Cele mai bune cocktailuri cu vin spumant, in culori tomnatice!
Dimensiune font:
Toamna si-a intrat in drepturi de cateva saptamani, atat din punct de vedere calendaristic, cat si al temperaturilor aflate in scadere in toata tara. Totusi, luna septembrie nu trebuie sa insemne nici pe departe sfarsitul distractiei, mai ales ca mare parte din acest sezon estival a fost compromis de restrictiile impuse de pandemie.
Tocmai de aceea, profitand de redeschiderea teraselor, ne-am gandit sa iti propunem un top al celor mai bune cocktailuri pe baza de spumant, in culori tomnatice.
Inainte de a-ti prezenta retetele noastre, trebuie sa facem o distinctie clara intre vin spumant si vin spumos. Primul contine un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala, in timp ce al doilea este imbogatit cu CO2 din surse externe.
Locul de nastere al spumantelor este regiunea Champagne din Franta, iar diferenta fata de bautura cu acelasi nume tine mai degraba de zona de provenienta decat de metoda de producere.
Fara alte introduceri, iata cele mai apetisante retete de cocktailuri spumoase in culori tomnatice, atat din punct de vedere vizual, cat mai ales al gustului savuros:
Black & White - ingrediente: vin spumant (120 ml), lichior de cafea (30 ml), boabe de cafea (3 g)
Se umple un pahar rece cu lichior de cafea, se adauga bautura efervescenta si se decoreaza cu boabe de cafea. Rezultatul va fi unul racoritor si energizant in acelasi timp, perfect pentru o dupa-amiaza insorita sau o dimineata de weekend la piscina;
Golden Velvet - ingrediente: bere (100 ml), vin spumant (100 ml), suc de ananas (25 ml)
De obicei, combinatia dintre aceste doua bauturi nu este neaparat recomandata, insa "secretul" cocktailului de fata consta in alegerea unui lager usor, cu o cantitate redusa de alcool. Ingredientele se amesteca bine si se savureaza fara gheata, cu paiul;
Tintoretto - ingrediente: vin spumant (120 ml), suc de rodie (30 ml), sirop de zahar (10 ml)
Acest cocktail extrem de interesant este botezat dupa pictorul renascentist Jacopo Robusti, supranumit Tintoretto. Combinatia de spumant si suc de rodie este una extrem de racoritoare, iar pentru cromatica se recomanda folosirea unei bauturi alcoolice de culoare roz;
Mimosa - ingrediente: vin spumant (150 ml), suc de portocale (50 ml), lichior de portocale (20 ml), zahar (1 lingurita)
Nu in ultimul rand, acest cocktail deosebit se "naste" din amestecul dulce de lichior cu zahar, la care se adauga spumantul si sucul de portocale. Dupa omogenizare, se orneaza cu coaja de portocale. O alta reteta, mai light, presupune mixul de vin si fresh in proportii egale.
In oferta furnizorului BeiCeVrei gasesti zeci de sortimente de spumant de la branduri precum Bottega, Carastelec, Jacob's Creek, La Roche, Martini sau Rose Mary. Pentru a pastra tematica articolului, si anume culorile tomnatice, iti recomandam sortimente precum Martini Sparkling wine rose, Bostavan Dor Rose Brut, Rose Mary Spumant rose ori Jacob's Creek Sparkling Rose.
Indiferent ca vei alege bauturi produse in Franta, Italia sau Romania, rezultatul va fi unul pe cat de racoritor, pe atat de fin si delicat cu simturile tale. Distractie placuta!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau