Un hamburger suculent sau o portie de cartofi prăjiti, cumpărate in cateva minute si consumate pe fugă, par solutii rapide pentru mesele zilnice. Dar ce se ascunde dincolo de ambalajele colorate si sloganurile care promit „gust autentic” ...
ZAHĂRUL - ucigaşul tăcut din alimentaţie ,,Pentru o viata sanatoasa evitati excesul de sare, zahar si grasimi’’. Auzim probabil prea des acest indemn insa nimeni nu ne spune ce inseamna acest exces. Cand spunem zahar nu ne referim doar ...
Importanta pestelui in alimentatie. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte? Fără indoială, in comparatie cu celelalte produse animale, pestele prezintă unele avantaje, dar si multe probleme. În primul rand, pestele e tot un produs de ...
Rosiile sunt extrem de populare datorită gustului lor delicios si a versatilitătii in diverse preparate culinare. Totusi, consumul de rosii poate aduce si riscuri pentru sănătate. Cu aproximativ 4.000 de soiuri disponibile in intreaga lume, aceste ...
Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USV) va organiza maine, 10 aprilie 2024, workshop-ul „Rolul administrativ in antreprenoriatul alimentatiei ecologice si conventionale”. Proiectat a fi un ...
- Cum ati reusit să combinati pasiunile pentru literatura, ca bibliotecar, si ciocolaterie intr-un singur univers creativ? - Cele două expozitii de carte si ciocolată, realizate in Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, in ...
Desi in cantităti moderate sarea nu este dăunătoare, ci are multiple functii in organism, consumată in exces poate duce la hipertensiune arterială si alte afectiuni. Si cum majoritatea oamenilor consumă de două ori mai multă sare pe zi dec ...
Viata modernă aduce cu ea o multime de provocări, iar un program aglomerat poate face dificilă mentinerea unei alimentatii echilibrate. Cu toate acestea, nutritia corectă este esentială pentru mentinerea sănătătii tale si a energiei de c ...
Pe măsură ce inaintăm in varstă, nevoile nutritionale ale organismului se schimbă. O alimentatie sănătoasă si echilibrată devine din ce in ce mai importantă pentru a mentine o stare bună de sănătate si a preveni aparitia unor afectiuni spec ...
Zaharul a capatat o reputatie proasta din cauza efectelor sale negative asupra sanatatii, fiind unul din principalii vinovati pentru problemele danturii si obezitate, insa, cu toate acestea, inca il includem in alimentatia noastra. Mai mult decat atat ...
Dintre toate schimbările sezoniere, trecerea la anotimpul rece este, fără indoială, cea mai mare provocare pentru organismul nostru. Sfarsitul verii, a vacanţei si revenirea la rutina zilnică se adaugă la schimbarea temperaturii si la scurtarea z ...
Antioxidantii sunt, fără indoială, printre cei mai buni prieteni ai organismului nostru, aducandu-i o multime de beneficii. Practic, ei sunt cei care ne protejează de efectele nocive ale poluării, stresului sau ale alimentatiei nepotrivite. Si deoa ...
Toate sistemele medicale recunosc importanta digestiei in ingrijirea sănătătii. Alimentatia si digestia merg mană-n mană, asa că trebuie să avem grijă la ceea ce consumăm. Călugării tibetani au o dietă adaptată reliefului si climatului un ...
Sustinătorii alimentatiei sănătoase, pasionatii de artă culinară, studenti si elevi deopotrivă, isi vor demonstra talentul in cadrul Concursului National Studentesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ - INOVATII PENTRU ...
Sunt cateva dintre cele mai consumate alimente de pe masa romanilor şi, totodată, adevărate "bombe" pline de E-uri. Este vorba despre paine, pateu şi supă la plic. Specialiştii de la Organizaţia pentru Protecţia Consumatorilor &ndas ...
Caravana care ii invată pe cei mici despre alimentatia sănătoasă ajunge in Moldova in această vară, in cadrul programului Akademia Kinderland, desfăsurat de Kaufland Romania si Asociatia pentru Responsabilitate Socială PLAN B pentru al patrulea ...
Mai multe studii apărute in ultimii ani demonstrează că aproximativ 30%-40% din cancere sunt evitabile, pentru că sunt cauzate de un stil de viaţă greşit, stil care insă poate fi corectat. "Stilul de viaţă este decisiv in apariţia şi e ...
Ziua mondială a alimentaţiei 2020 marchează cea de-a 75-a aniversare a FAO intr-un moment excepţional, deoarece ţările din intreaga lume se confruntă cu efectele pe scară largă ale pandemiei globale COVID-19, prilej pentru a analiza viito ...
Fiecare roman aruncă pe an 129 de kilograme de mancare, in medie, iar ţinta Guvernului este să reducă această cantitate la jumătate pană in 2030, a declarat Cornel Hanganu, consilier in cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a ...