Despre Insulele Canare - Tenerife

Dimensiune font:

| 06-11-2012 08:28

Tenerife, cunoscuta si ca Insula Eternei Primaveri, este cea mai mare (2034sq km), cea mai inalta (3718m) si de asemenea, cea mai populata (populatie estimata la 655,656 de locuitori) dintre insulele din Arhipelagul InsulelorTeide Canare. Cea mai mica insula este Roque del Oeste, care de fapt este numai o stanca linga insula Graciosa. Cea mai mica insula locuita este Isla de los Lobos pe care traieste numai o singura familie

Insulele Canare din punct de vedere administrativ apartin de Spania, iar geografic de Africa . Insula Fuerteventura este cea care se afla cel mai aproape de Africa, la circa 100 km, in timp ce Tenerife se gaseste la aprox. 300 km.

Tot din punct de vedere administrativ Insulele Canare sunt impartite in doua provincii spaniole: Provincia Santa Cruz de Tenerife de care apartin Tenerife, La Gomera, El Hierro si La Palma, si Provincia Las Palmas de Gran Canaria de care apartin Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria.

In ciuda faptului ca toate insulele sunt de origine vulcanica sunt foarte diferite una fata de cealalta, de exemplu pe insula Tenerife domina muntii inalti, iar pe insula Lanzarote domina muntii mai putin stancosi si mai putin inalti.

Cel mai inalt punct de pe insulele Canare, care de fapt este si cel mai inalt punct din Spania, este Pico del Teide de Teide3718 metri. Varful muntelui este acoperit de zapada timp de mai multe saptamani in timpul "iernii" in timp ce pe plajele de pe partea sudica turistii se bucura de temperaturi de 25 - 28 grade C . Teide iarna

Insula Lanzarote este cea mai secetoasa, Gran Canaria cea mai urbanizata, La Palma cea mai verde, El Hiero cea mai izolata, iar cea mai bogata in frumuseti naturale este La Gomera.

Temperatura apei Oceanului Atlantic, nu este chiar calda, dar intotdeauna este intre 20-23 grade C.

Populatia totala a insulelor este in jur de 1.5 milioane, din care o treime traieste pe insula Gran Canaria. Bastinasii de pe insule sunt prietenosi in general, dar in locurile unde s-a dezvoltat turismul ei au devenit mai atenti si mai suspiciosi cu strainii.

Plaja

Veniturile principale provin din turism, agricultura si comert. Se cultiva in cantitati insemnate: banane, rosii, tutun etc. Este foarte cunoscuta si cultura de vinuri din Tenerife .

Locuitorii insulelor adora sarbatorile locale care tin de obicei minimum trei zile. Majoritatea festivitatilor sunt legate de religie si in acest timp de la mic la mare se imbraca in costumele locale traditionale si se servesc mancaruri traditionale.

Arhipelagul Canare
este situat in Oceanul Atlantic, in largul coastei Marocului si este alcatuit din 7 insule mai mari si 6 insule mici. Cea mai mare insula este Tenerife (2052 km patrati), iar cea mai mica, Roque del Oeste. Cea mai mica insula locuita este Isla de los Lobos, pe care traieste o singura familie.
Desi toate insulele sunt de origine vulcanica, sunt foarte diferite una de alta - in timp ce in Tenerife domina muntii inalti, pe insula Lanzarote muntii sunt mai putin stancosi si scunzi, insula Lanzarote este cea mai secetoasa, Gran Canaria este cea mai urbanizata, La Palma cea mai verde, El Hiero cea mai izolata, iar cea mai bogata in frumuseti naturale este La Gomera.
Cel mai inalt punct de pe insulele Canare este Pico del Teide (3718 m).

Din punct de vedere administrativ, Insulele Canare sunt impartite in doua grupe: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria tin de Las Palmas de Gran Canaria, iar La Gomera, El Hierro, La Palma si Tenerife apartin de Santa Cruz de Tenerife.
Populatia totala a insulelor este in jur de 1.5 milioane, din care o treime traieste pe insula Gran Canaria. Veniturile principale deriva din turism, agricultura si comert (se cultiva banane, rosii, tutun, vita de vie ).

Cea mai vestita sarbatoare este Carnavalul, care tine o luna si la care participa atat localnici, cat si turisti veniti special pentru aceasta ocazie.

Transportul local
Circulatia pe insula se poate efectua cu autobuzele locale, taxiuri, dar se pot inchiria si autoturisme la preturi foarte avantajoase. Liniile de autobuze acopera toate drumurile deschise circulatiei, se recunosc dupa culoarea verde a autobuzelor si au inscriptia TITSA .
Liniile cele mai folosite pe partea de sud a insulei :
472: Los Cristianos - Playa de Las Americas - Torviscas - Playa Paraiso - Callao Salvaje
473: Costa del Silencio - Las Galletas - Los Cristianos - Las Americas - Playa Paraiso - Callao Salvaje - Alcala - Playa de la Arena - Los Gigantes
111 : Playa de las Americas - Los Cristianos - Guaza - San Miguel - Aero Puerto Sur (aeroportul Reina Sofia) - Granadilla - Arico - Güimar - Candellaria - Caletillas - Santa Cruz

Vapor
Circulatia intre insule se poate efectua pe calea aerului sau a apei. Din partea de sud a insulei, din Los Cristianos, pornesc vapoare catre La Gomera, El Hierro, La Palma. Din Santa Cruz, capitala insulei, pornesc vapoare catre Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura. Se poate alege dintre doua firme de transport: Fred Olsen si Transmediterranea.

Rent a car
Conditii ce trebuie indeplinite pentru a inchiria un autoturism:
- 21 ani impliniti
- Permis de conducere cu vechime 2 ani
- Permis de conducere valabil
- Pasaport

Taxi
Tarifele sunt acceptabile, dar este preferabil sa va informati despre preturi inaintea inceperii drumului (ca exemplu informativ, de la aeroportul Reina Sofia (Tenerife Sud) pana in Las Americas, o cursa costa in jur de 19-21 Euro).

Parcul Las Aguilas
In acest parc exotic, cu o vegetatie abundenta, descoperiti singura jungla din Europa, unde aveti ocazia sa admirati o multime de animale care traiesc in habitatul lor natural, puteti aprecia inteligenta pasarilor in cadrul show-urilor sau puteti asista la hranirea crocodililor. Totodata aveti ocazia sa va jucati cu maimutele. Transportul la acest parc se realizeaza gratuit, cu autocarele Parcului Las Aguilas, care se opresc in fata diferitelor hoteluri din Playa de Las Americas (Aquapark, Hotelul Isla bonita, CC. El Duque, El Beril/ Riu Arecas, Hotel Guayarmina, Hotel Esmeralda, Hotel Bouganville, Hotel Palm Beach) si din Los Cristianos (C.C. Presidente, Hotel Tenerife Princess, Hotel Paradise Park, Frente Aptos Atlantida, Hotel Princesa Dacil).
Parcul Las Aguilas este deschis pentru vizitatori:
10,00 - 18,00 zilnic si 10,00 - 20,00 intre 15 iulie - 15 septembrie
Adresa: Los Cristianos - Arona, km 3, Tenerife Sur

Parcul LORO
Parcul LORO, denumit si "El must de Canarias", este situat in cel mai cunoscut oras din nordul insulei, in Puerto de la Cruz. Aici aveti ocazia de a petrece o zi de neuitat, admirand cea mai mare colectie de papagali din lume, plimbandu-va si relaxandu-va in parc si in gradina cu orhidee sau asistand la extraordinarele show-uri cu papagali, delfini si foci.
Parcul este deschis pentru vizitatori:
8,30 - 17,00
Programul show-urilor:
Planet pinguin deschis: 8,30- 17,00
Show cu foci: de la 10,15 - 12,00 - 14,00 - 15,45 - 17,05
Show cu papagali: 10,45 - 12,00 - 13,45 - 15,00 - 16,30 - 17,45
Show cu delfini: 11,15 - 13,00 - 15,00 - 17,30
Aquariu deschis: 10,00 - 17,00
Natura Vision (sala de cinema - film) de la: 10,30 - 11,30 - 12,30 - 13,30 - 14,30 - 15,30 - 16,30 - 17,30 - 18,15

Croaziera Peter Pan (Pirate Cruise)
O croaziera de 3 ore in Atlantic, cu safari de fotografii. Excursia include transportul gratuit dintre Las Americas si Portul din Los Cristianos, imbarcarea pe barca pirat Peter Pan, urmarirea balenelor si delfinilor, baie in Atlantic si snorkelling, un pranz si bautura gratuita.

Croaziera Shogun (Special Masca si Los Gigantes)
O croaziera in Atlantic, cu o durata de 5 ore spre zona Masca si Los Gigantes, in urma delfinilor si balenelor cu safari de fotografii. Excursia include transportul gratuit dintre Las Americas si Port, imbarcarea pe barca Shogun, urmarirea balenelor si a delfinilor, baie in Atlantic, snorkelling si un pranz gratuit.

Excursie pe Insula La Gomera
Insula La Gomera se afla la o distanta de 35 km de Tenerife, iar transferul cu companiile Transmediterranea sau Fred Olsen dureaza aprox. 80 min. Portul din Insula La Gomera se afla chiar in capitala insulei, in San Sebastian, unde se pot vizita locurile memoriale ale lui Cristofor Columb: locul de unde lua apa inainte de drumuri, casa in care a stat, biserica unde s-a rugat si altele. Drumul se continua spre Parcul National Garajonay, renumite pentru padurile preistorice si cele de dafini.

Aventura Medievala - Program cu cavaleri si cina inclusa intr-un castel medieval, Castelul San Miguel
Turistii pot participa la program, in timpul caruia pot sustine cavalerii, se pot bucura impreuna cu castigatorul, pot alege regina si pot vorbi cu regele.

Seara "Foc si dans" - Show flamenco
Un program de seara cu cina si dansuri spaniole cunoscute si recunoscute, spectacol de balet: Musicalul "Fuego y Danza" de Carmen Mota. Spectacolul are loc in Piramidele de Arona (din Mare Nostrum Resort. Cea mai noua atractia a insulei este Skypark, un parc de distractii modern.

Tenerife - Playa de las Americas
Situata la o distanta de 5-10 minute de mers pe jos de plajele fermecatoare din Las Americas, mai precis Playa Fanabe, si 20 km de aeroportul Reina Sofia (TFS-Tenerife Sur), cu posibilitati de agrement, cumparaturi, excursii facultative, piscina, etc.

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei