Mâncare de gutui
Dimensiune font:
Rețeta de mâncare de gutui este una foarte apreciată, având un gust dulceag și o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra sănătății noastre.
Pentru mâncarea de gutui, avem nevoie de:
5 gutui
5 linguri de zahăr
2 linguri amidon alimentar
50 ml ulei
scorţişoară- un baton
1/2 litru de apă,
un praf de sare
Se spală gutuile bine, se curăţă de sâmburi, se taie felii de un centimetru grosime. Zahărul se caramelizează uşor pe foc mic și se adaugă gutuile, apoi se pune batonul de scorţişoară şi apa, Se lasă să fiarbă în câteva clocote, doar câteva minute, după care se ia cratiţa de pe foc.
Într-o altă cratiță se încălzeşte uleiul, se adaugă apoi amidonul amestecându-se să nu se prindă. După un minut se pune peste el compoziţia cu gutuile, se adaugă praful de sare şi se lasă să fiarb[ 10 minute.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau