două motive. Primul este reprezentat de faptul că te poți accidenta (îți poți luxa glezna) atunci când pășești prin nisip, din cauza faptului că piciorul tău nu este susținut de un pantof sport care să-ți țină gleznele mai fixe. Al doilea motive este că pe plajă (mai ales în România) sunt tot felul de gunoaie sau resturi de cochilii de scoici care-ți pot intra în picior, rănindu-te.
6. DRUMEȚIILE
Drumețiile sunt perfecte pentru acele persoane care chiar nu sunt deloc prietene cu alergatul sau sprintul. Deși o drumeție nu se face la aceeași intensitate ca o sesiune de alergări sau sprint la deal, tot te va ajuta să faci puțină mișcare și să depui niște efort. Încearcă să alegi o zonă de drumeții care are și câteva dealuri sau chiar niște munți mai mici, deoarece, în acest fel, vei implica mai multe grupe de mușchi în acest antrenament: cvadricepșii, mușchii fesieri și gambele.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau