Chiftele de post cu dovlecei și ciuperci
Dimensiune font:
În post, inventivitatea în bucătărie este la cote maxime pentru a valorifica legumele. O rețetă delicioasă este cea de chiftele de post cu dovlecei și ciuperci.
Ingrediente:
2 cartofi
2 dovlecei
3 fire ceapă verde
2 cepe roșii
3-4 căței usturoi
100 g varză albă
2 morcovi
200 g pesmet alb
2-3 linguriţe ulei de măsline
1 legătură pătrunjel
piper alb măcinat
1 legătură mărar
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spelă legumele, apoi se dau pe răzătoarea mică. Cartofii se rad separat de restul legumelor şi se scurg bine de zeamă. Varza se toacă mărunt şi se adaugă cu restul ingredientelor. Se spală şi verdeaţa, se toacă mărunt şi se pune peste ele. Se picură puţin ulei de măsline. Dacă este prea moale, în compoziție se poate adăuga pesmet. Se condimentează cu piper şi sare şi amestecă.Din compoziţia obţinută ia câte o lingură, se modeleaz-o în palmele umezite, apoi se prăjește.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau