Gutuia, regina incontestabilă a toamnei Gutuile se numără printre fructele preferate din sezonul de toamnă. Culoarea galben-pai, aroma subtilă pe care o simti cand o adulmeci, pulpa crocantă si gustul acrisor-dulceag (depinde de noroc, uneori m ...
Gutuiul (Cydonia oblonga) este unul dintre acele fructe care nu pot fi confundate. Forma sa, ce pare o combinatie intre măr si pară, este insă doar inceputul. Parfumul său distinct, dulceag si usor astringent, umple aerul cu o notă aparte, un amest ...
Dacă vrei o retetă rapidă si delicioasă de dulceată de gutui, poti incerca varianta pe care ti-o propunem: fără fierbere. Ingrediente - 5 gutui - 5 cm de rădăcină de ghimbir - 1 kg de miere - 1 lingură de pulbere de scortisoară - 1 l ...
Reteta de mancare de gutui este una foarte apreciată, avand un gust dulceag si o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coapte, uscate, fierte – gutuile işi pă ...
Mai putin cunoscute in terapie, gutuile sunt un remediu fantastic in bolile digestive si nu doar. Fructele aromate au un continut mare de apa (aprox. 70 %), zaharuri (aprox. 10 %), vitamine (A, B, PP) si minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu). ...
Din parfumatele si aromate gutui poti prepara un piure cu care sa glazurezi prăjiturile. De ce ai nevoie pentru piure 4 gutui 1 portocală zeamă de portocală, opţional 1 lingură miere esenţă de vanilie 1 praf de scorţişoară Mode de pre ...
Mancărurile care contin carne si fructe sunt mai apreciate, asa cum este puiul cu gutui. Ingrediente 4 buc pulpe inferioare de pui (pot fi si pulpe superioare, intregi sau piept de pui tăiat cuburi, etc. aprox. 1 kg gutui cantărite după ce au fos ...
Efectele pozitive ale gutuilor asupra sănătătii sunt mai putin cunoscute. Aceasta influentează in mod pozitiv functia ficatului, sistemul digestiv si ajuta la ameliorarea bolilor aparatului respirator. Într-un singur fruct exista un de ...
TIMPI DE PREPARARE Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 1 ore, 20 INGREDIENTE 4 lingurite zahăr tos 25 g unt impărţit in patru 4 lingurite miere 2 lingurite scorţişoară ...
Indiferent cum le exploatăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile işi păstrează proprietăţile şi aduc beneficii organismului. În primul rand, ele pot duce in spate un intreg sistem imunitar, mai ales in sezonul rece ...