Patru povestiri semnate de scriitorul britanic Roald Dah, subiecte de film pe platforma Netflix
Dimensiune font:
Patru povestiri semnate de scriitorul britanic Roald Dahl, ecranizate de cineastul american Wes Anderson, pot fi vizionate la finalul lunii septembrie pe platforma Netflix. La 14 ani de la „Fantastic Mr. Fox” (2009), o adaptare după celebrul roman al lui Dahl, Anderson revine cu patru noi adaptări după acelaşi scriitor: „The Wonderful Story of Henry Sugar”, care a avut premiera în afara competiţiei la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, disponibil pe Netflix începând cu 27 septembrie, va fi urmat de alte trei adaptări - „The Swan” (28 septembrie), „The Rat Catcher” (29 septembrie) şi „Poison”' (30 septembrie).
„The Wonderful Story of Henry Sugar”, adaptat după o colecţie de povestiri intitulată „The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More”, spune povestea lui Henry Sugar, un bărbat care învaţă de la un guru cum să vadă fără a-şi folosi ochii şi profită de noua abilitate pentru a câştiga bani din jocuri de noroc. Filmul are o durată de 39 de minute şi îi are în distribuţie pe Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley şi Richard Ayoade.
Cu o durată de 17 minute, „The Swan” este povestea unui băieţel inteligent, terorizat de doi copii răutăcioşi. Din distribuţie fac parte: Rupert Friend, Ralph Fiennes, Asa Jennings. „The Rat Catcher” ecranizează o povestire mai puţin cunoscută a lui Dahl, despre un deratizator profesionist. Din distribuţie fac parte Richard Ayoade, Ralph Fiennes şi Rupert Friend. Cel de-al patrulea scurtmetraj, „Poison”, este o poveste binecunoscută din colecţia Dahl, despre un bărbat care descoperă în pat un şarpe otrăvitor. Îi are în distribuţie pe Dev Patel, Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes şi Ben Kingsley.
Roald Dhal (1916-1990) este un binecunoscut scriitor britanic de literatură pentru copii, ale cărui volume s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare. Textele sale au fost adaptate de nenumărate ori pentru marele ecran. Printre cele mai cunoscute ecranizări se numără „Charlie and the Chocolate Factory” (2005), în regia lui Tim Burton, „Matilda” (1996), regia Danny DeVito, The BFG (2016), regia Steven Spielberg.
Wes Anderson este un cineast american, cunoscut pentru pelicule precum „Isle of Dogs” (2018), „The Grand Budapest Hotel” (2014), „Moonrise Kingdomg” (2012), „The Royal Tenenbaums” (2001). A fost nominalizat de şapte ori la premiile Oscar.
Teona SOARE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau