4 indulcitori naturali sanatosi. Cu ce putem inlocui zaharul in alimentatie
Dimensiune font:
Zaharul a capatat o reputatie proasta din cauza efectelor sale negative asupra sanatatii, fiind unul din principalii vinovati pentru problemele danturii si obezitate, insa, cu toate acestea, inca il includem in alimentatia noastra. Mai mult decat atat, produsele din comert au un continut ridicat de zahar. Exista insa alternative sanatoase, potrivit faimosului doctor Axe. Aflati care sunt cinci dintre cei mai buni substituenti ai zaharului:
1.Mierea
Mierea produsa local, luata direct din stupi, este cel mai sanatos substituent al zaharului. Mai mult decat atat, spre deosebire de zahar, mierea contine o multime de aminoacizi, tipuri specifice de electroliti si antioxidanti, precum si compusi antimicrobieni care te ajuta sa-ti pastrezi sanatatea. Cantitatea recomandata este una sau doua lingurite de miere pe zi. O poti pune in ceaiuri, in smoothie-uri, in aluatul pentru clatite ori la micul dejun, alaturi de fulgi de ovaz inmuiati in lapte.
2.Stevia
Stevia este o alternativa sanatoasa pentru persoanele care sufera de diabet sau obezitate. Un studiu publicat in revista americana Journal of Dietary Supplements, realizat pe soareci de laborator diabetici, a demonstrat ca stevia a imbunatatit simptomele acestora si reactiile la insulina dupa 20 de zile de consum. Provenita dintr-o planta cu acelasi nume, stevia este un indulcitor natural, cu zero calorii. Atentie, insa, la producatori – pot contine substante procesate. Mergi la plafar si alege o varianta cat mai naturala si sanatoasa.
3. Curmalele
Curmalele, alaturi de alte fructe uscate precum stafidele sau caisele, precum si sucul de ananas, sunt o varianta sanatoasa de „dulce”. Curmalele sunt bogate in fibre, potasiu si o multime de alte vitamine si minerale, avand, de fapt, cel mai bun continut nutritional dintre indulcitorii naturali. Potasiul de pilda, ne ajuta sa eliminam toxinele din corp. Printre beneficiile curmalelor mai amintim si capacitatea lor de a scadea colesterolul, a echilibra digestia si de a ne da mai multa energie. Mai mult decat atat, fibrele din curmale incetinesc procesul de absorbitie al zaharului. Curmalele sunt o alegere buna pentru retetele ce presupun coacere, cum ar fi placintele, insa pot fi adaugate si in smoothie-uri ori in retetele raw vegan
4.Siropul de artar
Siropul de artar 100% organic este, de asemenea, un indulcitor sanatos. Are proprietati antioxidante, continand, potrivit Pharmaceutical Biology, pana la 24 de antioxidanti care contribuie la aparitia inflamatiilor si a anumitor afectiuni cronice
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau