Greșelile imense în alimentație care duc la apariția CANCERULUI
Dimensiune font:
Mai multe studii apărute în ultimii ani demonstrează că aproximativ 30%-40% din cancere sunt evitabile, pentru că sunt cauzate de un stil de viaţă greşit, stil care însă poate fi corectat.
"Stilul de viaţă este decisiv în apariţia şi evoluţia unui cancer. Faptul că la necropsie se descoperă foarte multe tumori care nici nu s-au manifestat clinic dovedeşte că stilul de viaţă greşit a determinat formarea acestor tumori cu mult înainte de a provoca primele simptome", subliniază prof. dr. Pavel Chirilă în volumul "Nu hrăni cancerul! Alimentaţia este aliatul tău împotriva cancerului".
Pentru a-și susţine afirmațiile, prof. dr. Chirilă reproduce informațiile furnizate de studiul tumorilor descoperite la necropsie şi ale celor descoperite clinic, din lucrarea "L'alimentazione anti-cancro".
"Factorii patogenici ai unui stil de viaţă greşit, răspunzători de o treime din cazurile de cancer sunt: substanţe chimice oncogene (pesticide, medicamente imunosupresoare, unele E-uri, nivel ridicat de radioactivitate, poluarea electromagnetică (radar, telecomunicaţii), alimente poluate cu nitriţi, abuzul de carbohidraţi rafinaţi (zahăr, făină albă), fumatul, alimente contaminate cu aflatoxine (mucegăite), conflicte nerezolvate.
În opinia prof. dr. Chirilă desprinsă din volumul citat, prima mare greşeală în alimentaţia modernă a apărut în anul 1870, când omul a descoperit făina albă şi a început să renunţe la făina integrală". Şi dacă am fi rămas doar la atât, dar, treptat, a apărut zahărul rafinat, sarea extrafină, uleiul rafinat sau dublu rafinat, laptele praf în locul laptelui integral.
A doua mare greşeală, care ne-a împins mai aproape de cancer, o reprezintă folosirea îngrăşămintelor chimice în agricultură cu consecinţe deloc neglijabile: creşterea producţiei, dar şi scăderea calităţii solului, alterara capacităţii naturale a plantei de a se apăra de dăunători.
Ceea ce a deschis calea celei de-a treia mari greşeli care a favorizat extinderea cancerului: folosirea intensivă a pesticidelor.
Şi dacă au fost otrăvite plantele, solul, trebuia să ucidem şi alimentele. Cum? Cu E-uri.
"A cincea mare abatere de la "natural" a survenit prin apariţia organismelor modificate genetic. Şi şirul greşelilor în alimentaţia modernă a continuat cu plante cultivate în sere, sărace în clorofilă; conservări agresive (radiaţii, benzoat de soldiu, ultravioletele, congelări prelungite; renunţarea la alăptarea naturală, mixarea agresivă a alimentului şi, implicit, renunţarea la masticaţie şi digestia bucală; abuzul alimentar (cantitativ), renunţarea la obiceul de a posti; excesul de suplimente nutritive", scrie prof. dr. Chirilă.
sursa 3dots.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau