Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
Dimensiune font:
Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei.
Descriere Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
Green Village ocupa o suprafata de cca. 30.000 mp si dispune de 50 de camere duble, cu pat matrimonial (Vila 1 – Vila 5) si 40 de apartamente (Vila A-Vila O, Vila 7, Vila 8).
Camerele au o suprafata cuprinsa intre 25 si 40 de mp fiecare. Apartamentele au la parter un living de cca.20 mp si o terasa de cca.15 mp iar la etaj un dormitor de cca.30 mp.
Decoratia, de un lux neostentativ, se remarca prin grija pentru detaliu. Peretii lambrisati in lemn patinat si mobilierul colonial din bambus cu drapajele din in brut, aduc in interior culorile subtile si calde ale Deltei. Baile sunt generoase, cu finisaje impecabile, si toaleta separata. Camerele au minibar si aer conditionat.
Terasele camerelor au vedere spre Dunare si mare. Vilele sunt inconjurate de o salba de lacuri, cu nuferi si alte plante de apa, unde cuibaresc rate salbatice, pe care le puteti urmari in timp ce va savurati cafeaua.
Oaspetii nostri pot lua masa pe terasele celor trei restaurante (capacitate totala: 240 locuri in interior si 100 locuri pe terasa), privind fluviul si nemarginirea marii, sau pe pajistea cu umbrare de stuf, situata pe malul lacului. Bucatarii nostri va pot pregati preparate gustoase din peste sau carne din bucataria internationala si cea locala. In cele trei baruri lacustre va asteapta bauturi pentru toate gusturile.
Sfantu Gheorghe este un sat linistit, cu oameni prietenosi, departe de civilizatia zgomotoasa, unde puteti ajunge doar cu vaporul, barca, sau, eventual cu elicopterul.
Zona 1 – Egreta
“Egreta” cuprinde Vila 1 si Vila 2, fiecare avand 10 camere duble, Restaurantul 1 cu o capacitate de 48 de locuri, un bar lacustru si jacuzzi
Zona 2 – Starcul alb
“Starcul alb” include Vila 7, cu 1 living si 2 dormitoare, Vila 8, cu 2 livinguri si 8 dormitoare si complexul de vile A- I, insumand 18 apartamente.
Zona 3 – Lebada
“Lebada” cuprinde complexul de Vile J – L (6 apartamente).
Zona 4 – Pelicanul
In zona “Pelicanul” se gasesc Vilele 3-5, fiecare avand 10 camere duble, piscina, Vilele M – O, cu 6 apartamente, sauna, sala de fitness, Restaurantul 2 ( 144 locuri ), Restaurantul 3 ( 48 de locuri ) si doua baruri lacustre.
De asemenea, in aceasta zona se afla Complexul Multifunctional, (cu 3 sali cinema/conferinte, sala 1: 120 locuri, sala 2: 60 locuri, sala 3: 40 de locuri, centru afaceri, biliard, biblioteca).
Zona 5 – Marina Complexului
Clientii care vin cu barcile proprii au acces gratuit in Marina Complexului.
Accesul ambarcatiunilor de agrement in Rezervatia Biosfera Delta Dunarii se face cu autorizatie de acces de la ARBDD Tulcea.
Team building
Centrul de afaceri dispune de trei sali de proiectii si conferinte: sala 1 – 120 de locuri, sala 2 – 60 de locuri, sala 3 – 40 de locuri si club (Internet, biblioteca si biliard). Dotarile sunt ultramoderne: sistem audio 5+1, video, digital si pelicula de film, climatizare. Daca doriti sa fiti la curent cu ceea ce se mai intampla in lume, aveti posibilitatea sa urmariti programele de stiri transmise prin satelit.
In incercarea de a “umaniza” tehnologia, am decorat acest spatiu cu lucrari realizate în taberele de pictură “Anonimul” de la Sfantu Gheorghe. Si inca un amanunt: puteti sa va luati laptopul si sa va conectati la Internet pe pajistea din jurul complexului, profitand de frumusetea locului – sistemul nostru este wireless.
Flora din Delta Dunarii
Cel mai mare tinut mlastinos din Europa, cuprinzand una dintre cele mai mari intinderi de stufaris din lume, Delta Dunarii este dominata de stuful care formeaza insule fixe sau plutitoare de vegetatie (plauri). Acestuia i se adauga alte plante riverane si de plaur: papura, feriga de apa, macrisul, izma broastei, cucuta de apa, rogozul, menta, troscotul, salcia pitică. Suprafetele nisipoase ale deltei sunt acoperite cu iarba si alte specii de stepa: salcia alba, plopul, arinul, frasinul, padurile combinate de pe grinduri. Luciul apei este populat de nenumarate specii de plante cu frunze plutitoare: nufarul alb, nufarul galben, iarba broastelor, ciulinele de apa, limba apei, rizacul, cornacul, cosorul.
Fauna din Delta Dunarii
Pesti: in Delta traiesc peste 110 specii de pesti, dintre care 75 de specii de apa dulce. Un loc aparte printre pestii Deltei Dunarii il ocupa sturionii marini: pastruga, morun, nisetru, de la care provin icrele negre (caviarul), precum si sturionii de apa dulce: cega si viza. Dintre pestii migratori, cel mai important este scrumbia. Somnul este cel mai mare peste care traieste in apele dulci din Romania, in Delta recordul fiind de 400 de kg. La salau recordul este de 21 kg.
Alti pesti foarte apreciati de pescari sunt: stiuca, crapul, salaul, carasul, caracuda, avatul, bibanul, rosioara, platica, linul. In lacurile Deltei se poate pescui la stiuca si biban, la crap, somn, salau, caras, etc. Pe cursul canalelor se pescuieste, in general, la somn, crap, salau, biban, platica, caras, etc. Bratele de varsare ale Dunarii sunt preferate de cega, obletul mare, morun, nisetru, pastruga, scrumbie, crap, somn, salau, stiuca, mreana, avat; apele mai calme sunt populate de caracuda, biban, platica, iar apele salmastre de biban, stiuca, chefal si cambula. Sectorul marin adaposteste majoritar morun si nisetru, precum si scrumbia de Dunare.
Pasari: in Delta Dunarii traiesc 327 specii de pasari, reprezentand 81% din avifauna Romaniei. Dintre acestea, 218 specii cuibaresc in delta. Pasarile acvatice sunt cele mai numeroase: în total 141 specii. In Delta Dunarii se gaseste cea mai mare colonie de pelicani din Europa. Pelicanilor li se adauga egretele, lebede, cormoranii, starcii, ratele si gastele salbatice, prepelitele, porumbeii, randunelele, ciocarliile, graurii. Pasarile acvatice cuprind cateva tipuri principale: specii strict stenotope (cufundari, corcodei, furtunari, pelicani, cormorani, unele anatide), specii de stufarii (toate speciile de paseriforme acvatice), specii de tarmuri (starci, lopatari, tiganusi, unele anatide), specii de pajisti continuate cu stufarii (ralide), specii de tarmuri marine (unele laride), precum si specii accesorii, care se integreaza in avifauna acvatica: silvii, muscari, filomele, pitigoi, cinteze, la care se adauga, in timpul cuibaritului, rate, cormorani si stârci. In padurile de pe câmpurile marine Letea si Caraorman cuibaresc 64 specii tipice avifaunei padurilor nemorale (silvii, mierle, ciocanitori, macaleandru, pitigoi, graur, codalbul, gaia bruna, acvila pitica, vulturul pescar, fazanul). In pajistile de stepa nisipoasa traiesc potârnichea, prepelita, cicârliile, pasarea ogorului. In satele deltei, pe lânga gospodarii, se intalnesc frecvent gugustiucul, vrabia de casa, rândunica, barza, lastunul.
Pasari ocrotite in Delta Dunarii: – albe : pelicanul comun si cret, lopatarul, egreta mare si mica, lebada muta si cantatoare; – policrome : piciorongul, ciocintors, califarul alb, califarul rosu, vulturul codalb. Alte specii luate in urmarire, pentru a fi protejate: cocorul, soimul dunarean, pasarea ogorului.
Cele mai bune perioade pentru a privi pasarile sunt aprilie – mai si iunie – septembrie.
Cele mai bune locuri pentru a admira pasarile se afla pe langa lacurile din Delta Dunarii.
Mamifere: vidra, nurca, bizamul, lutra, iepurele, mistretul, vulpea, dihorul, cainele enot, caprioara, calul salbatic, pisica salbatica.
Reptile: nisipurile adapostesc broaste testoase, vipere, colonii de serpi.
Contact
Telefon: 0749.187.551
Fax: 021.230.12.98
Email: info@deltasfantugheorghe.ro
Website: www.greenvillage.ro
turismland.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau