„TVR Iași a fost și rămâne un cronicar fidel al timpului și al regiunii”

Dimensiune font:

| 02-11-2021 22:46

Astăzi, TVR Iaşi împlineşte 30 de ani de existenţă

 „TVR Iași a fost și rămâne un cronicar fidel al timpului și al regiunii”

* de vorbă cu Vasile Arhire, producător executiv al Studioului Teritorial Iaşi al SRTV

 Vasile Arhire s-a născut pe 18 iulie 1959, la Huşi. A absolvit Facultatea de Construcţii a Institutului Politehnic Iași și un Master în Comunicare și Relații Publice la S.N.S.P.A. Bucureşti. În perioada 1981 –1983 a fost redactor şef adjunct al Revistei Opinia Studenţească”, iar între anii 1976 și 1990, redactor – colaborator şi  comentator sportiv la Radio Iaşi şi Radio Bucureşti. Din 1990 şi-a  desfăşurat activitatea în cadrul Studioului de Radio-Televiziune Iaşi şi Studioului Teritorial Iaşi al SRTV. A fost Şef al Secţíei Actualităţi (1994-1997), director al TVR Iaşi (2003-2013 și 2017–2018), iar din 2018 este producător executiv al Studioului. A realizat peste 4.500 de emisiuni de radio şi televiziune și a publicat peste 4.000 de articole în presa centrală şi locală. A obținut premii naționale și internaționale la Festivaluri de televiziune şi de film documentar, a publicat 5 cărți.

 La 3 noiembrie 1991 a avut loc prima emisiune a realizată de noua structură teritorială de la Iaşi a Televiziunii naţionale publice. „Începutul a fost destul de greu, dar entuziasmul a fost foarte mare! Pentru că echipamentele de la Studio nu erau suficiente, mergeam și montam la ei acasă. Se stătea noaptea, la rând. E o victorie, un succes, că am ajuns la cota 30 a existenţei noastre, 30 de ani bogaţi, frumoşi, dar şi zbuciumaţi”, mărturiseşte Vasile Arhire, unul dintre cei care a pus umărul la realizarea proiectului TVR Iași. 

 - Când se prefigura „Proiectul TVR Iaşi”, dumneavoastră acumulaserăţi deja o experienţă de radio. Eraţi una dintre vocile emisiunilor de actualităţi la Radio Iaşi, comentaţi diverse evenimente sportive în direct la Radio România. Cum aţi ajuns în televiziune?

- Radioul mă fermecase de la 18 ani.Am învăţat multe de la oamenii minunaţi pe care i-am întâlnit acolo, la Radio Iaşi. Fiecare era o voce distinctă şi o minte sclipitoare. Şi le mulţumesc, o dată în plus, pentru ceea ce sunt astăzi. Televiziunea a venit ca o mare provocare. Era un miraj. În 1991 se afla foarte aproape. Am vrut, am luptat şi am învăţat pe parcurs, cât într-o facultate. Am sacrificat chiar lucruri dragi, adâncit poate prea tare în pasiunea pentru profesie.

- Vă mai amintiți care a fost prima emisiune realizată la Iași și care au fost primele subiecte filmate în acea perioadă?

- Prima emisiune a fost cea din 3 noiembrie 1991, transmisă pe TVR1. Scriitorul Grigore Ilisei, director al Studioului Radio Iaşi, a coordonat întregul proces de înfiinţare a staţiei, susţinut de inginerul Mircea Bogdan. Am intrat atunci pe canalul național cu subiecte de la Iași într-un videomagazin duminical. La vremea respectivă, nu aveam spațiu pe emițător teritorial și făceam emisiuni difuzate pe canalele naționale. Emiteam câte o oră, de exemplu, în funcție de cum evalua Bucureștiul. Filmam subiecte legate de revoluție, de democrație, despre viața oamenilor, aspirațiile și așteptările lor. Cultura a avut de la început un loc aparte. Efervescența care exista în studio la vremea aceea s-a pliat pe posibilitatea ca TVR Iași să se cupleze forte repede la sistemul european Circom Regional, Asociația televiziunilor regionale publice, prin care  am avut parte de traininguri foarte utile. Oamenii făceau de toate, stăteau la montaj, filmau, s-a realizat o autoperfecționare și o perfecționare, în același timp. În plus, a existat și o selecție bună de personal. Atunci a apărut Andreea Marin, au fost selectaţi prin concurs Gabrilel Rotaru, Irina Radu, Irina Păcurariu...Alţii am venit din Radio Iaşi.

- Iașul este cunoscut la nivel național ca o importantă școală de reportaj, o școală care s-a consolidat în timp şi care sporit permanent presigiul echipei.  

- Poate ce am învăţat mai toţi, de la început, a fost plăcerea de a comunica cu oamenii din societate, de a le afla bucuriile și necazurile. Am învăţat să-i ascultăm şi să le spunem povestea, prin mijloacele specifice televiziunii.Aşa s-au format reporteri valoroşi, cunoscuţi şi apreciaţi astăzi la nivel naţional, precum Irina Păcurariu, Carla Tompea, Cristina Hermeziu, Marian Voicu, Gabriela Baiardi... dar şi prezentatori îndrăgiţi de public, Andreea Marin, Irina Radu.     

- V-aţi integrat în această echipă şi aţi urcat treptele profesionale în timp. Care dintre proiectele realizate v-a solicitat mai intens, căruia v-aţi dăruit mai mult?  

- Sportul a fost şi rămâne marea pasiune a vieţii mele. Spun a vieţii şi nu doar a profesiei, pentru că şi acum mă aflu permanent în exerciţiu. Sportul este un univers uman extraordinar. Prin sport, oamenii se descoperă sau se redescoperă, iar cei cu o forţă mentală şi fizică remarcabilă ajung la succesul maxim. Militez mereu pentru susţinerea şi promovarea valorilor autentice în diferite domenii, inspirându-mă din lumea sportului. Emisiunile sportive de la TVR Iaşi au prezentat multitudinea de factori care alcătuiesc acest termen – Sport – şi au adus în faţa publicului performerii şi ca exemple de viaţă. Din sport am învăţat să vreau să fiu mereu primul. Uneori am reuşit, alteori am fost al doilea, al treilea...

- De aici derivă şi pasiunea pentru călătorie? ,,Descriptio Moldaviae” este un proiect care „curge” pe canalele televiziunii publice de peste două decenii.

- Da. Pentru călătorie, pentru natura aceasta formidabilă în care ne ducem traiul, dar pe care unii n-o mai preţuiesc şi o distrug. În lumea aceasta grăbită şi ocupată până la refuz cu tot felul de activităţi, ce-i mai frumos decât să arăţi publicului de unde venim, în ce mediu trăim, cine ne sunt semenii? Mi-e tare drag să descopăr şi să comunic lucruri interesante şi mă bucur că alături de acest proiect, atunci când eu am avut misiuni administrative, au venit trei colege minunate, Laura Lucescu, Andreea Ştiliuc şi Raluca Aftene, care au înnobilat prin talentul lor emisiunea şi au dus mai departe, alături de mine.      

- Vorbeaţi de poveşti de viaţă, de performanţă şi aşa a apărut ,,Ghici cine vine la cină”.

- În spiritul relevării succesului şi prezentării drumului către acesta, am adus pe ecran, din 2012 încoace, oameni care ,,au spus ceva” în domeniul lor. Unii mai cunoscuţi în afara ţării, decât acasă. N-am inventat roata cu acest program, care înseamnă o convorbire între doi oameni, susţinută de o biografie şi de fotografii relevante din viaţa interlocutorului, dar am căutat să fie un dislog sincer, fără ,,fard”, cu oameni cât mai interesanţi,  care să ne dea direcţia unui parcurs profesional şi de viaţă de succes.      

 „Noi am reușit performanța de a aduna aproape 200 de premii, dar cea mai importantă distincţie rămâne aprecierea publicului”

  - Aţi condus în două rânduri, vreme de zece ani, TVR Iaşi. La începutul activităţii manageriale ce v-aţi propus ?

- Am avut câteva obiective clare: TVR Iaşi să devină mai cunoscut în comunitatea regională, programele noastre să fie vizionate la nivel naţional, să ne perfecţionăm şi să aducem oameni tineri şi talentaţi în echipă.

- Aţi reuşit?       

- Am reuşit să realizăm un program coeerent de marketing şi promovare în judeţele Moldovei. Am devenit parteneri de încredere a comunităţii staţiilor regionale publice CIRCOM REGIONAL şi a Premiilor CIRCOM REGIONAL, găzduind traninguri şi jurizarea unei ediţii a Premiilor internaţionale, jurii în care am avut în acei ani reprezentanţi. Am organizat numeroase selecţii de colaboratori, căutând tineri şi tinere cu chemare pentru televiziune. Veneau atunci mulţi candidaţi, am avut şi 200 într-o serie, exista un potenţial extraordinar în anii 2005-2010. Exigenţa era mare, ni-i doream pe cei mai buni, carismatici, creativi, cu o cultură generală bogată. Şi, iată, azi cine nu le admiră pe Roxana Costaş, Laura Lucescu, Raluca Aftene, Andreea Ştiliuc realizatoare TV redutabile. Au fost ani bogaţi, cu multe evenimente frumoase, cu bucurii, cu producţii diverse, spectaculoase, cu efort din partea tuturor, în care studioul s-a consolidat. Le mulţumesc tuturor pentru energia depusă. Menţionez aici numele a doar două colege care mi-au fost cele mai apropiate colaboratoare, cu care am trecut prin satisfacţii şi prin zbucium ani la rând. Vanda Condurache şi Viorica Olaru, care nu vor fi la aniversare. Au plecat la Ceruri. Şi absenţa lor doare.    

- Între timp a apărut un nou canal, TVR3. Cât de importantă a fost această bornă?

- Cred că a fost un lucru firesc. Studiourile teritoriale se maturizaseră, emisiunile erau de calitate. Noi aveam o grilă bogată, realizatorii erau şi sunt foarte creativi. Ideea cu TVR 3 a fost a regretatului Alexandru Sassu, preşedinte director general pe atunci, dar acţiunea s-a înfăptuit prin noi, prin forţa colectivelor de jurnalişti, cameramani, editori de montaj, igineri şi tehnicieni de la studiourile teritoriale. Chiar dacă a fost greu, am reuşit să producem pentru acest canal naţional programe de înaltă ţinută. Sunt bucuros că semnătura mea se află pe actul constitutiv prin care ne asumam răspunderea pentru funcţionarea canalului.        

   - Au fost, fără îndoială, și momente dificile, în care s-a mers pe sârmă fără plasă de siguranță, cum s-ar spune.

- Drumul a fost ascendent, însă au apărut, la un moment dat, niște sinusoide. Una dintre acestea e legată de faptul că, în 2005, autoritățile statului au retrocedat clădirea în care ne desfășuram activitatea. Atunci s-a produs o ușoară dezamăgire în colectiv, având în vedere că oamenii își făceau datoria, făceau la superlativ munca. Acest proces de retrocedare a durat, în cazul nostru, ani buni. Am rămas apoi o perioadă acolo, cu chirie, până în 2017, după care ne-am mutat în clădirea din strada Lăpușneanu, iar de anul acesta am transferat studioul într-un alt spaţiu.

- Totuși, suferința cea mai mare a venit în anul 2012, se pare, odată cu decimarea personalului instituției, o chestiune pur economică, fără legătură cu valoarea echipei de la Iași...  

- În anul 2012 s-a produs o restructurare în Televiziunea Română, iar Studioul TVR Iași a fost obligat să renunțe la cel mai mare număr de salariați dintre toate studiourile teritoriale, 50 la număr. Am fost obligați să generăm o organigramă cu doar 80 de posturi. Nici un factor politic nu a dorit să ne asculte și nu a dorit să dezlege acestă enigmă. Atunci colectivul a fost afectat din nou, din punct de vedere emoțional. Am trăit cu toţii un mare stres, iar procesul acesta a durat din septembrie până prin martie 2013. Chiar eu am plătit cu postul la momentul respectiv, fără nici o explicație. Pur şi simplu prin schimbarea organigramei şi a denumirii funcţiei, în care Directorul devenea Coordonator cu atribuţii de Director. O aberaţie. Probabil că felul meu de a fi - tranșant, direct - a deranjat la nivelul conducerii centrale și atunci s-a găsit această soluție. De fapt, nu am fost doar eu în această situație, ci și alți coordonatori de structuri din TVR.

- Şi premiile obţinute de TVR Iaşi de-a lungul timpului reprezintă un argument al calităţii programelor, nu ?

- Noi am reușit performanța de a aduna aproape 200 de premii la manifestări care au avut în evaluare producții de televiziune sau film documentar. Au fost apreciate documentare, reportaje, interviuri, ştiri etc., pentru genuri publicistice foarte variate, ceea ce este un lucru bun. La aceste succese au contribuit mulţi colegi, cameramani, editori de montaj, sunetişti, tehnicieni, pentru că televiziunea rămâne o muncă de echipă dacă doreşti să o faci profesionist.  

 „Profesia de jurnalist nu mai este tentantă nici măcar pentru absolvenţii facultăţilor de profil”

 - S-au scurs 30 de ani bogaţi pentru colectivul TVR Iaşi. Şi iată, aţi ajuns cel mai vechi salariat al studioului.

- Pare de necrezut pentru mine. În 1990, la Radio Iaşi, eram cel mai tânăr. reporter. Trece vremea... Important este că vin în continuare cu mare plăcere la studiou, cu multă energie şi determinare pe care încerc să le transmit şi colegilor mai tineri.

- Dacă ar fi să realizăm un exercițiu de imaginație, unde credeți că s-ar situa televiziunea publică ieșeană peste două sau trei decenii?

- Este foarte greu de spus. Consider că trebuie ca societatea să se stabilizeze, sistemul public, pe toate domeniile, să-şi recapete echilibrul şi credibilitatea. În interiorul Societății Române de Televiziune, ne trebuie o mai mare siguranță și o mai mare deschidere către creator. La ora actuală nu există instrumente de stimulare și de motivare a personalului. Majoritatea oamenilor fac lucruri de calitate pentru că aşa au fost educaţi, dar suferă că aspiraţiile lor nu sunt susţinute.

 În alt plan, trebuie accelerat procesul de creare a unor producţii TV specifice mediului online, care să răspundă interesului noilor generaţii.

- Cât despre viitorul profesiei de jurnalist...

- Doriţi să mă refer la viitor? De ce nu la prezent? Mediul nostru profesional este amalgamat. Fel de fel de persoane se intitulează ziarişti, deşi nu au vreo legătură cu misiunea, cu menirea unui ziarist. Societatea permite acest lucru. Vedeți dumneavoastră, facultățile de jurnalism produc absolvenţi cu inteligență extraordinară, cu capacitate de a lucra în online, cu calculatorul, dar problemele care cântăresc greu sunt lipsa abilităţilor specifice, a culturii generale şi profesionale, capacitatea  redusă de a comunica cu cei din jur. Mulţi dintre aspiranţi doresc să fie din prima zi Andreea Esca, pentru că au auzit că are un salariu uriaș! Dar află că în spatele ecranului, talentul trebuie dublat de multă muncă, de documentare, de comunicare și părăsesc profesia. Profesia de jurnalist nu mai este tentantă la ora aceasta. Nici măcar pentru absolvenţii de facultăţilor de specialitate.

- Să încheiem, totuşi, cu optimism la aniversarea a 30 de ani de la prima emisiune a Studioului TVR Iaşi.  

- E o victorie, un succes, că am ajuns la cota 30 a existenţei noastre, în care am deschis un nou sediu, după lucrări de amenajare constructivă şi tehnică care au durat un an şi pentru care colegii mei Horia Gumeni, directorul staţiei, Laurenţiu Bubuianu, şef serviciu tehnic-producţie şi Cristina Vicol, şef serviciu economic merită toată lauda. Şi vreau să mai transmit un gând bun tuturor colegilor care au lucrat şi lucrează la TVR Iaşi, un pios omagiu celor care nu mai sunt, dar au avut contribuţii consistente la istoria noastră, iar telespectatorilor mesajul cunoscut:,,O nouă zi, acelaşi prieten! TVR Iaşi!”

A consemnat Dan M.BREZULEANU     

 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul  Zilei

12:56

Bancul Zilei

06:00

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
SC SELF TRUST SRL este lider national al segmentului de piata pentru sisteme de conveioare (benzi transportoare) automatizate. Echipamentele proiectate si produse de noi se adreseaza in special urmatoarelor industrii: Logistica, Intralogistica, Automotive, Procesarea Carnii, Panificatie, Imbuteliere, Fabricarea Mobilei, Reciclarea Deseurilor. Detinem o pozitie importanta la nivel modial in randul producatorilor de echipamente pentru aeroporturi avand clienti din: Romania (15 din 17 aeroporturi), Spania, Portugalia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Slovacia, Algeria, Libia, Yemen, Djibouti, Qatar, Arabia Saudita, Seychelles, Azerbaijan, Turcia. Dorim sa ne extindem echipa cu: OPERATOR STRUNG SI FREZA CNC (FANUC SI HAAS), LACATUS MECANIC PENTRU MONTAJ. Cerinte: cunostinte si experienta practica dovedita in setarea si operarea masinilor cu comanda numerica (operator CNC), respectiv in ansamblarea echipamentelor industriale (lacatus mecanic de montaj), o buna intelegere a proceselor tehnologice, cunostinte de baza pentru intelegerea desenului tehnic, conditie obligatorie. Conditii de lucru: Program de lucru zilnic de la 6:00 – 14:30 (cu pauza de masa de 30 min), de luni pana vineri, Orele suplimentare sunt platite conform legislatiei in vigoare, Echipament de protectie adecvat. Salarizare si bonusuri: Salarizare in functie de experienta si cunostintele dovedite si meseria de incadrare 3000-5000 lei net lunar. Reevaluare salariala dupa primele 3 luni de contract. Crestere salariala anuala in functie de indicii de inflatie comunicati si de performantele profesionale realizate. Bonusare in functie de implicare, de performanta profesionala si randament in procesul de productie. Bonuri de masa in valoare de 40 lei/zi lucratoare. Decontare contravaloare transport sub forma de abonament lunar pe raza municipiului Iasi sau zona metropolitana. Al 13- lea salariu (50% prima de concediu, 25% prima de Craciun, 25% prima de Paste). Bonificatie pentru deplasarile la montaj 150 lei/zi pentru Romania si 50 Euro/zi pentru deplasari in afara tarii. Asteptam CV-urile dvs la adresa HR@selftrust.ro. Informatii suplimentare si programarile pentru proba de lucru se pot obtine la tel. 0733499283 sau la sediul nostru din Iasi, Str.Bucium, nr.34 (zona Baza 3 - intrare pe poarta 2 Moldomobila)
  „Medicina în dar și credința în vindecare”
06/04/2025 20:05

* dialog cu prof. univ. dr. Daciana Elena Brănisteanu, fondatorul Primăverii  Dermatologice Iesene, care incepe astăzi in Capitala Moldovei. Un interviu despre puterea discretă a credintei si despre tr ...

„Fiecare dintre noi are un dar special, o chemare unică, iar lumea devine mai frumoasă atunci când fiecare își urmează drumul cu sufletul deschis”
26/03/2025 08:39

- Cum v-a influentat propriul parcurs profesional modul in care ii inspirati pe copii să-si descopere potentialul si să-si urmeze pasiunile? - Pentru mine, a fi invătătoare este un mod de viată, o menire ...

„Ne-am dorit atât de mult să devenim egale cu bărbații, încât, undeva pe traseu, ne-am pierdut”
23/03/2025 20:50

 - Ce v-a purtat pasii spre această meserie dură? A fost o chemare limpede sau o poveste care s-a tesut in timp? - A fost, oricat de cliseistic ar suna, chemarea destinului. Toată copilăria mi-am dori ...

„Femeile pot face orice, dar nu oricum. Grația și sensibilitatea ne permit să vedem dincolo de geometria rigidă”
23/03/2025 12:43

- Cum v-ati impletit pasii printre structuri de beton si geometrii riguroase, păstrand in suflet gratia si frumusetea de a fi femeie? – Pentru mine, ingineria constructiilor nu a fost niciodată doar de ...

„Principala cauză a alienării sociale din prezent este fluxul continuu de informații și experiențe digitale”
22/03/2025 11:30

- Oamenii au fost dintotdeauna alienati sau ceva s-a schimbat fundamental in ultimul secol? - Alienarea a fost legată in trecut de conditiile socio-economice, fiind inteleasă ca lipsa sau indepărtarea de r ...

„Arta poate fi o armă pentru evoluţie, frumuseţe, pentru OM”
21/03/2025 08:49

Muzica nu este doar o artă, ci o fortă care modelează suflete, dăramă ziduri si construieste punti intre oameni. Muzica nu este doar sunet. Este vibratie, ecou al sufletului, formă de cunoastere si dialog ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
20/03/2025 20:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Paradoxul neurologiei este că, deși se știu atât de multe și se investește enorm în cercetare, rămâne un mister de multe ori. Aidoma unei femei”
20/03/2025 18:10

-  Ce v-a atras spre neurologie si in ce fel v-a transformat această profesie, ca om? - Neurologia a fost motivul pentru care am dat admitere la Medicină. M-am indrăgostit pe loc de ea in clasa a VII-a ...

„Eu urmăresc viața liniștită, armonia și iubirea. Firescul. Bucuria de a fi ÎNTREG. Din acest spațiu, viața însăși este un vis împlinit”
20/03/2025 17:51

  * dialog cu terapeutul Cristina Mircea - Ce inseamnă pentru dumneavoastră „arta de a fi femeie” si cum s-a conturat această intelegere de-a lungul vietii? A fi femeie este naturalul. C� ...

„Există locuri pe pământ în care soarta femeilor mă înfioară și revoltă”
18/03/2025 21:55

- Care este pentru dumneavoastră cea mai profundă definitie a artei de a fi femeie? - Cea mai profundă artă de a fi femeie? Ca pentru orice om, dincolo de gen, arta de a fi tu insăti, dincolo de poncife, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei