Ce e bine sa incluzi in alimentatie vara asta? Afla cele mai bogate alimente in antioxidanti
Dimensiune font:
Antioxidanții sunt, fără îndoială, printre cei mai buni prieteni ai organismului nostru, aducându-i o mulțime de beneficii. Practic, ei sunt cei care ne protejează de efectele nocive ale poluării, stresului sau ale alimentației nepotrivite. Și deoarece corpul este mereu expus la astfel de pericole, este recomandat să-i dăm o mână de ajutor. Iată cum poți face asta, cu un minim de efort. Vitamina C Pe lângă beneficiile binecunoscute aduse sistemului imunitar, vitamina C susține vindecarea rapidă a rănilor și arsurilor, ceea ce o face deosebit de utilă în sezonul cald, când soarele ne poate da bătăi de cap. În plus, vitamina C conferă tenului luminozitate, motiv pentru care este utilizată în nenumărate creme și serumuri destinate îngrijirii tenului tern sau obosit. Vara, este foarte simplu să găsești alimente bogate în vitamina C, putând să le consumi în atâtea moduri diferite! Începe-ți diminețile cu câte un smoothie răcoritor, în care să adaugi fructe de pădure, pepene galben sau ananas și ai să te simți energizată întreaga zi. Atunci când vrei să iei o pauză, merge de minune un fresh de portocale sau o limonadă rece, care să te facă să mai uiți puțin de căldura sufocantă.
Coenzima Q10
Deși este sintetizată și de către organism, necesarul de coenzima Q10 este unul ridicat, în special pe măsură ce avansăm în vârstă. Ea ne ajută la menținerea unui nivel optim al tensiunii arteriale, la prevenirea bolilor cardiovasculare și a diabetului, dar și în lupta contra infecțiilor. Alimentele care au un conținut crescut de coenzima Q10 ne sunt mereu la îndemână. Printre acestea se numără peștele (macroul, păstrăvul sau sardinele), legumele verzi (broccoli, spanacul, varza kale), respectiv nucile și alunele. Asigură-te că introduci mereu în dieta ta preparatele din pește, dar și verdețurile și îi vei oferi corpului tău nutrienții de care are nevoie.
Omega 3
Cine nu a auzit de Omega 3 și de beneficiile sale? Încă din anii ’70, s-a dovedit că uleiul de pește are efecte favorabile atât asupra sistemului cardiovascular, cât și asupra sistemului nervos. Cu siguranță, și tu ai consumat acest ulei în copilărie. Omega 3, conținut de uleiul de pește, susține buna funcționare a celulelor nervoase, îmbunătățește metabolismul lipidic și ajută la consolidarea oaselor și a articulațiilor. Majoritatea preparatelor de origine marină sau oceanică au în compoziția lor Omega 3. Dintre acestea, amintim somonul, macroul, tonul și fructele de mare. Dar nu numai peștele se bucură de concentrații ridicate de Omega 3, ci și nucile, migdalele sau fructele de avocado pot fi ajutoare de nădejde în acest sens.
Beta-carotenul
Beta-carotenul este, practic, un precursor al vitaminei A, odată asimilat în organism, ceea ce îl face deosebit de util pentru o mulțime de funcții biologice: susține sănătatea pielii, protejând-o de radiațiile nocive ale soarelui, ajută la regenerarea țesuturilor și a mucoaselor și menține funcția vederii în parametri optimi. În plus, dacă apelezi la ajutorul beta-carotenului din alimente sau produse cosmetice, poți obține un bronz de invidiat vara aceasta. Poți reține cu ușurință care sunt alimentele bogate în acest antioxidant, folosind această metodă simplă: produsele vegetale de culoare galbenă sau portocalie au un conținut ridicat de beta-caroten. Printre acestea se numără morcovii, dovleacul, cartofii dulci, porumbul sau mango. Vara, poți combina aceste alimente în nenumărate moduri, pentru a te putea bucura pe deplin de beneficiile beta-carotenului. Sezonul cald ne oferă atât de multe posibilități pentru a ne face viața mai frumoasă, încât ar fi păcat să nu ne folosim de ele. Bucură-te de vară și de un organism sănătos cu ajutorul alimentației bogate în antioxidanți și ai să simți foarte curând diferența!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau