Borș de pește
Dimensiune font:
Borșul de pește este preparatul perfect pentriu ziua de Florii. Iată cum se prepară.
Ingrediente
2 kg pește (cap și coadă de la crap, caras, șalău și două medalioane de somn) curățat, spălat și tăiat în bucăți mari, acolo unde e cazul
2-2,5 litri apă
morocov, țelină, pătrunjel (rădăcini, vreo 300 g în total)
două cepe
2-3 ardei grași
3-4 roșii bine coapte în soare, dacă s-ar putea
zeama de la 2 lămâi bine stoarse
leuștean
ulei
sare/piper
Cum se prepară
Borș de pește. Morcovul, țelina și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare și se călesc puțin în oală, împreună cu ceapa, cu două linguri de ulei. Se toarnă apa (deja fierbinte) și se lasă la fiert vreo 5 minute, apoi se pun ardeii și roșiile tăiate cubulețe și se mai fierb vreo 5 minute, scrie ciprianmuntele.ro.
Borș de pește. Acum se pune zeama de lămâie și sarea. Când se pornește iar clocotul și s-a amestecat bine zama, abia atunci se pune peștele în oală. Se mai lasă vreo 20 de minute. Nu uitați de piper. La final se pune leuștean sau pătrunjel, fără a mai fi dreasă cu ceva.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau