Dulciuri de post rafinate pentru Ziua Femeii. Răsfăț fără regrete!
Dimensiune font:
Ziua Femeii merită sărbătorită cu deserturi fine, gustoase și sănătoase! Dacă vrei să îndulcești această zi specială fără ingrediente de origine animală, îți propunem patru rețete spectaculoase, perfecte pentru un răsfăț dulce și elegant. De la torturi rafinate la prăjituri aromate, toate sunt simplu de preparat și absolut delicioase!
1. Tort de ciocolată cu avocado și fructe de pădure
Ingrediente pentru blat:
250 g făină
50 g cacao
150 g zahăr de cocos
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
250 ml lapte de migdale
80 ml ulei de cocos topit
1 lingură oțet de mere
1 linguriță esență de vanilie
Pentru cremă:
2 avocado bine copți
3 linguri sirop de arțar
3 linguri cacao
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri lapte de cocos
pentru decor:
zmeură, afine, mure
fulgi de ciocolată neagră vegană
Mod de preparare
pregătirea blatului: amestecă ingredientele uscate, apoi adaugă cele lichide și omogenizează. toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace la 180°c timp de 35-40 min.
crema: pasează avocado și amestecă-l cu restul ingredientelor până obții o cremă fină.
asamblare: taie blatul în două și unge cu crema de ciocolată și avocado. decorează cu fructe de pădure și fulgi de ciocolată.
2. Tort cu mango și cremă de caju
Ingrediente pentru blat:
200 g făină de migdale
100 g făină albă
100 g zahăr de cocos
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
200 ml lapte de cocos
80 ml ulei de floarea-soarelui
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru cremă:
150 g caju hidratat 4 ore
3 linguri sirop de agave
100 ml lapte de cocos
1 linguriță esență de vanilie
1 mango bine copt, pasat
pentru decor:
felii de mango
fulgi de cocos
flori comestibile
Mod de preparare
blatul: amestecă ingredientele uscate, adaugă ingredientele lichide și coace într-o formă rotundă la 180°c timp de 30-35 min.
crema: mixează caju cu siropul de agave, laptele de cocos și esența de vanilie până devine fin. înglobează piureul de mango.
montaj: blatul răcit se taie în două, se unge cu cremă și se decorează cu felii de mango, fulgi de cocos și flori comestibile.
3. Tort de morcovi cu glazură de nucă și curmale
Ingrediente pentru blat:
200 g făină integrală
100 g făină de migdale
150 g morcov ras fin
100 g zahăr de cocos
50 g nuci măcinate
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de portocală
250 ml suc de portocale
80 ml ulei de floarea-soarelui
Pentru glazură:
100 g nuci caju hidratate
100 g curmale fără sâmburi
3 linguri sirop de arțar
50 ml lapte de cocos
Pentru decor:
nuci caramelizate
felii de portocală
Mod de preparare
blatul: amestecă toate ingredientele și coace la 180°c timp de 35-40 min.
glazura: mixează caju, curmalele și restul ingredientelor până obții o cremă fină.
finalizare: îmbracă tortul în glazură și decorează cu nuci caramelizate și felii de portocală.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau