Tenorul Ştefan von Korch cântă la Nuremberg în concertul DOR
Dimensiune font:
După ce a fost aclamat ca unic solist român, mesager al muzicii clasice europene în China, tenorul Ștefan von Korch îşi continuă misiunea de promotor cultural, de data aceasta ca reprezentant al sclipitorului patrimoniu liric românesc în Germania: solistul va avea o apariţie de gală în concertul extraordinar DOR, programat pe 7 octombrie la Nuremberg şi derulat sub bagheta dirijorului Cristian Sandu. Evenimentul celebrează şi face cunoscută dincolo de graniţele ţării inestimabila moştenire muzicală autohtonă, printr-un program de arii şi duete din opere şi operete româneşti. Concertul are loc la Peterskirche şi intrarea este liberă.
„Am primit cu entuziasm această invitaţie, pentru că este un prilej de a aduce aproape de inima publicului lucrări de referinţă din repertoriul liric românesc. Preţuiesc mult aceste compoziţii, pe care am rar ocazia să le cânt şi rezonez cu filonul folcloric ce le străbate, mai ales că primii mei paşi pe scenă au fost în zona muzicii populare”, a spus tenorul. Proiectul DOR (Despre Oameni şi România) propune publicului german o incursiune muzicală în etosul şi atmosfera sufletului românesc prin piese de mare popularitate, refrene celebre şi melodii reprezentative pentru genul liric românesc.
Programul concertului, elaborat de maestrul Cristian Sandu, dirijorul care a lansat DOR, va fi o veritabilă paradă de arii, duete si momente orchestrale din creaţii semnate de mari compozitori români. Spectatorii vor descoperi intensitatea trăirilor sufletului românesc prin fragmente din lucrări precum „Lăsați-mă să cânt” şi „Lysistrata” de Gherase Dendrino, „Ana Lugojana” de Filaret Barbu, „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, „Dunărea albastră” de Iosif Ivanovici, „Năpasta” de Sabin Drăgoi şi „Luceafărul” de Nicolae Bretan.
„Publicul se va bucura de o parte din nestematele liricii româneşti şi pot deja să dezvălui că voi interpreta una dintre piesele mele favorite Mult mă-ntreabă inima din opereta La seceriş, de Tiberiu Brediceanu. Este o secvență pe cât de spectaculoasă pe atât de autentic românească, pe care sunt nerăbdător să o fac cunoscută spectatorilor din Germania”, a continuat tenorul. Alături de el, pe scenă vor urca soliştii Antonia Beteag (soprană), Janetka Hoșco (mezzosoprană), Cătălin Moței (bariton) şi Orchestra de Cameră a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau